Ще бъде ли тройката с гарнитура? Търсят посолства за Цачева и Бъчварова?

Премиерът Бойко Борисов събира патриотите в 18 следобед
Обновена: 3 сеп 2018 10:24 | 3 сеп 2018 09:00,
165
Ще бъде ли тройката с гарнитура? Търсят посолства за Цачева и Бъчварова?
Снимка: архив, Булфото

Премиерът Бойко Борисов е свикал за днес в 18:00 часа съвета на коалицията между ГЕРБ и Обединени патриоти. Той ще се появи в Министерския съвет директно от летището след завръщането си от визита в Черна гора.

Очакват се трудни и тежки преговори за наследници на вътрешния министър Валентин Радев, на транспортния – Ивайло Московски и на министъра на регионалното развитие Николай Нанков, които в петък подадоха оставки по искане на министър-председателя.

Още по темата

Първоначално премиерът Борисов заяви категорично, че новите министри също ще са от ГЕРБ, тъй като постовете са "от квотата на ГЕРБ", "Труд" обаче твърди, че бил склонен и на компромис, ако Валери Симеонов продължава да настоява да получи министерство, а не да бъде вицепремиер без портфейл. Възможен е вариант да стане министър на туризма. Това е била една от идеите за промени, която се обсъжда в последните дни.

Разговор обаче между премиера и патриота още не е имало. Неофициално в коалицията се говори, че при избора на Николина Ангелкова за министър на туризма в третото правителство на Борисов тя е била подкрепена от всички патриоти, включително и от Валери Симеонов.

Откритият конфликт помежду им обаче може да насочи Николина Ангелкова към МРРБ, където тя беше вече служебен министър при Георги Близнашки.

За наследник на Московски и като сигурен фаворит се спряга сегашният заместник там Димитър Геновски.

Трима номинирани са отказали да поемат МВР от Валентин Радев. Ведомството задължително ще е с министър на ГЕРБ и вероятно поста ще бъде зает от сегашния зам.-министър Красимир Ципов.

Бившият МВР шеф и настоящ началник на кабинета на премиера Бойко Борисов Румяна Бъчварова и правосъдният министър Цецка Цачева може да оглавят дипломатически мисии на България. Твърде вероятно е те да се разделят с "Дондуков" 1 и да станат посланици в чужбина.

Неофициалните коментари са, че Румяна Бъчварова е фаворит за посолството ни в Израел. В момента там извънреден и пълномощен посланик на Република България е Димитър Михайлов.

Министърът на правосъдието Цецка Цачева пък е спрягана за мястото на извънредния и пълномощен посланик на Република България в Черна гора Младен Червеняков, който също бе правосъден министър на БСП.

Промените в дипломатическите ни мисии зад граница са обект на зациклили преговори между екипа на президента Румен Радев и министъра на външните работи Екатерина Захариева.

Според запознати предлаганите от външно имена срещали обструкции в президентството и не било изключено държавния глава да не подпише укази за назначения. За да се избегне конфузна ситуация, външно и президентството трябва да получат неформално съгласие, а след това правителството да вземе решение за списъка с новите имена.

Съществувал и вариант Цецка Цачева да продължи кариерата си и в Конституционния съд. Там през октомври, заради изтичане на мандатите им, се овакантяват две съдийски квоти и една от Народното събрание.

От министрите на ГЕРБ Бойко Борисов все още обмислял дали да смени и земеделския Румен Порожанов. Тук мотивите са липсата на обяснения за хората при кризата с чумата по овцете и козите в Странджа, както и появилите се съмнения, че избиването на животните е било неоснователно. Все още обаче премиерът не бил взел окончателно решение.

Екоминистърът Нено Димов, който е от квотата на патриотите, също може да освободи поста си. Тук основната причина ще е спогодбата между Борисов и тримата патриотични лидери да не се сменят само хора на ГЕРБ, за да се тушира напрежението в голямата управляваща партия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен"На тези двете, мога да предложа пост - магазинерки в кварталният плод-зеленчук в М.Рудник, на последната спирка на тролея."Какво лошо са ти направили хората там?
134
0
 
47
 
! Отговори
Joko преди 5 години
Тези две нискостеблени ко_щрамби - посланички ? До там ли я докрахме. Я марш у село !
133
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Монов 131Кой не си гони интереса? Посочи един!
132
1
 
42
 
! Отговори
ХАХАХАХА преди 5 години
ГОЛЯМО ПРЪЦКАНЕ ПРАВЯТ ТЕЗИ---АБЕ МАХАЙТЕ СЕ БЕ--КВО САМО ПРОСТАЩИНИ ТВОРИТЕ...НЕ ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ ЗА ЕДНА ДЕМОКРАЦИЯ ИЗБОРИТЕ СА ЕСТЕСТВЕНО ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА ВЛАСТА--ИЗЧЕРПАХТЕ СЕ И ЗАЦИКЛИХТЕ--НИКОЙ НЕ ВИ ИСКА-ДАЖЕ И ВАШИТЕ ИЗБИРАТЕЛИ--ПУСКАЙТЕ КОКАЛА И ЧАОООООООООООООООО
131
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На тези двете, мога да предложа пост - магазинерки в кварталният плод-зеленчук в М.Рудник, на последната спирка на тролея.
130
8
 
16
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До 127А ти какво очакваще от човек изритан като мръсно коте от поробен народ? Да си зареже рахата за да ни оправи ли? Естествено, че се върна за да си направи далаверите. Трябват ни хора, недокоснати от червената чума, хора след комунизма, а не от негово време.
129
6
 
