БСП оставя 20 депутати в НС, останалите 59 на... народен тиймбилдинг

Корнелия Нинова поиска оставка на кабинета и предсрочни избори
Обновена: 4 сеп 2018 17:02 | 4 сеп 2018 14:07, Камелия Цветанова
224
БСП оставя 20 депутати в НС, останалите 59 на... народен тиймбилдинг
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Само 20 депутати от БСП (79 - бел. ред.) ще останат в парламента, за да пишат законите, за което са избрани, а останалите тръгват из страната, за да чуят мнението на хората и да намерят бъдещ модел на управление с нови ценност – равнопоставеност, справедливост. Заявка за това направи в речта си в първия ден от новия политически сезон червената шефка Корнелия Нинова.

Очаквано тя за пореден път поиска оставката на правителство, разпускането на парламента и предсрочни избори.

Според нея сериозното обществено напрежение, кризата и нестабилността на управляващото мнозинство са факт.

Смяната на една партия с друга обаче е безсмислена, ако моделът на управление остане същият, знаем, че няма да е лесно, но този модел е от 29 години и трябва да се промени, отсече соцлидерката.

"Кои са маргиналните групи, които искат да съборят властта – майките на деца с увеждания, кои са тези, които искат кръв – протестиращите деца от хора на БНР, а баба Дора, която се бореше за живота на козите си, терористка ли е", риторично попита тя и така за пореден път нападна властта.

Нинова отсече още, че в последния месец се случиха 2 събития и една трагедия, които казват всичко за последните 29 години: "Срина се Търговският регистър и блокира целия икономически живот в страната, а държавните институции бяха безпомощни да реагират, 250 хиляди души останаха без застраховки, а държавата остана безучастна, 17 души загинаха невинни заради корупция и кражби".

Според червената шефка явно корупцията, кражбите и връзката на властта с бизнеса водят до физическа смърт, а държавата абдикира от задължението си да защитава живота и здравето на хората.

"Управляващите реагират, като се хванаха за гушите заради спор за постове и пари", скочи още тя.

Нинова коментира, че в следващите дни ще има битка и между премиера Бойко Борисов и шефа на депутатите на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Причината - Борисов поиска и прие оставките на трима министри, но Цветанов си позволил да оспори решението му, като допусна, че парламентът може и да не ги освободи от постовете им.

Нинова обаче увери, че винаги има алтернатива на властта, а БСП има идеи, въпросът сега вече бил дали има национална енергия за промяна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
173
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо оставя точно 20 депутата!?Някой казват че е за да крепи кворума в НС,да не би случайно да падне, за да могат да продължават далаверите! Което май е и самата истина! Ако напускат да напускат цялата група и да искат предсрочни избори. Защото цялата държава в момента е батак.
172
5
 
19
 
! Отговори
Националист преди 5 години
Чета ,че Нинова скочила за едно,скочила за друго,все скача. Ми,не може ли да скочи от некой много висок мост ,че тогава да видим колко и е празна главата ?Защо изобщо има съобщения за нейните изцепки? как плаща на телевизии и вестници да поместват глупостите и ?
171
3
 
10
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
До искрено и другия като него. Съвсем искрено ви казвам, че Трифчо може да влезе само на Боко под шлифера. Не четете ли и не слушате ли какво мислят хората за този чалгар? С какви качества и с кои хора този *** ще оправя държавата? Този филм сме го гледали в България с цензура. Ще си правят дружкс ***.
170
1
 
20
 
! Отговори
Изнервен преди 5 години
Айде сега Курнелийо хубаво ни обясни, ама ясно и подробно, как след едни предсрочни избори идва промяна към по-добро и сменяме системата? Кой влиза в парламента, какво правителство се съставя (еднопартийно или коалиционно) и какво ще направи новото управление, за да сме щастливи и доволни?
169
2
 
1
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Какво е тиймбилдинг?
168
6
 
5
 
! Отговори
янки му преди 5 години
БСП се провали.А герб ЦЪФНА.Очакваме да върже.
167
3
 
