Летящ старт на политическия сезон: Какво да очакваме?

Излишни бяха скандалите в политиката през лятото
Обновена: 7 сеп 2018 22:01 | 7 сеп 2018 21:44,
28

Новият политически сезон започна с кръстосване на шпаги между ГЕРБ и БСП. Само преди дни над 200 депутати се събраха на извънредно заседание на Народното събрание, а словесните престрелки не закъсняха. Опозицита поиска оставка на кабинета и предсрочни парламентарни избори.

"В действителност предишният политически сезон не свърши, за да говорим за започването на нов такъв. Някак с летящ старт и със сериозни политически събития минахме през лятото. А дали това не е желанието на премиера Борисов да покаже колко много работи? Можеше все пак да остави многобройната си публика да си отдъхне от тези политически страсти", коментира в студиото на "Денят ON AIR" политологът Георги Киряков.

По думите му лятото е времето, в което се предполага, че хората искат да си отморят и скандалите, на които сме станали свидетели, са били излишни.

Още по темата

"През изминалия летен сезон ситуацията не беше много по-различна. Това от една страна се дължи и на опозицията, която е доста гръмогласна и се хваща за най-малкото нещо. По този начин напрежението допълнително се нагнетява", допълни оциологът и експерт по политически комуникации Евелина Славкова.

А във връзка с отношенията на БСП и президента Румен Радев, двамата експерти в студиото на Bulgaria ON AIR посочиха, че е напълно нормално в политическото говорене управляващата партия да се опитва да пребори опозицията с подобен тип внушения.

"Държавният глава е добре да няма категорична позиция по някои теми, тъй като той не притежава нито властта, нито правомощията по Конституция да е пряк участник във вземането на политически решения във връзка с управлението на страната", каза Георги Киряков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
2
 
! Отговори
Очаквам, преди 5 години
когато се разхождам в някой софийски парк или пешеходна зона, кака Корнела да се понесе на ролери, за да раздава агитационни листовки.
24
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди първото заседание шефката на НС каза на журналистите, че рейтингът на НС е нараснал с 2%. След едномесечна ваканция. В задачата се пита колко месеца трябва да почива НС за да стигне одобрението 50-60%?
23
5
 
5
 
! Отговори
Чакаме десант на НЛО преди 5 години
После ще се окаже, че това е Корни, която ни маха от космически кораб, на чийто корпус пише "Сделано в СССР".Да се надяваме, че ще ни маха за сбогом!
22
3
 
14
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Нищо ! Нищо не очакваме! Ще продължи ограбването на България...
21
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нищо. В смисъл нищо хубаво. От некадърници не може да се очаква нещо хубаво.
20
2
 
14
 
! Отговори
до мамата преди 5 години
Комунистите дето са ти взели апартамента всичките се набутаха в ГЕРБ. ЧЕ ОТ ТАМ ПО-ЛЕСНО СЕ КРАДЕ.Отвори си очите.
19
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като им кажеш истината в очите, те реват с всичка сила - Ама що правите скандали.
18
8
 
5
 
! Отговори
Какво да очакваме? преди 5 години
Нова интерпретация на "Лебедово езеро" - Корнелия в ролята на ЧерВЕния лебед,който да замени Черния.И след като изпълни хореографския етюд на ЧерВЕн лебед, измъква отнякъде една метла с дълга дръжка, яхва я и литва над главите на публиката!
17
1
 
16
 
! Отговори
До Байфидан преди 5 години
Ако беше един от потърпевшите на тази героична активност, нямаше да ти изглеждат кано "опорки"! Но на теб ти плащат за да дращиш тук със затворени очи!
16
18
 
4
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
До 10, 11, 18 и тем подобни червендалести анонимници. Стига с тези изтъркани опорки, писахте ги вече стотици пъти едно и също. Скандалите ги прави БСП-то, като от стандартни проблеми, каквито има във всяка държава, ги преекспонира, за да внушава хаос. Омръзнахте и не хваща дикиш.
15
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Та какво е работил Баце през лятото, та не си починахме? Срина ТР, изгоряха 200 000 застраховки, изтрепаха се 17 души! И това само за месец! Ашколсун, работлив човек!
14
3
 
13
 
! Отговори
Пламен Василев преди 5 години
Който и да вземе власта си мислят само за тях. И БСП и ГЕРБ, Царя Симеончо , ги разтягаше едни че за 800 дни ще цъвтим и вържем. Но уви. Всички са един дол дренки.
13
10
 
11
 
! Отговори
Камата преди 5 години
До мамата.Ами фабриките на хора,които са давали хляб на хиляди трудещи се.Ами нивиците и кравите на хората.Ами златото,което комунистическия изверг Лев Главинчев откраднал в името на народа и после хладнокръвно застрелял.Това сте комунистите.За какъв морал приказвате и визии.Забрана на тази престъпна шайка.Никога комунизъм.
12
14
 
8
 
! Отговори
Мамата преди 5 години
До 11.Анонимницо,не знам и не ме интересува възрастта ти,но всички апартаменти след преврата на 9 септември ги взеха комунистите срещу разписка ,написана на амбалажна хартия.Апартаменти,разбира се,апетитни,не къщурки от Банишора или Драс махала.Срам нямате,нагли комунисти.
11
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Единственото, което може да очакваме е поредния резил на ГЕРБ.Няма да се наложи много да чакаме. При тях няма празно.
10
19
 
5
 
! Отговори
Дакота преди 5 години
Може би е грях,но съм безбожник.Но,от известно време започнах да се моля Богу ,да се кръстя,да не се ражда такова изчадие като Корнелия Нинова.
9
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичко, което пречи на Герб да краде спокойно е се излишно. Просто всичко ни е на шест. Пенсионерите си умират благополучно, за радост на Баце народеца гледа да яде също така само по веднъж дневно, а Цецо си купи още два апартамента.Живеем си в рая.Само тая лоша Упозиция се ***. Но ще и намерим цаката и на нея.Я *** колко хубаво говори вчера, че трябва да се обединяваме и съюзяваме. Със САЩ И Турция.
8
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
`Излишни` скандали на куйе се вика? Да избият без причина хиляди здрави животни в Странджа? Да спре достъпа до държавния регистър? Да загинат 17 души заради некачествено направен път?Та на гербераците да не им се прекъсва скъпоценната почивка?Абе най-добре за всичко да си траем, че Борисов има лабилно кръвно. Трябва да се пази този безценен кадър на управляващата шайка
7
12
 
5
 
! Отговори
шоп преди 5 години
Летящ старт на политическия сезон: Какво да очакваме?-------------------------Корнелия с ангелски крила:)
6
14
 
6
 
! Отговори
Джо преди 5 години
До ще чакаме.Има световен конкурс за дърти грозотии.Да се яви,ще вземе призово място.Прослави България,Курнелио поне с това.