Рашидов към Нинова: Парламентарна манекенка! Тя: 17 души убихте!

Втори работен ден в НС, а между депутатите - скандали, лични нападки...
245
Рашидов към Нинова: Парламентарна манекенка! Тя: 17 души убихте!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Със скандал и лични нападки започна заседанието на парламента в четвъртък. Това е едва вторият работен ден на народните избраници след дългата лятна ваканция, но напрежението ескалира.

Пръв с критиките започна Вежди Рашидов от ГЕРБ, който обвини червената шефка Корнелия Нинова, че отправя "мръснишки внушения" по адрес на управляващата партия, като ги нарича "шайка крадци".

Той отбеляза, че депутатите от левицата в пленарната зала са повече от 20, което според него било добре, нищо че Нинова вчера предупреди, че само толкова ще останат да работят в НС, а останалите щели да ходят из страната, за да се срещат с хората.

Още по темата

"За съжаление вашата лидерка си чукна надницата и си замина", коментира той, но се оказа, че греши, защото Нинова ведната се върна на депутатската си банка.

Рашидов я обвини, че с атаките си срещу ГЕРБ и създаването на компромати и внушения тя обърква обществото.

"Госпожо председател на левицата, основание за декларацията на ГЕРБ са постоянните нелепи изцепки и то по време на ваканцията, не знам с какво право си позволявате да отправяте клевети и обиди, публично заклеймихте ГЕРБ с "управляваща шайка крадци", а в крайна сметка кои сте вие да ни осъждане на гражданска смърт, да ни слагате дамга на челата, както Хитлер на евреите, за да се знае кой е евреин и кой е демократ", скочи той.

Рашидов добави, че се чувства лично засегнат като министър на културата два мандата и изброи някои от успехите в неговия ресор по време на кабинета "Борисов“ 1 и 2 - театралната реформа, ремонтите на оперите, на училището по танцово изкуство, на класическата гимназия, на училището по полиграфия и фотография, консервацията на Ларгото в София, "Трапезица“ във Велико Търново, реконструкцията на Желязната църква в Истанбул, увеличаването на бюджетите за кино, за читалищата и библиотеките.

Всичко това било направено само за 7 години, а пък времето на управление на правителството на Пламен Орешарски било загубено за културата.

"А Вие като парламентарна манекенка си правите фотосесия с мъките на хората“, скочи Рашидов на Нинова заради това, че участва в живата верига, която искаше да спре избиването на животните от село Шарково заради огнището на чума по козите и овцете там.

Той призова червената шефка да си мери думите, защото в парламента имало хора, за които личното достойнство е по-важно от всичко.

"А има и една шайка, която участваше в приватизацията и в ограбването на държавата, сега някои от тях се изживяват като селски мадони и провинциални светци", продължи с нападките той.

"Колко струва на българските данъкоплатци снимката с Горан Брегович“, попита още той заради това, че Брегович пя на събора на БСП на Бузлуджа.

"Колкото и да полираш едно нищо, то няма как да стане диамант, а пак си остава едно нищо", обобщи Рашидов.

Нинова пъм смята, че декларацията, която той прочете от името на ГЕРБ, е най-силното доказателство, че парламентът е изчерпал своята същност.

Според нея в декларацията не е имало никаква политика, никакво решение на проблемите на хората, а омраза, лични нападки и квалификации към председателя на опозицията.

Тя коментира, че червените са били наясно какво ги чака, когато обявиха, че се изправят срещу системата, част от която е и ГЕРБ.

"Няма да ни уплашите, няма да ни спрете“, скочи тя и призова депутатите от най-голямата група да спрат с омразата и противопоставянето, защото всички депутати представляват избирателите си.

"Днес трябваше да се гледа Законът за пътищата, 17 души убихте", обвини тя, което стана причина да бъде наказана със забележа от страна на председателката на НС Цвета Караянчева, защото си позволила да обиди цяла парламентарна група и нейните избиратели.

Вежди Рашидов също скочи: "Тежка обида, обвинихте цяла група като убийци, но спрете да яхвате болките на хората, вие ли сте единствената, която жалее от сутрин до вечер, всички страдаме!“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


245
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
178
12
 
5
 
! Отговори
Ким Че Ун преди 5 години
50 ПРИМЕРА НА ФЕНОМЕНАЛНИЯТ УСПЕХ НА ГЕРБ ПОД РЪКОВОДСТВОТО НА БОЙКО БОРИСОВ. 1 .КОНСТИНБРОД 2.Кумгейт. 3 Суджуците .4 Сотир Цацаров . 5 6-те апартамента .6 Тефтерчето на Златанов .7 Двете Каки .8 търговският регистър .9 Калинките .10 Чумата в Странджа . 11 КТБ . 12 Болниците във фалит . 13 Ваксините .14 Ивайло Московски .15 Цецка Цачева -затворниците бегълци . 16 Фалита на Олимпик .17 Гинка и ЧЕЗ . 18 Граничната ограда .19 Корупцията в ДАЙ .
177
2
 
