Нинова честити 9 септември: Поклон! Вече няма фашизъм!

Денят бил празник на хората, изградили съвременна България
329
Нинова честити 9 септември: Поклон! Вече няма фашизъм!
Снимка: Булфото, архив

Соцлидерката Корнелия Нинова избра социалната мрежа Facebook, за да отправи поздрав за 9 септември.

"На Девети септември отдаваме почит на всички, дръзнали да се изправят срещу фашизма", написа тя
Червената шефка поддчерта, че антифашистите са мечтали за свобода, борили са се и са давали живота си за нея - в България, в Европа и в света.

Още по темата

"Поклон пред смелостта, вярата и саможертвата им. Нека на днешния ден почетем хората, които посветиха живота си да изградят съвременна България. И да бдим- никога повече да няма фашизъм. Честит празник", пише още Корнелия Нинова.

Въпреки че 9 септември е една от най-противоречивите дати в историята ни и тя все още разделя обществото, БСП ще го отбележи с редица прояви.

Градският съвет на БСП - София, съвместно с Градския съвет на БАС, организира тържественото честване.

Програмата включва поднасяне на цветя на паметника на Незнайния воин в 17.00 часа.
В 17.10 часа ще бъдат поднесени цветя на възстановената паметна плоча на Марин Боев до алпинеума в Княжеската градина, а в 17.20 часа – на паметника на Съветската армия, съобщиха от пресцентъра на Градската организация.

В събитията ще участват народни представители и общински съветници.

В 17.30 часа от паметниците на Васил Левски и Христо Ботев в Борисовата градина ще тръгне шествие към Братската могила.

В 18.00 часа започва тържественият митинг на Братската могила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


329
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
247
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия да не празнуват 9 ти септември вчера изпратих лични поздрави на двама послучаи празника
246
2
 
9
 
! Отговори
Корн преди 5 години
Тази не разбра ли,че фашизъм у нас не е имало! Просто за да заличат елита,са им лечнали етикета фашист и всичко под ножа! Кога тази партия на национални предатели,ще спре да празнува окупирането ни от чужда армия и превръщането ни в съветски сателит!
245
10
 
3
 
! Отговори
на лъжата ето истина преди 5 години
Те не са обирали мандри - завземали са ги и са викали местното население, като са предлагали да си вземат обратно под формата на сирене и кашкавал заграбеното тяхно мляко от фашагите за немската армия окупаторка. След като народът вземе колкото може да носи, са вземали и партизаните за храна и остатъка са правели негоден за немците като са го заливали с нафталин.
244
1
 
13
 
! Отговори
шумкарин преди 5 години
не си ли обрал мандра и да ядеш краден кашкавал не си никакъв партизанин
243
2
 
7
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До ХАХАХХАХА1. Ние все още сме под комунистическо робство!2. Ти за инерция чувал ли си? Заради натрупаната инерция по царско време България става 9 милиона и затова започваме да намаляваме още по комунистическо време и сега в новото комунистическо време населението ни се срина тотално. 3. Кой развъжда малцинствата ако не комунистите които ги учат на комунистическия идеал - и да не работиш пак ще взимаш колкото останалите?
242
5
 
3
 
! Отговори
ХАХАХХАХА преди 5 години
При разрухата а *** на комунизмъ България от 5 милиона става 9, днес при развитието отново сме пет милиона. И добре че се развива едно малцинство че иначе може и 4 вече да сме.
241
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди девети с партизаните са били и много богати хора, виждащи, че монархофашагите провалят България. Например в Трънско 99 процента от населението е било с тях. Председател на нелегалния кометет на ОФ е бил Петър Месаков - един от най-богатите хора в България и най-богат в Трънско. Човекът е изхарчил милиони за да въоръжава и да им помага. Сред партизаните е имало не само комунисти а и земеделци, и от други партии хора. В партизанската дивизия - 3500 души не е имало един криминален престъпник.
240
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименВ Белене и Скравена половината са били криминални престъпници. Лагеристите политически са десетки пъти по-малко от тези в царските концлагери. За сравнение в царските концлагери са били цялото еврейско малцинство - 48 000 души, а 11000 са предадени на немските концлагери откъдето НИКОЙ не остава жив.
239
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вечна слава на партизанските командири и добри хора Славчо Трънски и Денчо Знеполски. Ако те ръководеха България а не агента на Гешев Тошо, България щеше да постигне още повече успехи.
238
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 271О, Вие пак ще откривате Белене и Скравена! Браво! Само за тия думи не заслужавате никога да печелите властта!
237
3
 
14
 
! Отговори
АНТИКОМУНИСТ преди 5 години
Защо на *** синчето и си живурка във САЩ а тя реве пред бабичките прости че реве за *** расия ?????
236
1
 
10
 
! Отговори
Импексова таварищка преди 5 години
какъв фашизъм *** другарко Лъжа Фашистите убиваха евреите а ние ги спасявахме
235
2
 
15
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
И тази национална предателка - си позволява лукса да възхвалява поробването на България от червената напаст. 75 години разруха и унищожение не ни ли стигна. Крайно време е БКП и всички нейни производни като ГЕРБ и БСП да бъдат заличени и всички нейни последователи по стара тяхна традиция да бъдат разстреляни без съд. Каквото е България днес и цялата разруха в която тънем е само и единствено благодарение на комунистите! Тая още малко и ще почне да възхвалява падането под турско робство.
234
1
 
12
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
Ей не се научи тая мозъчна донорка, че ФАШИЗЪМ В БЪЛГАРИЯ НИКОГА НЕ Е ИМАЛО. Как може пишман депутатка да не научи за толкова години какво е фашизъм и какво е национал социализъм. Предполагам, че дебилката иска да каже национал социализъм, ама не е удобно защото е много близо до името на нейната идеология. Не се научи вече, да прави разлика между двете, че и всички комунистически предатели и пачаври повтарят като *** - фашизъм, че фашизъм. Добре, че комунизма ви направи ***!
233
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Корнелия Нинова...............премиер...............и тогава всички долни СДС-ари и ГЕРБ-ери ще напълните затворите!!!
232
0
 
20
 
! Отговори
таз гнусарка що не преди 5 години
За комуниста, всеки който не му играе по гайдата е фашист.Така е най-лесно. Само че техния Жельо Желев още 1984 г научно доказа че между Комунизма и Фашизма няма разлика.
231
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Корнелия Нинова е готина..................става за премиер!!
230
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До те си го знаятПрокълнати от историята са фашагите и неофашагите, които си имат и поддръжници в България..............такива като тебе!!!
229
2
 
28
 
! Отговори
те си го знаят преди 5 години
Колкото и да ги виличаят, престъпниците си остават престъпници.Комунистите опорочиха всичко светло в българската история.Те са прокълнати от историята както демона во веки!
228
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До РЕПУБЛИКАНЕЦ Че Гевара е бил нечистоплътен авантюрост,не ми го хвали.