Нинова честити 9 септември: Поклон! Вече няма фашизъм!

Денят бил празник на хората, изградили съвременна България
329
Нинова честити 9 септември: Поклон! Вече няма фашизъм!
Снимка: Булфото, архив

Соцлидерката Корнелия Нинова избра социалната мрежа Facebook, за да отправи поздрав за 9 септември.

"На Девети септември отдаваме почит на всички, дръзнали да се изправят срещу фашизма", написа тя
Червената шефка поддчерта, че антифашистите са мечтали за свобода, борили са се и са давали живота си за нея - в България, в Европа и в света.

Още по темата

"Поклон пред смелостта, вярата и саможертвата им. Нека на днешния ден почетем хората, които посветиха живота си да изградят съвременна България. И да бдим- никога повече да няма фашизъм. Честит празник", пише още Корнелия Нинова.

Въпреки че 9 септември е една от най-противоречивите дати в историята ни и тя все още разделя обществото, БСП ще го отбележи с редица прояви.

Градският съвет на БСП - София, съвместно с Градския съвет на БАС, организира тържественото честване.

Програмата включва поднасяне на цветя на паметника на Незнайния воин в 17.00 часа.
В 17.10 часа ще бъдат поднесени цветя на възстановената паметна плоча на Марин Боев до алпинеума в Княжеската градина, а в 17.20 часа – на паметника на Съветската армия, съобщиха от пресцентъра на Градската организация.

В събитията ще участват народни представители и общински съветници.

В 17.30 часа от паметниците на Васил Левски и Христо Ботев в Борисовата градина ще тръгне шествие към Братската могила.

В 18.00 часа започва тържественият митинг на Братската могила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


329
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
187
2
 
24
 
! Отговори
дядо Груьо преди 5 години
За мен през комунизма имаше само един плюс.Имах много по качественна ерекция.
186
2
 
4
 
! Отговори
Handel преди 5 години
Има, има, но сега се казва меркелизъм
185
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунистка-капиталистка! Детето проводила в САЩ.
184
11
 
7
 
! Отговори
РЕПУБЛИКАНЕЦ преди 5 години
Единствените плюсове на комунизма са възродителния процес и ЦСКА! :d
183
17
 
9
 
! Отговори
РЕАЛИСТ преди 5 години
Вижте сега какво ще ви кажа,мразя сегашните ***! Обаче ще стана демократ тогава,когато сегашните управници постигнат успехите на Тодор Живков и грижата за хората! Не искам сегашната слободия,престъпните политици и рами,искам народен съд за престъпниците! Ако това стане,аз ще бъда най-големия демократ заклеймяващ соца! Ясно?!!!
182
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много ми е интересно, защо пред 1945 България не е имала проблеми с циг-ганитеЗащо не се споменава, че именно Партията и ДС стигнаха до великата идея да заселват *** в блокове в които живеят българи.6000 роми искат да избягат от Бълария, но не им е даден този шанс. Каква недалновидност
181
7
 
2
 
! Отговори
КЛАТИКУРЯНЕЦ преди 5 години
Аз съм клатикурянец, събота и неделя не съм на работа и бия ножки по цял ден и се излижавам. И пука, че ми дреме за демокрации, комунизма, фашизми.... Пускайте по - яки и нови новини, не от на баба ми времето....
180
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой ще работи на нещо което не смята за свое? или ако работи - ще отбие номера. СЛед Мама и Татко първата дума която децата научават е МОЕ.
179
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-голямата глупост е колетивизацията. Никъде няма колетивизация в такъм голям размер като у нас. Даже в ЮГославия е около 56 процента колетивизацията, а у нас надхвърля 80 процента.
178
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Населението на Бъпгиря до 1946 г е 7 милиона, колкото и днес. Но има нещо много важно - тогава масово са живели по селата, имало е произвоство имали сме износ, и сме били във възходящ тренс. Да живеят по 8-9 души в къща е било нещо нормално. БКП отне собствеността на хората, отне им земята, натика в градовете, даде им един апартамент където трудно могат повече от 3 души да живеят заедно - прирастра спадна.
177
10
 
12
 
! Отговори
10 е светла дата преди 5 години
Курнелии не си права,десети е светла дата за българската демокрация! Тя даде свобода най вече на ц.и.г.а.н.т.е да правят каквото си иска и да малтретират българското малцинство! Демокрацията развърза ръцете на бг.политици да ,,приватизират" на воля,демек да крадят законно! Демокрацията даде възможност и на българите демократично да избират как да умират като нямат пари,у дома,на улицата,но не и в болниците,където се заплаща! Демократично можеш да избираш ,да получаваш 600 лв.в бг.или 1600 лв в
176
3
 
9
 
! Отговори
annybody преди 5 години
Коментарите тук са повече от комунаторите на сборището, но не и "коментаторите" - двама-трима "сладкодумци" с тежка форма на логорея.Освен на нинчовците днес е светъл празник и за Северна Корея - 10 000 войни, желязна дисциплина и корейски танкове, а червените пискюли са раздадени на "мажорети"-мъже.Голяма празнотия, дрОгари, за всички БКП-та по всички земни кълбета!
175
3
 
17
 
! Отговори
Чърчил преди 5 години
"Комунизмът е като сън - идва миг в който се връщаш в реалността""АКо до 25 години не си бил комунист значи нямаш сърце. АКо и след 25 години останеш комунист значи няма ум""Комунистите имат прекрасни обещания когато са в опозиция, и забравят всичок когато дойдат на власт"
174
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Градихме я без пари таз държава затуй сега пенсиите ни са 300 лв. а защо в БГ има повече савецки паметници и на Махатма Ганди отколкото български пметници, кога дрогарката ще ни каже.
173
3
 
21
 
! Отговори
ДЕМОКРАТ преди 5 години
Хаха някой казват, че благодарение на демокрацията населението на страната се стопи, и видиш ли ти през комунизма населението живеело по-добре. А замисляли ли сте се, че през комунизма е нямало право да бягаш в друга държава (или ако ходиш в друга държава, основно от соца, e можело да ходиш само за определени срок) Хах помислете си колко хора щяха да напуснат България още тогава през соца.... Сега щяхме да сме три милиона най-много... Не е виновна демокрацията.От вас зависи как ще се реализирате
172
2
 
16
 
! Отговори
Силиво Берлускони преди 5 години
комунистите много обичат бедните хора - като дойдат на власт рязко ги увеличат
171
2
 
16
 
! Отговори
Време е... преди 5 години
За нов преврат и ликвидация наЧервените грабители
170
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
преди точно 74 години след военен преврат бяха избити над 20 хиляди ПОЛИТИЦИ и Богаташи, чийто имущества бяха заграбени.. внуците на тази шайка продължават да безчинстват и до днес... 74 години непрекъснат комунизъм идва време отново след военен преврат да бъдат ликвидирани всички политици и богаташи милиардери (стайков, арабаджиев и стотиците деуги като тях с куфарчетата) и заграбените имущества върнати на народа
169
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТАЗИ СЪСИПВА БСП ЩОТО ЕДНА ТРЕТА ОТ ЕЛЕКТОРАТА НА БСП Е ОТ ХОРА НЕ ИСКАЩИ БОЙКО НА ВЛАСТ!!!НО С ТОЗИ ВЪРЛ КОМУНИЗЪМ ОТ НЕЯ И ПРЕЗИДЕНТА СЕГА ЩЕ ИЗГУБЯТ МНОГО ГЛАСОВЕ МЕН ВЕЧЕ МЕ ИЗГУБИХА И ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА СЛАВИ КОЙТО ЗАЯВИ, ЧЕ НЯМА ДА ПОДКРЕПИ БОРИСОВ НИКОГА!
168
1
 
18
 
! Отговори
Чърчил преди 5 години
"според комунистите богаството е порок. Според мен порок е мизерията!""Капитализъмът иска да даде шанс на една малак група хора да забогтеят. Комунизмът се чуди как да разпредели мизерията по-поравно върху останалите. "