Цветанов: Премиерът прие оставките, но да видим НС!

Напрежение имало и ще има занапред, така било с коалициите
Обновена: 4 сеп 2018 10:03 | 4 сеп 2018 10:00, Камелия Цветанова
61
Цветанов: Премиерът прие оставките, но да видим НС!
Снимка: Булфото, архив

Оставките на тримата министри Валентин Радев, Ивайло Московски и Николай Нанков може и да не бъдат приети и те да останат на поста. Това стана ясно от думите на заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов пред bTV.

Той посочи, че премиерът е приел оставките им след трагичната катастрофа край Своге, отнела живота на 17 души, но парламентът предстои да ги гласува.

Още по темата

"Премиерът прие оставките, но не сме стартирали процедурата. Парламентът трябва да гласува, когато одобрим заместниците им.

"В понеделник ще има нов коалиционен съвет и тогава ще се влезе в детайли", посочи той.

Цветанов направи паралел с останалите на поста си след оставки министри Теменужка Петкова и Бисер Петков.

"Тогава видяхме настроенията на обществото и след разговори премиерът не продължи процедурата. В понеделник ще водим дискусията. Всеки министър когато полага клетва е с оставката в джоба си, участието във властта не е гарантирано", коментира той.

Има сериозна подкрепа за министър Николай Нанков, посочи зам.-председателят на ГЕРБ. Вчера спонтанно повече от половината кметове са застанали в негова подкрепа, посочи той и добави, че за местната власт регионалният министър е съществена част от управлението на регионите.

Премиерът не взима еднолично своите решения, увери Цветанов: "Това, че някои пресъздава фактите по този начин е друго. В момента всеки един проблем в държавата всеки го адресира до премиера Борисов. Затова съм по-критичен към вицепремиерите и сега всеки работи, но не се дава гласност на това, което се случва".

"Коалицията е стабилна и продължаваме да изпълняваме програмата си", увери Цветанов и посочи, че конструкцията на едно коалиционно правителство е винаги под напрежение.

По повод вчерашните разговори с Патриотите и появата на Красимир Каракачанов със синя каска, той коментира, че е била добавка към разговора и шега. По думите му има напрежение между партньорите заради липсата на комуникация.

"Разбира се, има напрежение и вероятно това ще продължи и занапред, защото цялостната конструкция на едно коалиционно управление винаги е под напрежения", каза Цветанов

Вчерашното изказване на президента Румен Радев беше посрещнато с критика от Цветанов. Той отрече властта да е прокарвала лобистки закони и посочи, че президентът при всяко публично изявяване търси конфронтация.

"Той няма полезен ход, изпадна във външна изолация, дискредитира се с говореното в президентската кампания. Когато бащата на главнокомандващия казва, че няма проблем, защото няма убит човек, то как президентът говори за законност и справедливост, когато инвалид е изкаран виновен в инцидент с бащата на президента. Бях критикуван, че съм раздавал присъди като министър. Сега най-лесно е да се движим в посока най-приятна за обществото. Ако имаше смъртен случай, той как щеше да се чувства, който е укрил това 9 дни", посочи той с препратка към инцидента в Харманли.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
1
 
! Отговори
съвет към професора преди 5 години
Професоре, СЛЪНЧАСАЛ СИ. Докато не завали следващият дъжд, си стой вкъщи,ама не вдигай телефона,че някой ало измамник вземе те излъже.
51
0
 
2
 
! Отговори
М, да ... преди 5 години
продълж. от пост 55Гербери сори на местна /БГ/ почва сте си си оставате ***, за континентално дори неможем да говорим!
50
0
 
4
 
! Отговори
М, да ... преди 5 години
президентът при всяко публично изявяване търси конфронтация....--------------А вие чорбаджи /Цветанов/ понеже се обиждате ! Раздали сте се докрай- колкото е по възможностите ви /можете толкова/ като непоемате /бягате/ да поемете отговорност за смърта на 17 човека на пътя на Своге и не само! Ах колко сте предвидими и познати! понатрупахте малко имоти, малко парици и решихте, че сте нещо по различно от сънародниците си1 Нещо повече с власт и пари, де! :)) Гербери сори на местна /БГ/ почва сте се
49
0
 
