Нетаняху чака BG посолство в Ерусалим, Борисов му обеща консулство

Двамата обсъждат тероризма, киберпрестъпността, земеделието...
5 сеп 2018 14:30, Елка Василева
132
Нетаняху чака BG посолство в Ерусалим, Борисов му обеща консулство
Бойко Борисов и Бенямин Нетаняху. Снимка: Reuters

Израелският премиер Бенямин Нетаняху се надява, че откриването на почетно консулство на България в Ерусалим ще бъде първа крачка към откриване на българско посолство в Ерусалим. Това каза министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху по време на брифинг в Ерусалим преди срещата му с българския премиер Бойко Борисов.

Нетаняху информира, че по време на срещата му с Борисов двамата ще разговарят и по темите за противодействието с престъпността, киберпрестъпността, земеделие, здравеопазване и др.

Нетаняху изтъкна, че в рамките на добрите взаимоотношения между България и Израел най-ценното е отношението на симпатия и почит на израелския към българския народ.

"Това е така, защото всички са част от една и съща цивилизация. Но тази цивилизация в момента е подложена на атаки, най-вече от радикални фракции, радикален ислям, както и на тероризма, на който е проводник", посочи Нетаняху.

Той добави, че терористичните атаки са насочени срещу всички, като дори и България е била потърпевша от една подобна атака. Поради тази причина и темата за тероризма също ще стане част от разговорите между Нетаняху и Борисов, оповести израелският премиер, цитиран от БТА.

Българският министър-председател Бойко Борисов коментира, че вчера по време на годишната конференция на Международния институт по контратероризъм в град Херцлия е било говорено доста за борбата с тероризма.

Премиерът е на мнение, че усилията трябва да се фокусират върху "мозъка на хората и това, което мислят, защото вече чрез интернет няма граници и се намираме в друго пространство".

Затова според Борисов хората трябва да разберат, че религията е важна за всички, но в същото време най-важното са мирът, толерантността и разбирателството.

Бойко Борисов се надява, че по линия на двустранните отношения до края на годината ще се проведе смесено заседание между двете правителства, което ще бъде в България. Премиерът информира, че днес ще има среща с роднини на загиналите при атентата в Сарафово. Борисов посочи, че терористичният акт е бил насочен срещу израелски граждани, но в него са загинали и български граждани и на България също е била нанесена голяма щета. Той припомни, че тогава се е видяло, че службите на Израел и България са работели като едно цяло.

Българският премиер се надява, че по време на днешното откриване на паметника-близнак ще се отчете това, което е направил българският народ за спасяването на българските евреи по времето на Холокоста.

Бойко Борисов изтъкна, че е от изключително значение приятелството и доверието с Бенямин Нетаняху, защото Израел играе ключова роля за "развързване на сложния възел в Близкия изток".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
0
 
2
 
! Отговори
Гошето преди 5 години
По-големи търтеи от политиците няма. Само обикалят света, тупат се един друг по рамото, и трошат пари.
106
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СТРАНДЖАТА"Уважаван ДЪРЖАВНИК в европейски и световен мащаб..."---В европейски и световен мащаб, ли? А, аз съм чувал, че само в Симитли са го уважили ... Изоставам с информацията!
105
5
 
2
 
! Отговори
Много трол, преди 5 години
Много червена *** в сайта!!Таквиз елементарни умозаключения че направо се питаш това представители на човешката раса ли са или са по скоро едноклетъчни водорасли!
104
4
 
6
 
! Отговори
Будва преди 5 години
Всичко е камуфлаж.Иска Мосад да го пази да не го убие Ердоган заради хероина
103
3
 
5
 
! Отговори
М, да ... преди 5 години
Консулът Борисов ли ще е? Търси къде да се скрие след новите изборите ли?
102
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали България щеше да става Швейцария на Балканите? Защо си създаваме врагове от нищото? Или "пак" ще разчита на дюнерджийниците да ни спасяват?
101
3
 
6
 
! Отговори
ББ преди 5 години
В Израел си, ама днес обявиха имената на двама Българи - Руслан - бесарабски българин или украинец и Александър, заподозрени в отравяненето на Скрипал и двама скит ници.Шъ ги дирят в цял свят.Да не се окаже, че пак наште са забъркали каша като в КОЛ центъра.ББ работата е дебела.
100
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Terorist i Bandit se rakuvat !
99
6
 
19
 
! Отговори
М даа преди 5 години
НАШИЯ РАМО ДО РАМО С ТЕРОРИСТА НОМЕР ЕДНО - КОЙТО ЩЕ Е ПРИЧИНАТА ЗА ТРЕТА СВЕТОВНА ...
98
4
 
16
 
! Отговори
АБсурдистан преди 5 години
Този мутропитек трябва да разтоварва ремаркета по 12ч на ден някъде в Киргизтан(за толкова му стига експертизата) не да го играе министър предстедател 3 мандата и умишлено да ни заличава като народ за да не го наритат господарите му отвъд океана и да си ходи някой ден на Барцелоната
97
4
 
16
 
! Отговори
Хах преди 5 години
Дори македонците го изгавриха Борисов , какво пък остава за евреите....
96
1
 
8
 
! Отговори
666 преди 5 години
До Ф.С.ВНищо не се споменава, какво е казал Борисов за почетното консулство
95
3
 
13
 
! Отговори
Тумор преди 5 години
Баце изглежда мн щастлив като ходи в саудитска арабия и при евреите.....а ние тук трябва да умираме от срам :(((
94
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СТРАНДЖАТАУникално е зле, нали?
93
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
на снимката: като братя са
92
15
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Уважаван ДЪРЖАВНИК в европейски и световен мащаб...
91
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
koito e trygnal sled evrein dobro nee vidql
90
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един съвет към тези които ще са служители в посолството в израел. Другари пригответе си пове4ко памперси 4е ще осмър.дите пеизажо. Там през половин един 4ас стават престрелки. На местните не им пука свикнали са ама за вас ще е усра.но положението.
89
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боже, или му дай акъл или му вземи и тоя дето го има.
88
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отново поставят нерешителния Борисов в трудно положение. Отново трябва да шикалкави и да хитрува за да може хем вълкът да е сит хем агнето цяло. Отново за кой ли път Борисов трябва да балансира по острието на бръснача. Спомням си какво соломоновско решенние взе когато трябваше да изгони няколко руски шпиони по случая Скрипал, то му трябваха доказателства отпечатъци на палци и т.н. Ето че днес му показаха поименно и изпълнителите от ГРУ, но и това за нашият въжеиграч е недостатъчно.