13
 
! Отговори
слаНинова била преди 5 години
Манекенка ?!Вежди яко се е гъбаркал:)
176
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако БСП се качат на власт някой ден, гаранция че населението на бедната ни страна ще се изнесе до месец.
175
6
 
1
 
! Отговори
Ким Че Ун преди 5 години
До Анонимен Алоо ,няма да се наложи да имигрирам Аз предател не съм бил никога и родината си не изоставям добра ,лоша тук ми е мястото за да се боря и да я направя по добро място за живеене като в по горните държави дето си ги изброил .Само предателите бягат от родното си място ,те са страхливци и родоостъпници ,вместо да се борят в името на хората и за себе си те бягат ,за да станат земеделски работници в англосаксонските скапани държави . И РОБИ .
174
6
 
0
 
! Отговори
До 170 преди 5 години
Е, щом тази *** от КЕВР Иван Иванов, се е заел с тази работа - жална ни майка!Дойде тука Клинтъница за два часа, колкото да набие шамарите на Боко и да нулира печелившите проекти за България.Сега тоя селянин от ДСБ готви голямата кошница, с любезното съдействие на Брюксел, а резултата ще бъде точно такъв, какъвто е резултата от всичките му действия - нищо и половина.Отказали се от питомното, сега ще гонят дивото
173
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
няма да ни спрете, скочи тяСпри не си отивай! На кого ни оставяш Курнело? Кво ши праим без тебе?
172
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
наистина, неприятна жена
171
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 1Да довърша 175 - ТАЗИ Е ЕНЕРГИЕН ВАМПИР човек !!!!!!!!!!!!!
170
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 1според вашата тиква,Орешарски е виновен,за моста в Генуа.тц, виновен е за пътя към Своге. Другаря Миков (акционер в Трейс и началник на бсп) урежда държ.поръчка, а фирмата собственост на дпс-депутат я изпълнява.
169
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Реалистреконструкцията на Желязната църква в ИстанбулНали Ердоган беше дал паритеда бе, щото Нинова му казала :)
168
7
 
4
 
! Отговори
1 преди 5 години
До анонимен-157,според вашата тиква,Орешарски е виновен,за моста в Генуа.
167
9
 
3
 
! Отговори
1 преди 5 години
До Анонимен-175,ганчооо сто пъти съм ти го написал,че нинова не е член на бсп,за това не пиши,че хули съпартийците си,а твоята тиква ,от бяла злоба ли е изтъкан,че се държи,така нагло с българския народ,сякаш без него ,България ще свърши,незаменими хора няма,така че тиквата,също един ден ,ще си отиде,а България ще остане,и без него слънцето,ще изгрее,над прекрасната ни България.
166
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази жена е изтъкана от черна злоба и невероятна омраза, каквито само един закоравял комунист може да изпитва. Никога не съм я чул да каже каквото и да е позитивно за когото и да е, даже охулва и някои свои съпартийци. Толкова негативно същество никъде няма, не я ли е страх, че тая безгранична омраза ще я разболее...
165
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Според нея в декларацията не е имало никаква политика, никакво решение на проблемите на хората, а омраза, лични нападки и квалификации към председателя на опозицията."===Айде, Корнелия пак видя сламката в чуждото око, но не и гредата в своето. Г-жо Нинова, цялото ви поведение като политик се свежда до омраза, лични нападки и квалификации. Няма ден, в който да не сте нападнали някого лично, най-често премиера.
164
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вежди и тебе ще те привика да се разберете по мъжки.да не напълниш шалварите.
163
0
 
10
 
! Отговори
Българска поговорка преди 5 години
По дрехите посрещат - по акъла изпращат
162
3
 
12
 
! Отговори
смях в залата преди 5 години
То пък една манекенка . . .
161
3
 
10
 
! Отговори
затова е нервна преди 5 години
България ще предоговаря цената на природния газ в РусияТова става възможно, след като Брюксел стартира антимонополно дело заради завишените цени от страна на "Газпром", каза председателят на КЕВР Иван Иванов
160
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вежди за кое лъже.18млрд са окрадени от държавата.за това са виновни само управляващите.всичко ще излезе на яве.
159
1
 
9
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
До детската градинаедно дете в шести клас оняден каза "Аз клеветя другите , за да не ми търсят отговорност на мен"