Вихрушката от министерски рокади ще отвее ли коалицията ГЕРБ-ОП?

Журналистите Валерия Велева и Кристина Кръстева пред Bulgaria ON AIR
3 сеп 2018 09:15,
27

Краят на август и началото на септември ни донесоха истинска вихрушка на вътрешнополитически рокади.

Тежката катастрофа край Своге повлече и три министерски кресла, след като Бойко Борисов поиска оставките на шефа на МВР Валентин Радев, регионалния министър Николай Нанков и транспортния Ивайло Московски.

Какво ще стане след поредното пренареждане в управляващата коалиция и ще бутнат ли рокадите правителството "Борисов 3"?

Още по темата

Според журналиста Валерия Велева оставките са напълно закономерен акт след случилото се край Своге.

"В това отношение премиерът постъпи правилно. Впечатляващото се случи вчера след острата реакция на Валери Симеонов. За първи път съупръвленец на Бойко Борисов го обвинява в еднолично и нескопосано управление. Вицепремиерът поставят под съмнение изпълнението на управленската програма. Или Валери Симеонов ще подаде оставка, или Бойко Борисов не знам как ще работи с вицепремиер, който не го подкрепя. Ситуацията е шизофренна", категорична бе Велева пред Bulgaria ON AIR.

Тя е на мнение, че не е нормално министрите да подават оставки само тогава, когато премиерът ги поиска.

"Отговорност и право на премиера е да иска оставки. Малко неприятен е фактът, че министрите изчакаха премиерът да им ги поиска. В България не се спазва едно европейско правило - когато имаш някаква вина за инцидент, трябва да подадеш оставка. Редно е министрите сами да си подават оставките, а не да им се иска. И други министри вече трябваше да са си подадали оставките", отбеляза Велева.

По думите на журналиста Кристина Кръстева въпреки сложната ситуация, кабинетът ще се задържи и Симеонов няма да се оттегли от коалицията.

"Вицепремиерът Симеонов редува два периода - напомпване на рейтинг и след това затишие. Той до последно ще участва във властта. Според мен няма да има нов министър на туризма. В същото време пък Валентин Радев отдавна трябваше да подаде оставка. Едва сега Борисов призна, че Радев не може да контролира сферата. Системата беше на автопилот, не се контролираше", подчерта Кръстева пред Bulgaria ON AIR.

Журналистът допълни, че министър Нанков може и да остане, защото Народното събрание ще гласува "развързано" оставките на тримата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
1
 
! Отговори
Бойко преди 5 години
То като опрем до мнението на някакви "жьорналиски" значи хич не сме добре.Журналистите едвали са най-големите специалисти по вътрешна политика!
26
2
 
1
 
! Отговори
преди 5 години
До25 Истукан ДПС 29 години са си със всяко правителство .Без ДПС нищо не се приема ,нищо не става. Сега обаче има една нова тенденция ,ГЕРБ е обзело цяла България по общини което ги остава и държи независимо от лошото управление. ДПС задържат ПОЗИЦИИТЕ СИ В РОДОПИТЕ и така ще е стига да дават комфорт на Бойко.Симбиозата на толерантност е доходоносна и полезна заДоган-Борисов !В Европа се толерира защитата на терористи и кариеристи.Лош арабин и бизнесмен няма ,лоши станаха традиционалистите
25
3
 
6
 
! Отговори
Истукан преди 5 години
ГЕРБ може и без патриотите. ДПС ще държи ГЕРБ на власт.
24
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ескорта за да си струва трябва да е перф
23
2
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
До А КЪДЕ Е ПОРОЖАНОВ...ще стане като с Миро Найденов, то всичко се върти, всичко се повтаря.
22
5
 
12
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Очертава се, да имам много работа. 'Борисов 3" е мъртъв, и копането на дупки, трапове и канали за погребенията си е тежък и нископлатен труд.
21
3
 
5
 
! Отговори
До 19 преди 5 години
Струва ли си да дадеш пари на ескорт усещанията струват ли си или усещанията не си струват за тия пари
20
3
 
9
 
! Отговори
А КЪДЕ Е ПОРОЖАНОВ преди 5 години
Защо маха тези тримата а остава най некадърният - ПОРОЖАНОВ.
19
10
 
3
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
Брей, човек да не отиде 3 дни на почивка и започнали някакви рокади в държавата :) Здравейте бе, коментаторите, как сте? Ще оправяме ли държавата или ще поркаме и ще ходим по ескорти? :)))))))))))
18
2
 