29
 
! Отговори
Монов преди 5 години
До 127 Царят дойде със заговор, да смени Костов, да приватизира за себе си и приятелите, да заграби имоти, да даде обществени поръчки за испанци капиталисти, синовете си и т.н. Какъв е Симеон, цар, водач на партия, мафиот, агент, всичко това, взето заедно? Гони си интереса, а не доброто на България. Не е даже и бъллгаринн!!!!
128
1
 
53
 
! Отговори
Търсят се посолства преди 5 години
Ама кой трябва да бъде там? Защо едни и същи? С какво са допринесли нещо полезно за обществото? Освен паразитирането, което е факт, какво друго?
127
3
 
52
 
! Отговори
Предястие преди 5 години
Преди тройката с гарнитурата, има предястие. А то включва ритник в гъ.за на Борисов, за да се отървем веднъж завинаги от елементарните му схемички на шикалкавене. Какви са тези незаменими кадри, които ще се преназначават? Избожда им очите, че след това да им изпише веждите? Този сюжет ни е познат, докога ще траем простотиите? Давайте да ги наритаме тези чакали веднъж завинаги!
126
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не че нещо, ама щом търсят посолства за кака Цецка и леля Руми , сигурно поне владеят много добре по някой чужд език...
125
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Монов 119Царя нали ни докара такива млади, кадърни, амбициозни, с опит в чужбина... какво стана?Хората са си хора. С подмяна не става.Системата трябва да се смени, изборният закон да се промени и т.н.
124
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хе-хе, смяната на министър със заместника му е оправдано само ако министъра е въпрепястван поради лични причини и сам се отказва от поста. Заместник министъра има достатъчно правомощия и след като работите не са вървяли значи и той е отговорен...
123
1
 
45
 
! Отговори
Възмутен преди 5 години
Вместо всички тези престъпници от НС да ги натикат по затворите, те ги пращат да въртят финансови далавери по посолствата! Не знам кога и дали някога тази наша нещастна България ще се отърси от тези от тези комунистически номера, доказани некадърници,нанесли толкова вреди на държавата да бъдат толерирани и пращани на дългогодишен курорт по чужди държави. Не знам и как все още този народ не се умори да го е.ат и да хрантути близо един милион крадливи чиновници? Няма ли край робското му търпени
122
1
 
46
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До МоновИ най кадърния и коректен човек да сложат, докато над него е всичкото леш, няма да стане. Ще го сложат за парламата, само да замазва очите на плебса и няма да го оставят да промени нищо, винаги ще го спират, само и само системата да си остане същата и парата да тече към правилните хора. Честен човек повече от 3 седмици с тия пачаври няма да издържи. Или ще се махне с 300км/ч или ще го покварят и направят един от тях.
121
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До МоновСамото докосване до ГЕРБ ще ги разврати и провали. Не може читав човек да е под ръководството на нечитави. Няма как да стане. Ще му казват "Виж сега тая работа трябва някак да стане по така...нали разбираш...имам човек на когото трябва.." И т.н.
120
1
 
35
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До 118Цвъчка Цвачева е дърт партиец,няма как да я оставят да тъне в забрава.Затова и я тика където може, все пак се знаят от 50+години,когато са били малки пионерчета и активисчета на БКП.Той затова и Свинетка Прасеща толкова пази-тя го вкарала в БКП,тя го представила на Бай Тошо,тя го изтикала напред в партията майка (все пак партизанска внучка,имала е представителност).Затова той сега дълг плаща и ще ги пази до край. Всичките си тиквички(избиратели) ще затрие,но любимите си тлъстуши ще спаси!
119
0
 
47
 
! Отговори
m преди 5 години
Цачева това глупаво същество на конци... тя е за затвора !
118
0
 
33
 
! Отговори
Монов преди 5 години
Призовавам ГЕРБ да кани за министерски постове млади хора, дипломирани, умни, доказано некомпрометирани, доказано работещи за обществото. Със сигурност има такива, поколението на 40 годишните, те са енергични, инициативни и найвече неоцапани от корупция. И такива, които са работили в чужбина и са наясно, че престъпление, независимо в коя област, се наказват според закона. Това ще изгради ново управление на България. И ще прочисти страната.
117
0
 
42
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 5 години
НЕКАДЪРНИТЕ НАКРАЯ ГИ ПРАЩАТ ПОСЛАНИЦИ В ДРУГИ ДЪРЖАВИ ДА ГИ ЗААБРАВИ НАРОДА А ТЕ ДА СИ ПОЖИВЕЯТ. АМИ ЦЕЦКА НА КАКЪВ ЕЗИК ЩЕ ГОВОРИ ТАМ??? А РУМЯНА ЗНАЕ ЛИ ИВРИТ???? БОЖЕ ОПАЗИ БЪЛГАРИЯ. ЗАЩО НА ВЪЗЛОВИ МИНИСТЕРСТВА СЛАГАТ ХОРА КОИТО СА ДАЛЕЧ ОТ ТАЗИ ПРОФЕСИЯ. ВЪТРЕШЕН МИНИСТЪР -ЧОВЕК РАБОТЕЩ И ИМАШ ОПИТ В ТОВА МИНИСТЕРСТВО А НЕ МАШИНЕН ИНЖЕНЕР. АМИ ВОЕННОТО МИНИСТЕРСТВО СЛОЖЕТЕ ВОЕНЕН С ГОЛЯМ ОПИТ И ЗНАНИЯ А НЕ ПАДНАЛ ОТ МАРС. АМИ ПРАВОСЪДНОТО ЦЕЦКА КАК Я ИЗТИПОСА БОЙКО ТАМ. ТЯ НЕ СТАВА
116
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При социализма нямаше тоалетна хартия и банани а при демокрацията имаме тоалетба хартия и банани и можеме да бегаме на запад.