ДПС: Големият проблем – колапс на държавността!

Според Карадайъ тя трябва да бъде неотложно реанимирана
Обновена: 4 сеп 2018 15:50 | 4 сеп 2018 14:37,
44
ДПС: Големият проблем – колапс на държавността!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За ДПС големият проблем за страната е колапсът на държавността и изключително тревожната общeственополитическа обстановка, а факторите за това тревожно положение са липсата на управленска визия на държавата, повърхностна популистка политика, война между институциите. Това заяви лидерът на движението Мустафа Карадайъ в декларация на старта на новия парламентарен сезон.

"Популизмът и национализмът са във властта и войнствено налагат своите представи, които са далеч от основни права и свободи и демокрация. Като последица от водената политика гражданите живеят в абсурдно двойнствено време - налаганото от управляващите - на нескончаеми победи, геройства, митологично време на успехи и на значим икномически напредък, и другото - на отделния член на нацията, за празния джоб, проблемите в здравеопазването, образованието и лично неудовлетворение от живота", настоя Карадайъ.

По думите му основната задача е да бъде решен големият проблем - спешно неотложно реанимиране на държавността.

"Смяна на министри, какво от това, предсрочни избори и какво от това? По-важният въпрос е какво да се прави, как да се възстановят демократичните механизми на управление и как да се върнем към нормалнсотта, как да продължим диалога между партиите, между институциите, между гражданите", настоя той.

Карадайъ добави и че предупрежданията на ДПС за създаването на "тази безпринципна коалиция в името на властта" не са били чути.

"ГЕРБ има последния шанс да поеме политическата отговроност за провала на своята политика, да предложи решения днес, защото утре ще е късно. Формуларата на властта е грешна и ако не се промени, нищо няма да се промени", заключи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
0
 
! Отговори
Осман преди 5 години
Те нямат нищо общо с Ердоган. По скоро с Путин. Ама нали двамата са авери вече е без значение. В Лозница ДПС направиха паметник на "възродителя" П.Кубадински. Скулптора също е турчин. Абревиатурата им трябва да бъде ТКПБ -Турска Комунистическа Партия в България.
41
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За ДПС големият проблем,че не са коалиционен партньор на ГЕРБ и не могат да крадат.Цялата шайка да си заминава в Турция да живеят в Ердогановия рай.Тук в България са натрапници.
40
1
 
2
 
! Отговори
толерантен преди 5 години
"Колапс", с неоценимата помощ на дпс и лично на Доган.
39
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГОЛЯМ ТЕАТЪР СЕ РАЗИГРА- А ТОЯ БЕШЕ ЖАЛЪК АРТИСТ- ДАЖЕ НЕ МОЖЕ ДА ЧЕТЕ.
38
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДПС са незаконна партия на етническа основа и трябва да бъдат забранени!!Каде избяга Христо Бисеров............ковчежникът на ДПС???Цацаров къде спи???
37
3
 
6
 
! Отговори
Само две преди 5 години
партии са нужни( както в САЩ)-Републиканска и Демократична.Всички съществуващи могат да си изберат за КОГО да гласуват.Няма нужда от БСП/БКП, От ДПС, носещи отрицателна енергия с неприятни спомени.РЕПУБЛИКА и ДЕМОКРАЦИЯ, две понятия, които събират всички мечти на хората.И носят ПОЗИТИВИЗЪМ, градивност. Тогава ще спрат скандалите.
36
7
 
7
 
! Отговори
месара преди 5 години
големият проблем е че има анти български партии - дпс, дост и бсп, другарю кара не знам си кой!
35
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТОА ОТ ДЪПАСЕ ДО КА СРИЧАШЕ ЩЯХ ДА ИЗПАДНА В КОЛАПС.
34
2
 
4
 
! Отговори
УТЕШИТЕРНО преди 5 години
До хаир да видимПоне да си върнем Източна Румелия заедно със столицата Пловдив!
33
3
 
2
 
! Отговори
Нов месия преди 5 години
До развитиетоЕрдуган-Султан.................
32
10
 
2
 
! Отговори
хаир да видим преди 5 години
До развитиетоКрайно време е да си върнем турското ! Ще плачим за турски парцали!
31
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първият Голем проблем беше, когато настъпи колапс на държавата, но вие не го забелязахте. С радост харизахте суверенитетът си на Големия бял брат, на отан и ЕС. От 9 години имаме втори Голем проблем колапс на държавността, на институциите.
30
5
 
2
 
! Отговори
развитието преди 5 години
Хайде бе аркадаш, викай султана да си спасява раята!!!!!!!!!!!!!
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
24, АКО НЕ ИСКАШ ДА ПИШЕШ ДО НАШАТА ПРОКУРАТУРА ИМА ЕВРОПЕЙСКА СТРУКТУРА- НАРИЧА СЕ ОЛАФ- ТЯ ИМА САЙТ И ТАМ МОЖЕШ ДА ИЗЛОЖИШ ФАКТИТЕ. ИМА ОБАЧЕ РАЗЛИКА М/У ТОВА ДА ГОВОРИШ С ФАКТИ И АКО НЯКОЙ РЕШИ ДА ТЕ ОСЪДИ ТИ ДА ГИ ДОКАЖЕШ В СЪДА, НО АКО НЯМАШ ФАКТИ МОЖЕ ТОЙ ДА ТЕ ОСЪДИ ЗА КЛЕВЕТА- ВЕЧЕ ИМА ТАКИВА СЪДЕБНИ ПРАКТИКИ.
28
2
 
7
 
! Отговори
SS преди 5 години
ДРЪН ДРЪН ЯРИНА.Кое ще реанимирате бе Аркадаш, себе си ли.
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А колко време му траеше изказването?
26
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
24- ВЕРОЯТНО ЗНАЕШ ЗА НЯКАКВИ ОБРАЧИ ОТ ФИРМИ СЛЕД КАТО ТВЪРДИШ ТОВА, ИМА ПРОКУРАТУРА- ТАМ ОТВАРЯШ САЙТА И ИЗЛАГАШ ТОВА КОЕТО ЗНАЕШ С ИМЕТО И АДРЕСА- ВЪПРЕКИ ЧЕ ТВОЯ АДРЕС СЕ ЗНАЕ.
25
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СЛУШАХ ФЪФЛЬО ГА ФЪФКА...СЪБИТИЯТА ИМИТИРАЩИ НАПРЕЖЕНИЕ ОТ 2013 Г СЕ ПОВТАРЯТ- КАКВО ЩЕ ГЪРМЯТ СЕГА. ТОГАВА ЗАПОЧНАХМЕ С 4/5 МИЛИАРДА НАЗАД.
24
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кафа сикме от тия палячовци.
23
4
 
9
 
! Отговори
1 преди 5 години
До родопите,а обръчите от фирми на герб,да ги оставим да крадат свободно ли.