16
 
! Отговори
Реален поглед 3 преди 5 години
... Искам някой да ми каже ... В последните 20 години криворазбрана "Демокрация" НЯКОЙ ЕЙ ТАКЪВ ДА Е БИЛ НАКАЗАН И ДА Е БИЛ ПРИЗНАТ ВИНОВЕН ЗА НЕЩО ... КАКВОТО И ДА Е ?!?! Само празни приказки пред поръчкови медии и прах в очите на обикновените хора ! КОЛКО ТЕЖКИ КАТАСТРОФИ С НЕВИННО ЗАГИНАЛИ ? НЯКОЙ ВИНОВЕН ? "ЕНТУРТРАНС" , ЛЯСКОВЕЦ , СВОГЕ ? :( ... ДИСКОТЕКА "ИНДИГО"? НЯКОЙ ВИНОВЕН? ... КОЛКО ПОКАЗНИ РАЗСТРЕЛА И УБИЙСТВА? ЕДИН ХВАНАТ УБИЕЦ ИЛИ ВИНОВЕН? ... "ДЪРЖАВА" НЯМА ОТДАВНА , ХОРА !!!
17
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боко не управлява еднолично, само си въобразява. Дал е парче от баницата на всяка партия. Обърнете внимание ДПС, колко са тихи и доволни. Те опозиция ли са или в коалицята?! Само, че патриотите това не са разбрали или просто и те си траят за да са в управлението.
16
3
 
12
 
! Отговори
Реален поглед 2 преди 5 години
... ТЕ са там НЕ заради това какво представляват , като личности и специалисти ... а са там , защото са "ПРАВИЛНИТЕ ХОРА" на НЯКОЙ или НЯКОИ ... защото са идеални *** и слагачи... Идеално 'ПЕРАТ" и "УСВОЯВАТ" Евро и други средства... Чисто и просто - "КУКЛИТЕ НА КОНЦИ" , които без проблем могат да бъдат "жертвани" и веднага ще дойдат други ... точно , като тях ! Сменят се само ... ИМЕНАТА ! ;) ... В ПОСЛЕДНИТЕ 20 ГОДИНИ ДА СТЕ ЧУЛИ И ВИДЕЛИ , В АБСУРДИСТАН , НЯКОЙ ТАКЪВ ДА Е ВИНОВЕН ЗА НЕЩО?!
15
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
болшевизма-джихадизма бе смачкан от демокрацията и патриотизма
14
9
 
0
 
! Отговори
изнервен преди 5 години
До 8 анонимник. Тази опорка, че всички са маскари, вече не е интересна, писахте я стотици пъти да ва *** в червените ***. И без да се усещате май си признавате, че позитанци са за бунището.
13
3
 
15
 
! Отговори
Реален поглед преди 5 години
... ИМА ЛИ СМИСЪЛ .. КОГАТО ОТДАВНА НЯМА ЗНАЧЕНИЕ .. ?!?! Дали имената на Министрите ще са тези .. или други ! НЯМА ЗНАЧЕНИЕ ! Те НЕ са поставени там за да вършат ИСТИНСКА РАБОТА .. КАТО СПЕЦИАЛИСТИ В ДАДЕНА ОБЛАСТ ! ТЕ са поставени там за да бъдат стопроцентови "КУКЛИ НА КОНЦИ" и да изпълняват - "СПЕЦИАЛНИ ПОРЪЧКИ" !!! Хора БЕЗ морал и съвест ! Доволни са единствено да си получават големите заплатки .. да участват в няколко "Борда" .. да "усвояват" Евро средства .. И да получават - ЗАПОВЕДИ !
12
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ех, колко е приятно да живееш в България днес. На живо раздират червения *** и по улиците социалисти реват! МАЧКАЙ БОЙКО, МАЧКАЙ КОМУНИСТИ И ДЕПЕРАСТИ.
11
3
 
2
 
! Отговори
Винету преди 5 години
НЕ.
10
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТРИТЕ ОСТАВКИ НЕ СА ДОСТАТЪЧНИ! ТРЯБВА И ЕВТАНАЗИЯ ЗА ЧУМАВИТЕ *** ОТЛЯВО! ЗАБРАНА НА ТЕРОРИСТИЧНАТА ОРГАНИЗАЦИЯ БЕСЕПЕ И НИНОВА ПРИ ОСАМА.
9
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От сърце се радвам задето ГЕРБ-ОП размазаха червено-синята болшевишко-джихадистка ***!
8
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 7Тъмно червената мафия от ГЕРБ и светлочервената мафия от БСП са едно и също нещо - А и Б отбора на БКП, ама за *** като тебе с IQ клонящо към нула, е невъзможно да го разберат