За Румен Радев оставките – бягство. Не иска нови избори сега!

Според него проблемите не са персонални, а системни
Обновена: 3 сеп 2018 19:07 | 3 сеп 2018 17:24, Камелия Цветанова
259
За Румен Радев оставките – бягство. Не иска нови избори сега!
Снимка: Булфото, архив

Според президента Румен Радев оставките на тримата министри – Николай Нанков, Валентин Радев и Ивайло Московски, нямало да решат нито един проблем.

Още по темата
"Страната се нуждае от идеи, а се дави в скандали – оставките вече на са решение, а бягство от реална отговорност", разкритикува той в обръщение към народа по повод началото на новия политически сезон, който започва утре с първия работен ден на депутатите след лятната им ваканция.

Според държавния глава проблемът в държавата не е персонален, а системен, а авторитаризмът не е бъдещето на България.

Той смята, че скалъпените интриги засенчват фундаменталните проблеми на обществото – несправедливостта, бедността и демографската криза и беззаконието.

"Нов изборен цикъл в непосредствено бъдеще няма да отвори нова перспектива", подчерта обаче Радев.

Според него отговорното поведение изисква управляващата коалиция да се фокусира върху най-острите проблеми на обществото.

"От парламентарната и извънпарламентарната опозиция гражданите очакват ускорено изграждане на убедителна алтернатива на сегашното управление. През изминалия сезон многократно посочвах два системни порока на днешна България – несправедливостта и корупцията – те са рожби на злоупотребите на малцина, но и на примирението на мнозинството", каза Радев.

Според него предстоят месеци на политическо усилие.

"Онези, които не поемат своята част от отговорността, обременяват останалите. Като президент ще вложа своите сили в отстояването на българската демокрация. Ще работя за извеждането на страната към нова перспектива", отсече държавният глава и предупреди, че ако политическата класа е неспособна да се справи с проблемите, българите ще бъдат принудени да търсят нови пътища.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
232
1
 
3
 
! Отговори
Паисий преди 5 години
Изказване в стил лидер на БСП а не като държавен глава!
231
0
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
До М, да ...Голяма главоблъсканица си сътворил. Глад и лабуть за ***!!!
230
5
 
0
 
! Отговори
М, да ... преди 5 години
До ЗозоЗоро, Зоро - Президента на БГ Р.Радев не е авантюрист/ поема риско, но и мисли/, но ти си авантюрист от филм,.худ.измислен герой- приключенко-романтичен-безотговорен ! Намираш се за изключително умен, а останалите за ***, ли? Защо ти е да ги уважаваш, м?
229
1
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
До АнонименХохохохохохо, хахахахахаааа, 500 танка и 2000 зелени човечета в София. Психиатрите да дойдат!!! Ей пак се посмях с ***.....
228
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Президента Радев трябва да е по-твърд с враговете си.................да не знаят много...........аз знам един президент на голяма велика държава, който може да прати 500 танка и 2000 зелени човечета в София.............и тогава всички демократи и гербери ще бъдат натикани, където им е мястото!!
227
1
 
5
 
! Отговори
Ти да видиш... преди 5 години
Как така Радев да не иска избори ? Нали Корделка ще му спретни инпийчмънт.
226
3
 
15
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Речта на кРадев: "Зимата е студено, лятото е жега, водата е мокра, виновни са ГЕРБ..." Поне открито да заяви, че е послушник на Корни-козарката и Решетников!
225
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
бпя бля каква реч
224
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев да се разбере с началничката си. Курнелка горката все избори бълнува, макар да знае, че няма да спечели.
223
2
 
8
 
! Отговори
шапка на тояга преди 5 години
Хитър е президента. Оставките не вършели работа. Така си осигурява още три години лек и безотговорен живот. А после президентска пенсия. Какво от това че нищо не е свършил за периода. През туй време и Путин ще се пенсионира и няма кой да му потърси сметка.
222
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
г-н Президент, ти се позор за България. Руска ***........
221
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев, ти ли точно ще критикуваш??? Ти, който се обади да не глобавят и прикрият случая с баща ти, дъртия Комуност.
220
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Румене, а ти какво си направил до момента??? Знаеш само да критикуваш, типично за комунист, но кажи каква работа си свършил....само вземаш заплата!!!!
219
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чакам ГЕРБ да кажат с Trace и Арабаджиеви какво ще става. Няма да се забрави този път.
218
12
 
5
 
! Отговори
Стою преди 5 години
Хвален или порицаван , в случая Румен е точен.ЗЛОУПОТРЕБИТЕ НА МАЛЦИНА И ПРИМИРЕНИЕТО НА МНОЗИНСТВОТО - абсолютно точно .Кое не е истина ???
217
11
 
16
 
! Отговори
Vuzmezdie преди 5 години
Като чуя Шапкаря да се изказва за справедливост и да се прави на принципен, ме лови уртикария!Ама народа отдавна разбра, че Румен Радев не е нито обединител, нито компетентен като Президент.ТО АКО НЕ Е ТОЙ, ТО КАКА ОТ КРУШОВИЦА - ЛЪЖА СЛЕД ЛЪЖА И ПОСЛЕ ОБРАТНОТО! АМИ ЩО СЕГА НЕ ИДАТ ДА СЕ СНИМАТ КАК ЦУНКАТ НЯКОЕ ПРАСЕНЦЕ НА СТРИНА МИ ГЮРГЯ ОТ ПРОВАДИЯ! ЩО СЕ КАСАЕ ЗА ИЗБОРИ - РУМЕНЧО, МОЙ БЛЯН Е ДА ВИДЯ КАК НА СЛЕДВАЩИТЕ ПРЕЗИДЕНТСКИ ИЗБОРИ, НАРОДА ТИ БИЕ ШУТА!!!
216
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сергей Лавров им го каза в прав текст на западните лицемери:"Ако не слушате мен, ще слушате военния министър Сергей Шойгу!!"
215
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сергей Лавров...............руският гений на дипломацията разказа играта на западните лицемери от Америка, Англия и Франция!!!
214
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Корнелия Нинова.................скоро премиер на България!!ГЕРБ-ерите да се махат, провалиха се изцяло!!!
213
14
 
8
 
! Отговори
за Р.П. преди 5 години
Росен Плевнелиев беше слуга на олигархията...............най-жалкият БГ-президент в историята на България.................политически труп е той....................да си гледа Деса-синоптичката.Да защитаваш неофашистите в Киев си е престъпление!!Крим е руски, свикна ли Плевнелиев???