Мястото на БСП – в НС, нямали тежест за предсрочен вот

Политолози: Левицата няма ясна политика за проблемите!
5 сеп 2018 13:15, Анисия Иванова
35

Работата на парламентаристите е в парламента, а опозицията ни няма тежест, за да предизвика предсрочни избори. Окола тази позиция се обединиха политолозите проф. Антоний Тодоров и доц. Минчо Христов в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR.

Вчера лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви от парламентарната трибуна, че 60 от "червените" депутати напускат парламента и отиват при хората в страната, за да събират идеи. Останалите 20 ще останат в зала, за да отстояват позициите на партията. Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов пък отговори, че желаещите да ги сменят във властта ставали все по безпардонни, което отблъсквало хората.

Още по темата

"Такива жестове се правят преди парламентарна криза. Опозицията все още няма електоралната тежест, за да предизвика предсрочни избори. Не могат да направят криза. Решението им изглежда странно, защото отсъствието на депутатите може да постави под въпрос кворума. При важни решения би трябвало всички депутати на Левицата да са в зала", отбеляза проф. Тодоров.

С неговата теза се съгласи и политологът доц. Минчо Христов. Той посочи, че големите проблеми в България са няколко – мизерните доходи, недостъпното здравеопазване, грабежът от монополите.

"БСП досега освен говоренето, нямаше ясна политика за тези проблеми. Когато се гласуваше криминалният закон за горивата, БСП не се обадиха. Хората са изпратили депутатите да защитават техните интереси. Има още над 40 места в България с пътища убийци. Заради някой крадлив политик или някоя крадлива фирма, ние умираме. Този корумпиран политически "елит“ краде като за последно. На хората им писна да го гледат и няма да търпят много дълго време", подчерта доц. Христов в "България сутрин".

Според проф. Тодоров голямата драма пред премиера Борисов е, че винаги се опитва да отговори на масовите очаквания.

"Той няма никаква лоялност към своите министри. Не го интересува кой точно ще е министър, стига да прави каквото трябва. Тримата министри в оставка са от ГЕРБ, ако бъдат сменени с други министри на ГЕРБ, то нищо няма да се промени. Обществеността очаква в критичните ситуации някой от правителството лично да поеме отговорността. Премиерът ще гледа да избяга от всяка ситуация, която би довела до предсрочни избори", поясни той.

"Усещането за нечестност е твърде силно. Хората вече нямат доверие към институциите. Страхувам се, че ако има гражданска активност, то тя ще бъде анархична. Те ще очакват някой да създаде организация, в която да се знае кой носи отговорността и структурите да са прозрачни – това, което очакваме от всички партии", заключи за финал доц. Минчо Христов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП ТВЪРДИ ЧЕ Е ЛЯВА ПАРТИЯ, НО ЛИДЕРИТЕ И СА ЕДРИ КАПИТАЛИСТИ- ТУК НЯМА ДРУГИ ТВЪРДЕНИЯ, А СЕГА ОТВОРИ УСТАВА НА БСП- ОСНОВЕН ПОЛИТИЧЕСКИ ДОКУМЕНТ-ОТ 2.2017 Г "БОРБА ЗА СОЦИАЛНО РАВЕНСТВО И ПРЕОДОЛЯВАНЕ НА КАПИТАЛИЗМА"...ТА ДРУГАРИТЕ МИЛИОНЕРИ ЩЕ ПРЕОДОЛЯВАТ КАПИТАЛИЗМА КАТО ЗАПОЧВАТ ДА РАЗДАВАТ СВОИТЕ КАПИТАЛИ НА БЕДНИТЕ И ОНЕПРАВДАНИТЕ- НАЛИ ТАКА ГОСПОДА - ВЕТКО, МИНЬО, БЕНЧО, ГЕРГУФ, НИНОВА ЗАВАРДИЛИ С БЕНТЛИ ОРЛОВ МОСТ И РАЗДАВАТ КАПИТАЛИТЕ СИ........
33
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НАЧЕЛО НА ГЕРБ И ДЪРЖАВАТА Е КОМУНИСТ. ТАКА ЛИ Е? ТАКА Е!Е, К`ВО ИСКАТЕ ТОГАВА.
32
0
 
2
 
! Отговори
Вълчо преди 5 години
dnes.bg/obshtestvo/2009/05/28/dati-meseci-godini-tragediite-na-bylgariia.71628
31
0
 
2
 
! Отговори
Вълчо преди 5 години
Ето още тежки инциденти причинение благодаребние на престъпното управление и нехайството на червената върхушка!https://dnes.bg/obshtestvo/2009/05/28/dati-meseci-godini-tragediite-na-bylgariia.71628
30
5
 
