За Румен Радев оставките – бягство. Не иска нови избори сега!

Според него проблемите не са персонални, а системни
Обновена: 3 сеп 2018 19:07 | 3 сеп 2018 17:24, Камелия Цветанова
259
За Румен Радев оставките – бягство. Не иска нови избори сега!
Снимка: Булфото, архив

Според президента Румен Радев оставките на тримата министри – Николай Нанков, Валентин Радев и Ивайло Московски, нямало да решат нито един проблем.

Още по темата
"Страната се нуждае от идеи, а се дави в скандали – оставките вече на са решение, а бягство от реална отговорност", разкритикува той в обръщение към народа по повод началото на новия политически сезон, който започва утре с първия работен ден на депутатите след лятната им ваканция.

Според държавния глава проблемът в държавата не е персонален, а системен, а авторитаризмът не е бъдещето на България.

Той смята, че скалъпените интриги засенчват фундаменталните проблеми на обществото – несправедливостта, бедността и демографската криза и беззаконието.

"Нов изборен цикъл в непосредствено бъдеще няма да отвори нова перспектива", подчерта обаче Радев.

Според него отговорното поведение изисква управляващата коалиция да се фокусира върху най-острите проблеми на обществото.

"От парламентарната и извънпарламентарната опозиция гражданите очакват ускорено изграждане на убедителна алтернатива на сегашното управление. През изминалия сезон многократно посочвах два системни порока на днешна България – несправедливостта и корупцията – те са рожби на злоупотребите на малцина, но и на примирението на мнозинството", каза Радев.

Според него предстоят месеци на политическо усилие.

"Онези, които не поемат своята част от отговорността, обременяват останалите. Като президент ще вложа своите сили в отстояването на българската демокрация. Ще работя за извеждането на страната към нова перспектива", отсече държавният глава и предупреди, че ако политическата класа е неспособна да се справи с проблемите, българите ще бъдат принудени да търсят нови пътища.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
192
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев с всеки ден става по-силен.Направи грещка, довери се на Герджиков, а не на Бонев.И това ще стане.Мафиотите от Гроб/БСП да треперят.
191
16
 
11
 
! Отговори
До "Отговарящ&q преди 5 години
Президентът според конституцията е с изрязани правомощия, но е добре, че отвреме навреме вади кирливите ризи на тиквите, защото според Винету живеем в цветуща държава. А истината е че в държавата ни е пълна разруха.
190
1
 
0
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
До Анонимен toaaa pa ?!?? tova otdavna ne e aktualno be ahmak , sega dumata ima amerikanskite " priateli " !!! Ti do sega da ne si bil v niakoia zemlianka ,che si taka neosvedomen ?!??
189
7
 
2
 
! Отговори
Край преди 5 години
БОЙКОТ на евроизбирите. Покажете на системата червен картон. Не пращайте с гласа си добре платени тунеядци.
188
13
 
9
 
! Отговори
Така е преди 5 години
Президента го казва в прав текст. Това управление руши държавността. Същото го каза днес и един от ритащите се патрЕотари.
187
3
 
4
 
! Отговори
Отговарящ преди 5 години
До ПитащПроблемът не е дали си казал истините за управлението. То и Борисов ги казва. Иначе как да разбираме, че фирмата Трейс ремонтира пътя след Своге. Т.е. пътят трябва да се ремонтира, но не преди катастрофата. Ако са били прави преди катастрофата, тогава защо го правят сега, след като пътят си е ок, а шофьорът е сгрешил? Това го учихме в 4-ти клас. Значи Борисов признава, че са нарушили закона, но как да се застави сам себе си да го спазва? А президентът не ни казва как да ги накараме
186
0
 
4
 
! Отговори
Стан преди 5 години
Кой заглуши микрофончето на президента да попитам?:)
185
8
 
10
 
! Отговори
Артилерист преди 5 години
Дори в США признаха, че Новия Световен Ред се оказа едно недоносче, а тукашните джендърчета отсега нататък хукнали да бранят Боко и жалката му шайка!
184
7
 
13
 
! Отговори
Питащ преди 5 години
И за кое не е прав президента. Тиквите не сринаха ли търговския регистър, тиквите не накараха ли хората да плащат по два пъти застраховки, заради некадърната и бездействаща администрация ?!
183
0
 
1
 
! Отговори
Не си прав преди 5 години
До АнонименИ в Русия може :)
182
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тук както и във повечето новинарски сайтове сайтове са наети хора които да плюят президента и това е очевадно ! *** мършави
181
0
 
0
 
! Отговори
Живите мъртви в БГ преди 5 години
То добре, но като как ще стане? Корнелия ще запше Борисов в БСП? Това е все едно Русия да влезе в НАТО. Няма шанс нито Борисов, нито БСП, още по-малко ДПС и ОП ще родят нещо ново. Нито една от тези партии не изповядва каквато и да е идея как да се управлява България според закона. Всяка една от тях просто иска тя да нарушава закона безнаказано. И на практика или трябва да има диктатура, както казваше Жельо Желев, или революция. Т.е. имаме две възможности, т.к. третата е невъзможна.
180
10
 
19
 
! Отговори
Виконта преди 5 години
ГЕРБ е партия без идеология, сбирщина от кариеристи и престъпници, много наподобяваща НДСВ.
179
12
 
6
 
! Отговори
kires преди 5 години
Хубав старшина, жалко ,че се разболя от рак на мозъка.
178
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Четейки тук виждам много хора захранени от ГЕП. Да не би президентът Радев направи асфалта във Своге където смърта си намериха 17 души, да не би президента Радев фалира КТБ и " Олимпик", да не би президента Радев да е виновен, че чуждите инвестиции са намалели 10 пъти по времето на ГЕРБ, той ли е виновен и за отрацителният естествен прираст в България, за корупцията в най бедната страна на ЕС?
177
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
185- ти СИ СВИКНАЛ ДА ФИЛИШ - ФИЛИ СИ НА ВОЛЯ....
176
8
 
18
 
! Отговори
Княз Игор преди 5 години
Военното възпитание си казва тежката дума - Радев продължава да е непреклонен пред атаките на Тъмната страна!
175
8
 
16
 
! Отговори
Казимир Ернрот преди 5 години
Всеки път намирам нещо ново у него, което ми харесва. Той произнася на висок глас и с гордо вдигната глава онези истини, които ние доскоро не допускахме дори в съзнанието си поради страх от брутална саморазправа. Именно в това се състои положителната роля на Радев - покрай него народа придоби увереност, която съвсем скоро ще изправи Балканския юнак отново на крака и тогава тежко на народните изедници!
174
2
 
4
 
! Отговори
Решетников преди 5 години
До 184 червен анонимник. Кой точно Радев имаш предвид - Румен Радев или Георги Радев?
173
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България и обикновените хора имат крещяща нужда от почтени и смели политици като президента. Така сме затънали, че цяло чудо ще бъде да станем нормална държава. Просто ни трябват повече честни държавници като Радев.