Нетаняху чака BG посолство в Ерусалим, Борисов му обеща консулство

Двамата обсъждат тероризма, киберпрестъпността, земеделието...
5 сеп 2018 14:30, Елка Василева
132
Нетаняху чака BG посолство в Ерусалим, Борисов му обеща консулство
Бойко Борисов и Бенямин Нетаняху. Снимка: Reuters

Израелският премиер Бенямин Нетаняху се надява, че откриването на почетно консулство на България в Ерусалим ще бъде първа крачка към откриване на българско посолство в Ерусалим. Това каза министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху по време на брифинг в Ерусалим преди срещата му с българския премиер Бойко Борисов.

Нетаняху информира, че по време на срещата му с Борисов двамата ще разговарят и по темите за противодействието с престъпността, киберпрестъпността, земеделие, здравеопазване и др.

Нетаняху изтъкна, че в рамките на добрите взаимоотношения между България и Израел най-ценното е отношението на симпатия и почит на израелския към българския народ.

"Това е така, защото всички са част от една и съща цивилизация. Но тази цивилизация в момента е подложена на атаки, най-вече от радикални фракции, радикален ислям, както и на тероризма, на който е проводник", посочи Нетаняху.

Той добави, че терористичните атаки са насочени срещу всички, като дори и България е била потърпевша от една подобна атака. Поради тази причина и темата за тероризма също ще стане част от разговорите между Нетаняху и Борисов, оповести израелският премиер, цитиран от БТА.

Българският министър-председател Бойко Борисов коментира, че вчера по време на годишната конференция на Международния институт по контратероризъм в град Херцлия е било говорено доста за борбата с тероризма.

Премиерът е на мнение, че усилията трябва да се фокусират върху "мозъка на хората и това, което мислят, защото вече чрез интернет няма граници и се намираме в друго пространство".

Затова според Борисов хората трябва да разберат, че религията е важна за всички, но в същото време най-важното са мирът, толерантността и разбирателството.

Бойко Борисов се надява, че по линия на двустранните отношения до края на годината ще се проведе смесено заседание между двете правителства, което ще бъде в България. Премиерът информира, че днес ще има среща с роднини на загиналите при атентата в Сарафово. Борисов посочи, че терористичният акт е бил насочен срещу израелски граждани, но в него са загинали и български граждани и на България също е била нанесена голяма щета. Той припомни, че тогава се е видяло, че службите на Израел и България са работели като едно цяло.

Българският премиер се надява, че по време на днешното откриване на паметника-близнак ще се отчете това, което е направил българският народ за спасяването на българските евреи по времето на Холокоста.

Бойко Борисов изтъкна, че е от изключително значение приятелството и доверието с Бенямин Нетаняху, защото Израел играе ключова роля за "развързване на сложния възел в Близкия изток".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От коя страна на Ерусалим обаче? Тиквата е толкова ***, че ще направи посолство от палестинската страна на Ерусалим после Мосад ще ни скъса по рисуване или ако обърка и построи в израеската част на Ерусаим, талибаните ще ни скъсат по рисуване.
46
5
 
3
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
До :))Потърси от Хисарския поп, много съм слушал от по-старите от мен, че помагал на такива като теб :)))
45
2
 
18
 
! Отговори
Абе Гошу! преди 5 години
Не случайно си *** на ГЕРБ. Те такива като тебе обичат дето мозъка им се събира в кибритена кутийка. Съсипахте държавата, бе!Какво посолство в Ерусалим, какви пет лева. Тоя знае ли изобщо какво върши!!
44
1
 
14
 
! Отговори
Българина преди 5 години
Бб прави теманета точно на тези които *** зират България, Сорош, Барбара Спектър, и др известни юдеи.... Нас ни гонят от тази територия, бб конслулство ще им прави!!!!!
43
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българите спасиха евреите, за благодарност евреите заедно със своята маша сащ унищожиха България.Нищо хубаво не ни чака с преместването на посолството, ще станем потенциална мишена за атентати.Един по -долу беше написал че върху Българина се извършва геноцид, това е вярно и съм 100% сигурен че това е дело на евреите.
42
4
 
4
 
! Отговори
Нинка преди 5 години
Борисовите обещания като на Нинова
41
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Столица на Израел е Тел Авив, какво посолство в Ерусалим?! Палестинците искат Ерусалим да бъде столица на тяхната държава Палестина, която толкова години вече се мъчат да основат. А Нетаняху иска да премести израелската столица там и затова натиска чуждите посолства да бъдат вече в Ерусалим и по този начин съвсем да откаже палестинците да се борят за собствена държава. Много държави от ЕС се обявиха против тези машинации на Нетаняху, а нашият отишъл на крака да му обещава!
40
1
 
6
 
! Отговори
:)) преди 5 години
До ГoшуДразниш да не заспим от скука, нал тъй! Забавляваш, дори неподозираш каква общественополезно работа вършиш! :)) Ще търся помощ от вицето ни - В.Симеонов!
39
2
 
22
 
! Отговори
Какво е бедствие преди 5 години
И всичко това се отнася за най бедната икорумпирана държава и забележете управлявана от крадлива мутра и нарко-пласьор подкрепян от ЕС!
38
4
 
3
 
! Отговори
много здраве преди 5 години
българите чакаме газ няма ли разговори за газ евреите шапка им свалям добри са
37
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На е евреин вяра - никога..
36
4
 
25
 
! Отговори
Олеле преди 5 години
Каквоооо???!!! Абе този няма ли поне един съветник до него с капка мозък в главата да предотврати поредната му мега глупост? Само преди няколко месеца подписа антибългарския договор с Македония и Зоран Заев му се из *** в лицето на връх Илинден. Сега тръгнал консулство в Йерусалим да отваря! Абе, Бако! Я се огледай наоколо и виж дали друга държава освен САЩ подкрепят казуса Йерусалим? Борисов в този случай предава не само България, но и ЕС! Този човек изобщо адекватен ли е?
35
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първи признахме Македония, сега първи ще открием и посолство в Ерусалим, само да не сме и първите които ще ни бомбят докато се чудим защо !
34
19
 
6
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
Значи нашите другарЕ са готови да бъдат с арабите, но не и с най-развитите в региона - евреите. Да прочетат от какъв корен е любимият им вожд-джудже
33
16
 
5
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
До ЗозоАми те са си такива :) Затова много харесвам тук да се гъбаркам с тях, щото много се палят :) А иначе са на ниво талибани и джихадисти от ИДИЛ. Все чакат Видов ден да колят и бесят всички, дето не са комунисти и *** като тях, Народен съд също бленуват, както и завръщане на комунизма-социализма :))) Враг N1 разбира се е Запада и САЩ и упадъка на американския империализъм и милитаризъм :))) Ех, че хубаво си прекарват в тези пенсионерски клубове, чак компютри и нет са им пуснали
32
6
 
22
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
никакво посолство бьлгария няма да става мишена на палестина и арабскиясвят
31
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този Борисов стана Евреин и гражданин на Израел.. Тази година 2-пъти ходи при Натаняхо..
30
4
 
11
 
! Отговори
М, да ... преди 5 години
До ЗозоНа Мосад също! И на Мосад, и на Мосад!
29
25
 
10
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Всички фенове на Путин, Ердоган и Асад са се изакали под статията. Прочете си коментарите и кажете после, че не сте руски фашисти!
28
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нас Дюнера ни пази