БСП оставя 20 депутати в НС, останалите 59 на... народен тиймбилдинг

Корнелия Нинова поиска оставка на кабинета и предсрочни избори
Обновена: 4 сеп 2018 17:02 | 4 сеп 2018 14:07, Камелия Цветанова
224
БСП оставя 20 депутати в НС, останалите 59 на... народен тиймбилдинг
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Само 20 депутати от БСП (79 - бел. ред.) ще останат в парламента, за да пишат законите, за което са избрани, а останалите тръгват из страната, за да чуят мнението на хората и да намерят бъдещ модел на управление с нови ценност – равнопоставеност, справедливост. Заявка за това направи в речта си в първия ден от новия политически сезон червената шефка Корнелия Нинова.

Очаквано тя за пореден път поиска оставката на правителство, разпускането на парламента и предсрочни избори.

Според нея сериозното обществено напрежение, кризата и нестабилността на управляващото мнозинство са факт.

Смяната на една партия с друга обаче е безсмислена, ако моделът на управление остане същият, знаем, че няма да е лесно, но този модел е от 29 години и трябва да се промени, отсече соцлидерката.

"Кои са маргиналните групи, които искат да съборят властта – майките на деца с увеждания, кои са тези, които искат кръв – протестиращите деца от хора на БНР, а баба Дора, която се бореше за живота на козите си, терористка ли е", риторично попита тя и така за пореден път нападна властта.

Нинова отсече още, че в последния месец се случиха 2 събития и една трагедия, които казват всичко за последните 29 години: "Срина се Търговският регистър и блокира целия икономически живот в страната, а държавните институции бяха безпомощни да реагират, 250 хиляди души останаха без застраховки, а държавата остана безучастна, 17 души загинаха невинни заради корупция и кражби".

Според червената шефка явно корупцията, кражбите и връзката на властта с бизнеса водят до физическа смърт, а държавата абдикира от задължението си да защитава живота и здравето на хората.

"Управляващите реагират, като се хванаха за гушите заради спор за постове и пари", скочи още тя.

Нинова коментира, че в следващите дни ще има битка и между премиера Бойко Борисов и шефа на депутатите на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Причината - Борисов поиска и прие оставките на трима министри, но Цветанов си позволил да оспори решението му, като допусна, че парламентът може и да не ги освободи от постовете им.

Нинова обаче увери, че винаги има алтернатива на властта, а БСП има идеи, въпросът сега вече бил дали има национална енергия за промяна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари