9 септември раздели обществото, БСП ще празнува

Социалистите ще поднасят цветя на паметници, ще имат митинг
Обновена: 9 сеп 2018 14:17 | 9 сеп 2018 09:45, Камелия Цветанова
759
9 септември раздели обществото, БСП ще празнува
Снимка: Булфото, архив

9 септември е една от най-противоречивите дати в историята ни и тя все още разделя обществото, но за БСП си остава празник.

Още по темата
Градският съвет на БСП - София, съвместно с Градския съвет на БАС, организира тържествено честване на 9-и септември. Програмата включва поднасяне на цветя на паметника на Незнайния воин в 17.00 часа. В 17.10 часа ще бъдат поднесени цветя на възстановената паметна плоча на Марин Боев до алпинеума в Княжеската градина, а в 17.20 часа – на паметника на Съветската армия, съобщиха от пресцентъра на Градската организация.
В събитията ще участват народни представители и общински съветници.

В 17.30 часа от паметниците на Васил Левски и Христо Ботев в Борисовата градина ще тръгне шествие към Братската могила.

В 18.00 часа започва тържественият митинг на Братската могила.

9 септември е датата, свързана с коренна промяна – премахване на капиталистическия строй и изграждането на едно комунистическото общество.

За едни комунизмът е бил по-справедливият строй, а за други 9 септември е черна дата, кървав преврат, довел до ликвидирането на демокрацията и частната собственост, почернил живота на стотици хиляди българи.
 
В нощта на 8 срещу 9 септември 1944 г. е свалено правителството на Константин Муравиев и на власт идва правителство на Отечествения фронт, начело с Кимон Георгиев. Отечественият фронт взема властта в България с помощта на силите на Трети Украински фронт на Червената армия. След тази дата настъпва мащабна политическа, икономическа и социална промяна в българското общество. България скъсва с хитлеристка Германия и попада в съветската сфера на влияние.
 
Събитията на 9 септември са последвани от вълна на насилие. Тези масови беззакония продължават няколко месеца и са постепенно поставени под контрол от властите със създаването на т.нар. "Народен съд" в края на 1944 г. Според различни оценки броят на убитите през този период е между 20 000 и 40 000 души. Осъдените на смърт от т. нар. "Народен съд" са 2730 души - министри, депутати, журналисти, банкери, кметове, свещеници, земевладелци, учители.
 
Събитията от 9 септември 1944 г. все още не са получили единодушната оценка на историците.


759
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
601
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен587 Сорос имаше офис в Москва и даде много пари там.Нашите комунисти също се облажиха с парите на Сорос,за какво говориш?Чул отнякъде,недочул,от неграмотни червени партенки и повтаряш.
600
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Стига лъжи!Не са 54,20 са,колкото руснаци е избил Сталин,в навечерието на войната.
599
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До СССР598 Историята не може да изчезне,но СССР,вече изчезна.Иде ред на диктатурата.
598
3
 
22
 
! Отговори
Възмутен преди 5 месеца
Какво празнува БСП един преврат извършен на тази дата.До кога ще правят циркове на тази дата ?Извозват старците с рейсове за да имитират масовост.
597
2
 
13
 
! Отговори
И пак БСП бандити преди 5 месеца
За Ветко и Миринела Арабаджиеви вече е издадена Червена бюлетина и те се издирват от Интерпол и Европол.

Но, те имат частен остров на Карибите в Доминиканската република и може да се укрият там.

Огромният имот е собственост на дъщеря им Александра Арабаджиева и е подарена от родителите й за сватбата й със сина на Миню Стайков - Стайко Стайков.

Сватя Стайков се отчел по-скромно - с частен самолет.

Сватбата е струвала 1 милион евро.
596
4
 
13
 
! Отговори
Поредният БСП бандит преди 5 месеца
Поредният БСП/БКП милионер!

Миню Стайков (близък до БСП, до президента Георги Първанов и сват на Ветко Арабаджиев), както и още 10 човека са арестувани.

Разследването е за организирана престъпна група, създадена с цел избягване на плащане на данъчни задължения в големи размери, държане на акцизни стоки без бандерол и пране на пари.

Създали са схеми за данъчни измами от 2009 г.

Разкрита е и нелегална фабрика за цигари.

Печелят по 1 милион на седмица. Ха-ха-ха - тъ.пи крадливи комунисти!
595
6
 
14
 
! Отговори
Слава богу! преди 5 месеца
Факт е, че в България се живее все по-добре! Въпреки лъжливите приказки на червените!

Само се огледайте и вижте с очите си - пълни с коли пътища и магистрали, пълни с хора магазини и молове, пълни колички с покупки, всички хукват по курорти в България и чужбина, пълни ресторанти и кафенета, хората живеят добре и се забавляват, въпреки апокалипсиса, в който живеят БКП/БСП.

Увеличават се влоговете в банките. Хората си купуват нови и модерни жилища. При соца - разпадащи се скапани панелки.
594
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Не съм живял по времето на монархофашизма но според разказите на дядо и баба е била непоносима мизерия. Хляба е бил с купони. Хранителните стоки в магазина скъпи. Безработица а тези които са имали работа с мизерно заплащане. Царя си е развявал перчема по чам кория на лов. Казвам перчем щото главата му е била като смолетна писта като на сина му. Родил съм се в соца и мога да направя сравнение от монархията и соца. Построих 3 ет. къща обзаведох я кола купих. А сега и тоалетна немога да построя
593
7
 
3
 
! Отговори
Математика преди 5 месеца
Над 700 коментара има тази тема. Не е истина, колко злоба (мъка) има по този свят.
592
3
 
1
 
! Отговори
муспи преди 5 месеца
Другари, не дават да се доизкажа?! - Люксембургските банки са си наши, както всички банки по света, но тези са символ на справедливост!
591
7
 
3
 
! Отговори
муспи преди 5 месеца
Другари, душещипателен факт е че евреите изнесоха на гърба си комунизма. Лагерите бяха пълни с тях, крематориумите работеха денонощно! А компенсации, както германските например, няма? Този тарикатлък от българите създава възможност сега евреите да приемат върху себе си терора и мизерията на демокрацията! Докога?! 66 милиона не стигат ли! - Ах ние страдащите, ах, ние гонените! Синедриона разполага с данни, че Бойко Борисоф от нашите Пособия се изхитрил да напласти милиарди в Люксембургски банки!
590
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Пенсионните фондове са дело на Бисмарк. Бий си шута от тук, играй си на друго!
—————

Аз точно това казах, че Германия е първата социална държава и пенсионните фондове са измислени още преди Хитлер.
Ти защо не четеш внимателно, а само лаеш?
589
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Пак ще дойдат смутни времена щото сте тъпи и лесно се манипулирате нямата собствена мисъл и способност за анализ .
588
4
 
2
 
! Отговори
Стига лъжи! преди 5 месеца
До ФАКТ,
нещо различно от мантри знаеш ли? "Устроени" са не всички, а само някои колониални западни държави, ограбвали от столетия народи като нашия. И знаеш ли защо е така?Защото населението им е твърде глупаво да отстоява интересите си.Население, което не цени труда и жертвите на предците си, което е съгласно да робува,не заслужава държава и го поробват да работи за други, да източват нац. му богатсва, да е техен пазар и евтина работна ръка.Знаеш ли що е това Отечество и горд свободен народ
587
6
 
9
 
! Отговори
СССР преди 5 месеца
Унищожи Третото Българско царство

И Господ ги наказа с изчезване

Амин!
586
13
 
4
 
! Отговори
Стига лъжи! преди 5 месеца
До Анонимен 595
Ама кой ти ги разправя тия ид.иотщини бре, д.ебил! Кога работници са тръгвали да завладяват с война света, да избиват милиони от своите? 54 млн. са жертвите на Хитлер и поне още толкова осакатени. Това ли харесваш? Имаш ли нещо като разум в главата или ти служи за закачалка на шапката? Я, първо прочети кой е Хитлер и какъв е интересът на англо-американците да го финансират. Срамно е да си толкова ***. Пенсионните фондове са дело на Бисмарк. Бий си шута от тук, играй си на друго!
585
4
 
16
 
! Отговори
ФАКТ преди 5 месеца
Всички бягат на Запад,а не в Русия !!!!!Ако следвахме Западните държави,щяхме да сме много НАПРЕД !!! Истинският комунизъм,така и не стана на практика,а само на теория , където нямаше да има много бедни и много богати !!!! Както и СЕГА няма истинска демокрация !!!!И все пак Западните държави са много по- устроени от нашата държава !!!Това е ФАКТ !!!
584
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Да си чул оригиналното име на партията на Хитлер?

НАДАП - Национална СОЦИАЛИСТИЧЕСКА РАБОТНИЧЕСКА партия.

Така че никакви борци против фашизма не сте.

И първата социална държава е Германия, много преди Хитлер да се роди, там са измислили пенсионните фондове.
583
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Образованието днес и образованието по средата на соца са две много несъизмерими неща. Вторста половина на соца нарои пагубни стада от псевдонаучен претенциоз, та и днес да му др ненагледа човек. Поне 80 процента сладури. Все с тарикатска закваска, стил и перспектива.
582
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Соца как даде еднакви прас?
Като създаде кастата на АБПФК, чиито деца и внуци влизаха в учебните заведения без кандидатстване?