2
 
! Отговори
Вълчо преди 5 години
Госпожо, нинова (с малка буква е нарочно!), а кой ще понесе отговорността за тези жертви:16 загинаха, пометени от стар автобус на Бакаджик, България е в траур28 май 2009dariknews.bg/***/bylgariia/16-zaginaha-pometeni-ot-star-avtobus-na-bakadzhik-bylgariq-e-v-traur-360414Осем изгоряха във влака София Кардам29 февруари 2008 ***.bg/***/bylgariia/osem-izgorqha-vyv-vlaka-sofiq-kardam-229474
29
1
 
2
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
Човека ви го каза в прав текст - дали ще е ГЕРБ или БСП, цирка ще е един и същ. Старите *** ще си се плюят пред екрана и зад кулисите ще си се праскат като едно време след конгресите на БКП. Ще ви се смеят какви сте безмозъчни щом още им вярвате на цирка и дружно ще си гепкат от вас. Докато не избием всички досегашни политици, за да имат едно на ум идните, никога няма да се оправим!
28
2
 
2
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
Няма как да имаме реална опозиция, след като БСП и ГЕРБ са все БКП. Затова и нямаме опозиция. Без значение дали БСП или ГЕРБ са на власт, реалната власт винаги си остава в бивши БКП-ци които се знаят от 100г. заедно са били чавдарчета, заедно са били пионерчета и заедно са били партиичета. Цял живот са пили кръвта на българския данъкоплатец и ще продължават, без значени по документи кои се води начело. Защо си мислите, че БСП като са в опозиция не бъркат в кацата с меда наравно с ГЕРБ?
27
3
 
5
 
! Отговори
Знам аз преди 5 години
В това време кака Корна ще трупа още килограми от депутатските кИфтета, за да увеличи тежестта на левицата!
26
1
 
3
 
! Отговори
нека ги е яд преди 5 години
България ще предоговаря цената на природния газ в РусияТова става възможно, след като Брюксел стартира антимонополно дело заради завишените цени от страна на "Газпром", каза председателят на КЕВР Иван Иванов
25
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ИзнервенАбе търбух Меркел изкара 4 мандата Боко тиквата изкара 3 мандата Меркел не краде и не казва Хитлер е виновен. Боко Тиквата се върти като метилява овца и се чуди какво да лъже вече. Колкото и да отлага неизбежното предстои всяко начало си имa и край.
24
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бекапе отиде в историята, сега е ред на Бесепе - така трябваше да напишеш бе човече, не те разбрахме правилно.
23
0
 
9
 
! Отговори
До Бай Фидан преди 5 години
Сега остана да ни кажеш кой е бил собственика по време на ремонта и по кое време е направен ремонта. После ще проверим кое правителство и нещата ще си дойдат на място.
22
12
 
8
 
! Отговори
до Изнервен преди 5 години
Това, че ГЕРБ са докарали страната до хаос и разруха е факт, а и теб са докарали до нервна криза.
21
5
 
12
 
! Отговори
закономерност преди 5 години
БКП влезе в историята. Сега е ред на БСП.
20
3
 
10
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
До хитро а. Ами винаги може да се намери някой ***, който да сипе лъжица катран в кацата с мед. Не разбра ли, че фирмата, която е полагала настилката край Своге е на активист от ДПС.
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да си топлят мястото че да не истине при следващите избори.
18
9
 
13
 
! Отговори
Изнервен преди 5 години
До 10, 17 и други подобни червени анонимници. Ай стига с тая опорка, че ГЕРБ са докарали страната до хаос и разруха. Да не би преди тях да цъфтяха рози и да течаха мед и масло. Натрупани са огромни проблеми с десетилетия и от соца, и от прехода. Те не се решават за една година с магическа пръчка, а и някой постоянно пречи и мъти водата.
17
3
 
13
 
! Отговори
Жиб. преди 5 години
Мястото на Бесепе е в Белене!
16
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Три мандата се видя колко ГРОБ-арите могат да управляват. За три мандата стигнахме дъното. И Борисов, и цялата му шайка са некадърници. Вземи единия удари другия. Дрънчи на кухо.Освен да спират енергийни проекти и каквото им хрумне друго не могат.Борисов обикаля и открива пречиствателни станции и църкви. И има нахалството да се хвали с това.
15
12
 
12
 
! Отговори
До хитро а? преди 5 години
Е много хитро. Ден преди катастровата Баце се хвалеше , че имало много яко строителство, каквото никога не е имало, снима се пред един валяк на АМ Хемус, обясняваше как неговите магистрали са най-много, най-здрави, най-качествени и.... най- евтини. Сега когато лъсна голата истина за магистрали излиза, че някои друг е виновен. 90% от обществените поръчки се печелят от 10% от фирмите, познай "Кои" ги разпределя.