12
 
! Отговори
Червените милионери преди 5 години
Червените милионери ограбиха България:Р.Овч.(дългият инкасатор)-милионер; *** Нинова(г-жа Лъжа)-милионер, предс.на БСП; Г.Гергов-Свинарят-милионер,предс.на Пловдивското БСП; Гуцанов-Медузата-милионер,предс.на Варненското БСП; Бриго Аспарухов-милионер пенсионер; Манджуковмилионер;Гущеров-милионер;Гоце агента-милионер;Вес.Лечева-милионер и още много червени милионери откраднали милионите си от българския народ. А оглупелите от бедност червени симпатизанти продължават да ходят на Бузлуджа и да гласуват за БСП. Нека са щастливи...Д.Благоев ако ги види от някъде ще се обърне в гроба.
166
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Станишев огрраби държавата.Но вече 10 г Борисов я оправя.Из от заде.
165
1
 
10
 
! Отговори
Комунистите ограбиха преди 5 години
Комунистите ограбиха държавата и народа като използваха всички облаги преди да станат "Евроатлантици". Сега отново лъжат обикновените хора, които са наивни или неграмотни, че в близкото обозримо бъдеще ще бъде построен социален рай за тях. Станишев баща и Станишев син, две поколения са на държавна хранилка т.е. на наша издръжка. Резултата от тяхната дейност е фалит на социализма и най-бедната държава от ЕС при капитализма.
164
2
 
11
 
! Отговори
Провалилата се БСП преди 5 години
Цялата истина е, че социализмът се провали поради невъзможността да се създаде печеливша държавнопланова икономика! Когато на комунистите им става ясно, че комунизма е невъзможен, те губят идеологически ориентир, а комунопартия без идеология е просто котерия, която защитава лични и групови интереси! По този начин използвайки властовите си ресурси и позиции по време на прехода БСП се превърна в полу-мафиотска структура заграбила по-голямата част от капиталите на България
163
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И аз съм на мнение, че влезе ли Трифонов в политиката, герберите отиват при "царя". Те дойдоха с обещанието да вкарат крадците в затвора. И понеже нищо такова не се случи са си пътници от където и да ги погледнеш.
162
4
 
5
 
! Отговори
я па ти преди 5 години
До КОПИ-ПЕЙСТЯвно планът за дейсттвие е отишъл по на юг-при нашите приятели турците.Там ще е южен поток,там ще купуват руско оръжие,а Ердоган споменал,че дава да има руска военна база.Нищо.Ний сме нат овци.Ще се борим храбро.Нищо,че военния министър не знае как се слага каска и я слага наопаки.
161
8
 
3
 
! Отговори
Искрено преди 5 години
БСП си има постоянен електорат. Дали някога ще бъдат на власт или не не се знае. Но ако Слави Трифонов влезе в политиката, тиквената партия ще последва царската партия, т.е. ще отиде във вечно забвение.
160
1
 
4
 
! Отговори
КОПИ-ПЕЙСТ преди 5 години
Според медията руският президент Владимир Путин е дал лично поръчение на бившия директор на Института за стратегически изследвания Леонид Решетников да оглави разработването на плана за действие.Решетников е генерал-лейтенант от външното разузнаване на Русия. Той е роден през 1947 г., има докторска степен от Софийския университет. Генералът владее свободно български и сръбски и говори гръцки. За него също се смята, че е бил резидент на КГБ в Атина.
159
2
 
1
 
! Отговори
Ставрю преди 5 години
Добра идея но какво ще излезе.
158
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЗАТВАРЯЙТЕ МАГАЗИНИ И КОШАРИ КРАДЦИТЕ ИДВАТ!
157
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прибирайте стоката и затваряйте кошарите, крадците плъзват.
156
1
 
6
 
! Отговори
171 преди 5 години
До АнонименНема лошо.Докато си купят Бугати,ще го карат с Ролс Ройса...
155
7
 
9
 
! Отговори
Костакурта преди 5 години
Гладен гробокопач, оставки сънува :)))))))))))))))))
154
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ВЕТКО И БЕНЧО ЩЕЛИ ДА ИМ НОСЯТ КАШКАВАЛ С РОЛС РОЙСА ....