Рокадите в кабинета: Едно чувства ГЕРБ, друго прави Борисов!

Промените бяха предвидени, катастрофата край Своге ги забърза
3 сеп 2018 10:45,
70

Остри критики към премиера Борисов и ГЕРБ от страна на Валери Симеонов след трите министерски оставки.

Заради трагедията край Своге, при която 17 души загубиха живота си, в края на миналата седмица с постовете си се разделиха вътрешният министър Валентин Радев, транспортният министър Ивайло Московски и регионалният министър Николай Нанков.

Вицепремиерът Симеонов заяви, че рокадите в кабинета не са съгласувани с партията му, а депутатите от квотата на НФСБ няма да подкрепят в пленарната зала оставките на министрите и ще гласуват "против".

"Борисов и без друго се канеше да прави подобни промени. За съжаление обаче катастрофата го принуди да действа по-рано от предвиденото. Той не избърза, нито пък прибърза. Просто направи възможното в случая", коментира в студиото на "България сутрин" политологът Първан Симеонов.

Още по темата

По думите му не за първи път в редиците на ГЕРБ проличавало разделение между това, което прави премиерът и това, което партията чувства.

Последното често излизало през устата на председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, както и на вицепремиера Симеонов.

Пред Bulgaria ON AIR политологът проф. Димитър Димитров отбеляза, че с действията си Бойко Борисов демонстрирал, че владее ситуацията. Признанието за това идвало именно от Валери Симеонов, който в декларацията си заявява, че ако има някакви търкания, то те ще могат да бъдат абсорбирани в следващите три-четири месеца.

"Вероятно обществената подкрепа за премиера ще се свие, но една много голяма част от населението очаква твърда ръка. Всякакъв тип съмнения за това, че в рамките на коалицията има проблем с комуникацията, няма да намерят друга публика, освен тази, която и досега не подкрепя министър-председателя", каза проф. Димитров.

Днес следобед эще се проведе среща между ГЕРБ и "Обединени патриоти". Партньорите в управляващата коалиция ще обсъдят бъдещето на правителството оттук нататък.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
3
 
18
 
! Отговори
:) преди 5 години
Скоро ГЕРБ ще паднат от власт и това е ясно. Ако БСП победи има възможност (макар и малка) да видим всички изброени в статията в съда и после по затворите. ГЕРБ са до гушата в кражби и далавери, ако следващите пожелаят ще има хиляди осъдени. Нашата работа (като народ) е да не позволим на следващите да заметат кражбите на ГЕРБ.
24
16
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Бойко е пътник вече... - запътил се е към Борисов 4...
23
2
 
7
 
! Отговори
Иван преди 5 години
До Анонимен: Цецо ти ли си ?
22
3
 
14
 
! Отговори
Ганчо преди 5 години
НФСБ плашат гарги. Тези в следващия парламент няма да ги има. За това сега разчистват терен и заграбват бизнеси. Жалка работа. Тези попаднаха в парламента случайно, защото БСП бяха толкова слаби, че ако СДС не се бяха разцепили на 10 части щяха те да влезнат, а тези още щяха да се търкалят по СКАТ?
21
2
 
11
 
! Отговори
Иван преди 5 години
затова той им е лидер а те са просто стадо...
20
2
 
17
 
! Отговори
Справедлив преди 5 години
Правдата изисква: Око за око, зъб за зъб!Цялата глутница освирепели мошеници / иначе казано: ГЕРБ /, трябва да им вържем ВЪЖЕНИ вратовръзки. И цялата *** по клоните .............П.П.Заспалий българинооооо, сляп ли си, глух ли си, че не виждаш и чуваш как те мачкат тия банд*юги?
19
2
 
20
 
! Отговори
Мисия Лондон 24/7 преди 5 години
Всички уволнени Калинки отиват по посолствата. Представете си каква "Мисия Лондон" ще настане по цял свят. Московски Шофьорчето, Румяна Бъчвата (наздраве), чичо Цецка Мамата, Радев Умния, Нанков Честния... Брутално!!!!
18
2
 
16
 
! Отговори
да преди 5 години
единият пилот на изтребител, служил на България, а другия мафиот от групировката СИКАКникаква база за сравнение по достойнство
17
6
 
15
 
! Отговори
Оруел преди 5 години
Бойко е пътник, вече е на командно дишане!
16
3
 
18
 
! Отговори
17 преди 5 години
Нормално е една мутра да изпитва страх от БЪЛГАРСКИ ГЕНЕРАЛ със смела мъжка професия - летец!
15
3
 
5
 
! Отговори
да преди 5 години
Иванчева беше натопена и изпращана насила години наред на луксозни почивки, плащани с насила приемани подкупи хахахахаха
14
2
 
19
 
! Отговори
13 преди 5 години
Не се краде ли?- 17 000 средна цена за саниране на един апартамент?- Трей получила от ГЕРБ 30% от държавните поръчки на стойност над 1 милиард?Пиеш ли си хапчетата, деди? Или си от хората на Цецо Ушака, които по цял ден драскат хвалебствия за цар ***?
13
3
 
21
 
! Отговори
страх преди 5 години
Борисов дори не може да погледне в очите от страх президента Радевнещастен и жалък пожарникар
12
5
 
11
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
Хора разберете най-накрая - Свинетка Тлъстушева никога няма да влезе в затвора докато Бай Тиква е на власт! Тя го вкара в БКП, тя го представи на Бай Тошо, тя го изтика напред в БКП и затова сега той я пази по добре и от любовницата си Курналина Нинова. Дълг към нея има и ще го плаща докато е жив. Цялото си стадо тикви ще жертва на дръвника, но Свинетка ще опази! Тя го е стиснала за тиквичките и си го прави каквото иска! Затова и винаги ще я натиква в министерства. Така е било, така и ще бъде!
11
3
 
20
 
! Отговори
:) преди 5 години
Тиквата би направил всичко, за да спаси кожата и да удължи периода на кражбите си. След 1989 Боко е човекът откраднал най-много от държавата. Пред него Луканов, Костов и Цару са като едни малки аматьорчета. Удивен съм от ниския интелект на повечето българи. Не само, че не сме умен народ, а сме в дъното на таблицата.
10
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво става в Харманли?Още ли отнасят инвалиди и пенсионери по кръстовищата без никой да разбере за това?
9
15
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Видяхте ли дрОгарЕ... - видяхте ли, че може да се управлява и без да се краде... - и народът видя - затова пак ще ви бием на изборите...
8
11
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Видяхте ли дрОгарЕ... - видяхте ли, че може да се управлява и без да се краде... - и народът видя - затова пак ще ви бием на изборите...
7
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Добро утро конова честит любовник мила не можеш и без мен"Вложи малко старание!
6
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колега.В заблуда си!Борисов е плосно и той един лакей и маша в ръцете на МАФИЯТА която му диктува какво да прави и да не прави!