6
 
! Отговори
питам Префесор до 34 преди 5 години
Господине,искам да ви питам към какви ,,светли бъднини'' Ви се струва,че ни води ГЕРБ? По скоро ще бъдем погълнати от някоя черна дупка и България ще изчезне на картата на Европа,а Вие пишете да сме ,, Горди в ЕС".Също ми отговорете ,тоя на снимката Цветанов с 9-те апартамента дето се хили мазно,той ли ще Ви опази от престъпници? Че той е баш капо ди тути капи!!!!
48
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За какво се радва толкова не се знае. Положението отдавна в БГ е катастрофа.
47
0
 
9
 
! Отговори
МАХАЙ СЕ преди 5 години
*** НАРОД -ГЕРБ НА ВЛАСТ ? ОСТАВКИ КОГА ? ЕХ НАРОДЕ ДОКОГА ЩЕ ТЪРПИШ ДА ТЕ МАЧКАТ И ДА СЕ ГАВРЯТ С ТЕБ ?ХАЙКА -КНИГА -КОЙ ЛИ Я НАПИСА ?
46
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
цветанов я кажи на нас простите хора от къде извади шесте апартамента-от ръкава ли ? и остави останалите хора сами да говорят за себе си !
45
0
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Дано господ накаже вашите деца в мъки! А вие гадове да сте живи и да ги гледате!
44
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пъпешът е вторият човек в Държавата.А първият е полуцрамитна Тиква. Гордейте се.
43
0
 
18
 
! Отговори
гост преди 5 години
Депутатите ще се съберат извънредно на 4-ти ,а на 7-ми няма да работят- направиха си 4-дена почивка -големи гяволи еййййй!!
42
1
 
17
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
Пък и как да ги изгонят, нали ще се разприказват за схеми и грабежи. Няма как да ги оставят на вълците, вече знаят много, туко виж си отворили устата и измамата става ясна на всички. Поредната пародоя за замазване на очите на стадото.
41
1
 
28
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
Цирка е ясен, бай Тиквонии си измива ръцете като каце - ето поисках им оставка, но парламента не ми даде. Министрите измити от греха - подали оставка да си ходят, ама парламента не ги пуска. Парламента - поредната институция за размиване на отговорност, докажи кои, как е гласувал и всеки ще вика, аз бях за да си ходят и готово. Цирка продължава със старите пачаври начело.
40
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 38"Ама, какъв професор е този? Който има желание винаги може да го намери във ФБ и да види какъв .. е."Въпрос. Ако ФБ се разминава с "професора", който драска, какво следва? Проверка на IP-та и ще даваш обяснения в Страсбург! Да ти идва на акъла, че всеки ден ниже да използва различни псевдоними и да краде други личности.
39
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хора с криви глави не трябва да имат власт.Те са повредени.
38
23
 
1
 
! Отговори
Професор преди 5 години
Гадно ли ви е комунисти? Хаха! Как ви мачкам виртуално нали. Правете като вятъра кacкети!!!
37
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На тази снимка всичките са потенциални затворници, най вече този усмихнатия.
36
1
 
19
 
! Отговори
Фалш преди 5 години
А твоята оставка кога менте такова
35
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
професоре, защо хвалиш суджук партия, мутренка партия
34
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама, какъв професор е този? Който има желание винаги може да го намери във ФБ и да види какъв .. е.
33
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Препоръчвам НЯКОЙ от столетницата да "забележи" този "професор", който се подвизава тука и разлива дитирамби във възхвала на цветарчетата!!! По-добър "пропагандатор" БСП няма да намери!!! Колкото повече този "професор" пише тука, толкова повече стават привържениците на столетницата!!! Само по минусчетата ще го познаете и ще ви стане ясно защо е така! Леле.....щом "такива" възхваляват цветарчетата, работата им е спукана!