Нетаняху чака BG посолство в Ерусалим, Борисов му обеща консулство

Двамата обсъждат тероризма, киберпрестъпността, земеделието...
5 сеп 2018 14:30, Елка Василева
132
Нетаняху чака BG посолство в Ерусалим, Борисов му обеща консулство
Бойко Борисов и Бенямин Нетаняху. Снимка: Reuters

Израелският премиер Бенямин Нетаняху се надява, че откриването на почетно консулство на България в Ерусалим ще бъде първа крачка към откриване на българско посолство в Ерусалим. Това каза министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху по време на брифинг в Ерусалим преди срещата му с българския премиер Бойко Борисов.

Нетаняху информира, че по време на срещата му с Борисов двамата ще разговарят и по темите за противодействието с престъпността, киберпрестъпността, земеделие, здравеопазване и др.

Нетаняху изтъкна, че в рамките на добрите взаимоотношения между България и Израел най-ценното е отношението на симпатия и почит на израелския към българския народ.

"Това е така, защото всички са част от една и съща цивилизация. Но тази цивилизация в момента е подложена на атаки, най-вече от радикални фракции, радикален ислям, както и на тероризма, на който е проводник", посочи Нетаняху.

Той добави, че терористичните атаки са насочени срещу всички, като дори и България е била потърпевша от една подобна атака. Поради тази причина и темата за тероризма също ще стане част от разговорите между Нетаняху и Борисов, оповести израелският премиер, цитиран от БТА.

Българският министър-председател Бойко Борисов коментира, че вчера по време на годишната конференция на Международния институт по контратероризъм в град Херцлия е било говорено доста за борбата с тероризма.

Премиерът е на мнение, че усилията трябва да се фокусират върху "мозъка на хората и това, което мислят, защото вече чрез интернет няма граници и се намираме в друго пространство".

Затова според Борисов хората трябва да разберат, че религията е важна за всички, но в същото време най-важното са мирът, толерантността и разбирателството.

Бойко Борисов се надява, че по линия на двустранните отношения до края на годината ще се проведе смесено заседание между двете правителства, което ще бъде в България. Премиерът информира, че днес ще има среща с роднини на загиналите при атентата в Сарафово. Борисов посочи, че терористичният акт е бил насочен срещу израелски граждани, но в него са загинали и български граждани и на България също е била нанесена голяма щета. Той припомни, че тогава се е видяло, че службите на Израел и България са работели като едно цяло.

Българският премиер се надява, че по време на днешното откриване на паметника-близнак ще се отчете това, което е направил българският народ за спасяването на българските евреи по времето на Холокоста.

Бойко Борисов изтъкна, че е от изключително значение приятелството и доверието с Бенямин Нетаняху, защото Израел играе ключова роля за "развързване на сложния възел в Близкия изток".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
1
 
9
 
! Отговори
М, да ... преди 5 години
До АнонименИма време и за теб да остарееш, ама едва ли пенсия ще видиш! Така, че тогава дори ще завиждаш на "благополучието" на днешните пенсионери , ако не си като мутрата де да приватизираш цяла държава!!
86
3
 
34
 
! Отговори
Ф.С.В преди 5 години
Която държава отвори консулство в Ерусалим - признава заграбването на Ерусалим от евреите-- В Лоша игра навлиза Борисов с еврейските си "приятели" - За евреите приятели няма - има само интереси в полза на тях !!
85
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Калпавите пенсионери толкова постигнаха. За един живот - кисело мляко. За жалост толкова им е бил капацитета.
84
0
 
8
 
! Отговори
Casino royal преди 5 години
Nepremenno pochitno bg konsulstvo v israel .... za bg alkohol, bg petrol, bg gaz, za bg droga, bg orajia, bg hazart, bg offshorni firmi...bg monarhicheski offshorni koncessioneri pod zlatnite ortodoksalni pokrivi....
83
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Израел ви виновни , че комунистическата *** е бедна. Да не сте спали 60 гпдини. Хората бачкат, градят и напредват. Това е положението. То само с мързеливи мрънкачи държава не се прави.
82
1
 
4
 
! Отговори
М, да ... преди 5 години
До 80 АнонименСтрува ми се че всите сме богоизбрани зда сме на тази Земя! Никой последващ Пророк не е отрекъл писаното от Мойсей!
81
4
 
9
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Борисов е и.иот хем търси пари от Израел хем не си мeсти посолството там.
80
2
 
5
 
! Отговори
злобари преди 5 години
третият райх е сс секта секти аман
79
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 77 Ми не, не мога да завиждам на някакви дето бият глави в некакъв зид/дувар в Ерусалим....ако ще и всички пари на този свят да са техни! Ясно ли е! Хаха! А на мен религия не ми трябва.... Богоизбрани няма, всички сме хора на тази земя и парите и имането нищо не струват на два метра под земята, а това очаква и богоизбрани и не дотам избрани...мхах!
78
1
 
4
 
! Отговори
М, да ... преди 5 години
До ,,завет,,Неволята! БГ приказката за неволята!пп. със сигурност ББ не е месията!
77
11
 
1
 
! Отговори
Ел шадай Ел шадай преди 5 години
чакайте Господа и това правим нема лошо оставете евреите на мира те са добри Бог да ви благослови
76
9
 
3
 
! Отговори
,,завет,, преди 5 години
и ние Го чакаме да дойде Месията Исус Христос всеки ден Го чакаме нали е Възкръснал хахахах
75
14
 
3
 
! Отговори
:)) преди 5 години
До bluesky1Интересно е, че евреите се смятат за богоизбран народ----------------Завиждаш ли им! Смени си религията/вярата, учението което следваш/ в която си роден, тогава! Няма да си ни първият, ни последният!
74
5
 
4
 
! Отговори
Лъвът от Юда преди 5 години
имат си Стар Завет а вие никакъв ,,завет,, християните чрез Новият Завет чрез Исус Христос ставаме юдеи по сърце от Божият народ за всички които любят Бог Отец но не всички призвани а избраните Римляни
73
13
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Хахахааха, ревете от глад пощурели ***. Започва процедура по предоговаряне на цената на газа от Русия по Европейските правила. Ще си останете и без последната държавна хранилка. Пощръклялата Нинова вече не може място да си намери от безсилие! Двамата с ортакът й Р.Овч. сигурно и пари трябва да връщат в Масква :))))))))))))))))))
72
2
 
11
 
! Отговори
bluesky1 преди 5 години
Какво значи "благословена"??? ...или искаш да кажеш, че са повече от другите хора по земята, което си е директен расизъм, нали така? Интересно е, че евреите се смятат за богоизбран народ, което е абсолютно расистка идеология, а пък от друга страна непрекъснато се оплакват от антисемитизъм...нещо не им харесва да ги мерят с техня им аршин, а? Евреите не са пазители на християнството....те още го чакат Исус да даойде!! Сещаш ли се?!!!
71
3
 
12
 
! Отговори
М, да ... преди 5 години
Оново ли ще вадим от джоба си да платим частното такси на ББ?
70
7
 
2
 
! Отговори
не ме интересува преди 5 години
Коренът свят клоните святи еврейската вяра към Бог християнството е клон от завет към Бог четете Библия не цензура и лъжи
69
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо евреите не спазват християнските празници?Защото не са християни.Защо евреите не признават Новия Завет - където е историята на разпъването на Христос?Защото не са християни.
68
3
 
11
 
! Отговори
М, да ... преди 5 години
Страх ли го е ББ е от старичките ни самолети? Кой открадна парите за ремонта им?