Борисов обяви: За МВР шеф – Младен Маринов, Петя Аврамова сменя Нанков

Премиерът обяви, че в четвъртък ще бъдат внесени министерските оставки
Обновена: 10 сеп 2018 12:56 | 10 сеп 2018 11:50,
77

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В четвъртък ще бъдат внесени трите министерски оставки в парламента. Това заяви премиерът Бойко Борисов след коалиционния съвет в Министерския съвет.
Още по темата
Той обяви и кои са кандидатите, които ще сменят тримата министри Валентин Радев, Ивайло Московски и Николай Нанков.

"За да не се спекулира с имена, ще ви кажа за кандидатите, върху които сме се спрели. За Министерството на транспорта - Александър Манолев, досега зам.- министър на икономиката. За министър на вътрешните работи - главният секретар Младен Маринов, за Министерството на регионалното развитие - Петя Аврамова, която сега е депутат и е бивш зам.-кмет на Враца", каза той, цитиран от "Фокус".

Премиерът добави и че има мнозинство и трите оставки да бъдат подкрепени.

Той допълни, че не може да се каже, че министрите в оставка имат вина за трагичния инцидент в Своге, но няма как да да се направят, че нищо не се е случило.

"Колкото и да е широка фразата политическа отговорност - тя трябва да се понесе", каза още той.

Борисов обяви и че следващия понеделник отново коалиционният съвет ще се събере.

"В споразумението пише, че назначаването на нови министри трябва да се съгласува", уточни премиерът. "Радостно за мен е, че всички колеги дават добра оценка за министрите и за свършеното от тях", заяви Бойко Борисов.

До рокадите в правителството се стигна след тежката катастрофа с автобус край Своге, която отне живота на 17 души. След трагедията премиерът поиска министрите на вътрешните работи, на транспорта и регионалното развитие да поемат отговорност и да се разделят с постовете си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
1
 
3
 
! Отговори
ДО 50 преди 5 години
УРВИ
68
1
 
9
 
! Отговори
Траджедия преди 5 години
Господа и дами най долният абзац в новината е ,че тик вата обяви че има мнозинство предложенията да бъдат приети?? Това е като резултата в уговорен мсч. И нямало диктатура?? Може пък много от Гръб и огладнели прахосници - О П да са против?? Да?? Надали!! Както в конгресите едно време на партията в която са били Бб и Цц.! Приема се единодушно.Дали някой би посмял от Гръб да е против,а?? Смел някой с мозък ?? Да бе ,откъде
67
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това ли е Маджо или....?!
66
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Младен Маринов няма да е първият, нито последният, преминал от едната банда-шайка в другата. И от този да чакаш справедливост, действия, закон, реакция, грижа за народа! Напълниха МВР с шушу миги (Ципов) и откровено престъпни прислужници (горният), а вие чакайте професионализъм.
65
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Престъпна държава престъпници министри.
64
1
 
10
 
! Отговори
до 64 преди 5 години
Къртица или не най-важното е, че е от ***-послушковци и безскрупулни псевдо-ченгета. По-ниско не може да се падне. Веждито академик, разни лели и каки изпод дюшека посланички
63
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДА НАЗНАЧИШ КЪРТИЦА НА ВИС ДА УПРАВЛЯВА МВР В ДЪРЖАВАТА НА СИК ЕЙ ТОВА Е ВИСША ФОРМА НА ДОВЕРИЕ!
62
0
 
14
 
! Отговори
Авто-Мото-СИК-ВИС преди 5 години
Младен Маринов е бившият шофьор на Мето Илиенски.Така както шефът му Тиквата навремето беше пазач на паркинга на Маргините.
61
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Човекът на Пеевски е на снимката. Което доказва че Пеевски се свали за да ... е на власт.
60
1
 
16
 
! Отговори
деоптер преди 5 години
Дали ще е Мадлен Маринов или Славчо Атанасов, разлика поне външно не се забелязва.....
59
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Манолев не го познавам, но другите двама са типични представители на държавнатач администрация - прости и некадърни. Това особено силно важи за Маринов. Милиционер от "кариерата", разбирайте нямам как да донесе някаква промяна на това така нуждаещо се от реформи министерство.
58
3
 
18
 
! Отговори
Враца, баце преди 5 години
като гледате Враца как е цъфнала и вързала с тази зам. кметица и председателка на ГЕРБ в града ясно Ви е и какво ще стане с регионалното развитие, смях в залата, хахахахаха
57
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боко си управлява, а онези тримате смешници от дясно на снимката си мислят, че участват и те.
56
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега като не е министър - уважсемият бивш министър на транспорта ще се сдобие ли с обвинение за убийството на детето си?
55
19
 
3
 
! Отговори
нямам име преди 5 години
винаги ще има за и против. и ако си против независимо от коя страна се започва с плюенето. най удачният ръководител за сега е Бойко Методиев Борисов, защо се сърдите, нищо не искаме от него, от вас, но малцинствата и определени българи го одобряват. все пак отлично познават родителите му, което не е никак малко за вас пишещите срещу него, човечен е, сериозен е, работохолик е, здравословно е як и здрав, пожарникар е, а там се изисква издръжливост, смелост, Господ да го Богослови, да му дава здрав
54
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе я се вгледайте по внимателно в снимката и ще разберете какви хора "управляват" ***!
53
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БайКраят на МВР беше още при Бъчварова, не знам дали е останал някой, който да вярва, че има МВР, освен ръководството.
52
0
 
3
 
! Отговори
Пчеличката Мая преди 5 години
До Iceblast88Кой каза, че ще спрат парите? Много филми гледаш. Пари винаги е имало и ще има. Нов програмен период 2020-2027 има. Отвори чети малко, преди да пишеш!
51
1
 
28
 
! Отговори
Митьо преди 5 години
Този Младен е най-*** парче, което някога съм виждал на таз земя обширна, заклевам се. Олицетворение на на героите във вицовете за полицаи.
50
0
 
29
 
! Отговори
Alf преди 5 години
Личен сблъсък с младен маринов като шеф на 8 рпу а аз с откраднат акумулатор и винтоврерт. 1. Намерих крадеца на акумулатора или поне самия акумулатор сам след 7часа сага звънене на 112 и въпроси дали съм сигурен че това е крадеца. Дойдоха от 8мо и ми взеха акумулатора от "крадеца" . После се оказа че *** го купил от неизвестен извършител. През това време *** скриха винтоверта на друго място. Уж крадеца беше пуснат след 7месеца си получих акумулатора. Извод сами си търсете откраднатот