Автогол на Борисов, ако отстъпи от оставките на министрите?

Експерти: Обществото няма да е доволно, ако тримата се върнат
7 сеп 2018 10:10, Елка Василева
55

Николай Нанков -министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка, все пак ще остане на поста си. Това потвърдиха високопоставени източници от Министерския съвет и близки до политическите кабинети на ГЕРБ и Обединени патриоти.

Лично премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов обаче е забранил на своите да коментират оставките на тримата министри, признаха депутати от управляващото мнозинство.

Ще си вкара ли автогол премиерът Борисов, ако се откаже от оставките на министрите в кабинета?

Според социолога доц. Петър Чолаков премиерът и друг път се е отказвал от подадени вече оставки, но точно в този момент, ако Борисов даде една назад, това ще бъде голяма вреда за кабинета.

"Оставките навсякъде означават, че "архитектът" на правителството не си е свършил работата. Тук пък става дума за ключови министерства. Загубата на човешки живот катализира това решение на премиера. Въпреки това проблемите няма да бъдат решени", категоричен бе Чолаков в предането "България сутрин" на Bulgaria ON AIR.

По думите на Любомир Аламанов - PR експерт в Център за анализ и кризисни ситуации, определено Борисов няма да изглежда добре в очите на обществото, ако оттегли оставките и върне министрите.

"Проблемът не е толкова вътрешното напрежение, а че институциите рухнаха. Не трябва властта да е толкова подвластна на партийни желания. Не може да се слага човек да отговаря за определено нещо, само защото е подаден от политическа квота. Тази година беше пълна с всякакви грешки, които започнаха да избиват", уточни още експертът.

Вижте повече видеото на Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До леля ПенаЛельо Пено, че то гербавите са по-червени и от комунистите. Дето се вика виж кои са им вождовете и не ги коментирай повече.
28
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще се помъчим да се размотаваме докато всичко утихне от само себе си. Заочнало е утихването. Почти никой вече не помни катастрофата.
27
28
 
13
 
! Отговори
леля Пена преди 5 години
Проблемът е,тези,които точат зъби,комунистите ,са още по-зле и са мнооого огладнели.Представяте ли си какво лапане ще настане под прикритие,че правим нещо за хората.Тя /К..рка/ мисли много за хората.
26
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От 2009 до днес дългът нараства от 13% от БВП до 29% от БВП. За какво са използвани тези пари?
25
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въпросът не е до трагедията в Своге.Много ни дойде напоследък. Непрекъснато провали накъдето и да се обърнеш. Хайде да не ги изреждам, че списъкът е дълъг.Просто се вижда с просто око, че не ги бива тия хора. Като пък три мандата опитваш и непрекъснато не се получава, какъв трябва да си да продължаваш да опитваш?Няма да го напиша, че ще ме изтрият.
24
38
 
4
 
! Отговори
СатаНАТО преди 5 години
Ми аз не казвам да не си отива.Казвам, че е нормално някой да не се справи на поста, на който е назначен. Но в случая с катастрофата, вината е изключително на шофьора. По-точно на психолога, който му е дал разрешение да се бори с тежки машини. Освен това, като шеф на фирмата, този човек се качва на волана на автобус веднъж в месеца или по-рядко.
23
33
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вътрешният от доста време не се държи адекватно, Московски вече е уморен кон. Всеки човек се износва. В конкретния случай пътят и асфалта станаха жертва на простия народ, който мисли, че щом на знака пише 40, ти минаваш с 50 в дъжд и се обръщаш, значи в асфалта има варовик.
22
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СатаНАТО 21Като не се справя на министерския пост, си отива.Няма причина да го държат.
21
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 19Никой НЕ иска да управлява след тях. Никой не иска да носи последствията от тяхното управление.
20
21
 
3
 
! Отговори
СатаНАТО преди 5 години
Никога не може да си сигурен дали един човек ще се справи като министър. Особено след като никога преди това не е бил министър. Този социолог кога е назначавал някого на работа и е носил отговорност?
19
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов не се интересува от мнението на обществото. Баламосва народа, както си пожелае.
18
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То цялото управление на ГЕРБ е един огромен автогол.Жалко за следващите, които ще дойдат след тях. Забатачиха всичко тотално, как ще се измъкваме не знам.
17
40
 
6
 
! Отговори
смехрко преди 5 години
Тролчета псевдо червени от забаненото БКП платени.Факти покажете и спрете да ревете.С зелените чорапки Ниско той наведен :))))))))))))))) метан е сторил той на руският геноциден строй.Малко почетете 21 век сме вече.66 години вече само убивате и крадете.Забранени сте със закон .Но липсва Гл прокурор че ниско се е навел и той.Къде ви е морала за избитите войници и рейсовете с деца и учиници .Мълчахте до един .Обрахте таз държава с геноцид и към народа.Радев кри за баща си ,Кеда прокуратура и съда
16
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
18млрд окрадени пари.невиждани кражби за 30г .номер 1са санирванията над 3 млрд.
15
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какво като не им ги приеме ,оставка? Кучето със салам плашите. Истината е и при една оставка на правителството те пак ще се върнат защото бизнеса е с тях ,ГЕРБ носят далавери .ГЕРБ е управляваща сила в общините в цялата страна и да подадат оставка ,далаверите продължават на местно ниво. Първо ги махнете от общините накрая не гласувайте за тях на парламентарните - и кой от къде е.Оставката на Борисов НЕ ВАЖИ ,ЩОМ КМЕТОВЕТЕ В ГРАДОВЕТЕ СА ОТ ГЕРБ !
14
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проблем е, че с 30%, от които 20 купени, останалите корпоративни и гламави, Тиквич завзема 100% власт! Клизмите неизбежни!
13
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В момента се играе един голям цирк,целта е да се замажат големите далавери на управляващите.
12
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов си вкарва автоголове редовно. Така, че нищо ново.То целият им министерски съвет начело с Премиера е за оставка, ама нейсе.Как не се научи тоя човек да си избира по-качествени кадри? Ама откъде да се научи. Толкова му е умствения капацитет.
11
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На това му се вика, тиквен цугцванг.
10
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какво делят Бойко и Цецо? Малко ли им е безконтролното царуване в обрулената държава България? Правят каквото искат, крадат колкото могат. Лошото е само в това, че ако тук си цар, там където са парите ти си никой!!! Правилно е казал народа: ояла се въшката и излязла на челото!