За Румен Радев оставките – бягство. Не иска нови избори сега!

Според него проблемите не са персонални, а системни
Обновена: 3 сеп 2018 19:07 | 3 сеп 2018 17:24, Камелия Цветанова
259
За Румен Радев оставките – бягство. Не иска нови избори сега!
Снимка: Булфото, архив

Според президента Румен Радев оставките на тримата министри – Николай Нанков, Валентин Радев и Ивайло Московски, нямало да решат нито един проблем.

Още по темата
"Страната се нуждае от идеи, а се дави в скандали – оставките вече на са решение, а бягство от реална отговорност", разкритикува той в обръщение към народа по повод началото на новия политически сезон, който започва утре с първия работен ден на депутатите след лятната им ваканция.

Според държавния глава проблемът в държавата не е персонален, а системен, а авторитаризмът не е бъдещето на България.

Той смята, че скалъпените интриги засенчват фундаменталните проблеми на обществото – несправедливостта, бедността и демографската криза и беззаконието.

"Нов изборен цикъл в непосредствено бъдеще няма да отвори нова перспектива", подчерта обаче Радев.

Според него отговорното поведение изисква управляващата коалиция да се фокусира върху най-острите проблеми на обществото.

"От парламентарната и извънпарламентарната опозиция гражданите очакват ускорено изграждане на убедителна алтернатива на сегашното управление. През изминалия сезон многократно посочвах два системни порока на днешна България – несправедливостта и корупцията – те са рожби на злоупотребите на малцина, но и на примирението на мнозинството", каза Радев.

Според него предстоят месеци на политическо усилие.

"Онези, които не поемат своята част от отговорността, обременяват останалите. Като президент ще вложа своите сили в отстояването на българската демокрация. Ще работя за извеждането на страната към нова перспектива", отсече държавният глава и предупреди, че ако политическата класа е неспособна да се справи с проблемите, българите ще бъдат принудени да търсят нови пътища.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
11
 
10
 
! Отговори
Taka e преди 5 години
Силни думи господин президент. Подскочиха, като ужилени тиквите и патрЕотарите им.
151
15
 
5
 
! Отговори
Плохая собака преди 5 години
Референдум за излизане от ЕС, референдум за излизане от НАТО, референдум за президентска република, безусловен базов доход. Народен Съд, който не само да накаже подчинените на ЦРУ национални предатели, но и да отнеме незаконно придобитото от тях имущество. Задълбочаване на икономическите, културни и духовни връзки с Русия, премахване на скверни понятия като " османско присъствие " от учебниците.
150
10
 
13
 
! Отговори
От някъде в България преди 5 години
Оставка, импийчмънт каквото ще да е само този да спре да бъде президент на България, стига верно с тъпоумните си изказвания на Радеф!
149
2
 
5
 
! Отговори
Гражданин преди 5 години
Хехе, продължаваш жмясчице, опасна си гадина, давай така, изглежда още по-малко и смешно! Хроничен провал!!!
148
9
 
12
 
! Отговори
Радев-фигурант преди 5 години
Радев-зелените чорапи се оказа един фигурант. Говори празни приказки и известни на всички истини като например , че спортът е полезен, небето е синьо и корупцията е вредна. И нищо истински важно и смислено не казва. Кому е нужен такъв президент ?
147
10
 
8
 
! Отговори
Ива Иватта преди 5 години
Не е ирония, козяче! Радев е вашия кошмар!
146
13
 
10
 
! Отговори
Граф Игнатиев преди 5 години
Тиквата е вдигнал кръвно 100%!
145
3
 
8
 
! Отговори
До Ива... преди 5 години
Бива си те в иронията! Вместо харизматичен може и хроничен.. Провал!
144
5
 
3
 
! Отговори
М, да ... преди 5 години
Изпълнителната власт трябва да започне да бачка, да работи качествено и отговорно! Правомощията на Президента са де е проповедник по БГ законодателство, засега! Сори!
143
15
 
13
 
! Отговори
Ива Иватта преди 5 години
Най - харизматичния български държавник!
142
5
 
3
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Системата е отработена, нашта система е четири-четири-две, Бати Бойко има тежката дума!!!През четири фирми подизпълнители минава обществената поръчка,срока на еврофондовете е четиригодишен, а двама огледални образи разпределят!!!Агент Чарли Доусън!ЦРУ!!!
141
10
 
9
 
! Отговори
Адвокат Маринов преди 5 години
Свинете *** на талази, Радев *** сгази!
140
12
 
11
 
! Отговори
Констатация преди 5 години
Все повече се убеждавам, че това лице, насила поставено да играе ролята на президент, е избрано от нашите мили пенсионери и братята роми, защото те са по-лесни за подкупване. Дано си тръгне по-рано, време му е след гафа с това, че обвини всичко строители в държавата със недоказани и заблуждаващи тези. Оставка, президенте!
139
4
 
5
 
! Отговори
Тошко Петков преди 5 години
Правилно, ще изтърпим още малко. Нека се окъкат хубаво и после .......
138
14
 
15
 
! Отговори
Браво ! преди 5 години
Браво господин президент ! Само Вие ни останахте. Мачкайте тиквите и смешната им коалиция, защото обезкостиха народа и ежедневно сриват държавността.
137
3
 
5
 
! Отговори
Василев преди 5 години
До Прости пръчкиПростите пръчки са свързани една с друга и става една калпава нива!!!И бизнесмена строител е виновен, и някои министри, и някои техници, и някои работници, и някои шофьори!!!Всичко когато се напласти става мазало!!!Пада нивото бе селяни, аутсорсинга и еврофондовете ви изпиха мозъците, само усвоявате , а не творите и не си шавате мозъчните гънки!!!Агент Дарси Кейтър!ЦРУ!!!
136
3
 
10
 
! Отговори
не ща избори преди 5 години
Как ще иска избори.Взеха им паричките от ветко, а избори се правят с пари.До преди два дена голям го вадеше.
135
0
 
7
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
А бе, Ленче, като имаш такова хубаво българско име, пиши на български, бе кукло. То не че ти четем глупостите, ама така заради себе си.
134
3
 
13
 
! Отговори
Въпрос преди 5 години
Разпускане на червената ***, заради връзки с мафия, подземен свят и финансирането на *** им от такива хора? Хайде, тръгвайте си вече, БКП!
133
9
 
14
 
! Отговори
Импийчмънт преди 5 години
За Радев, тотален провал във всяко едно отношение!!!