Йотова за новите министри: Да бъде за добро!

Мигранската криза не била свършила, ще има още бежанци
5
Йотова за новите министри: Да бъде за добро!
Снимка: БТА

Вицепрезидентът Илияна Йотова призна, че не е изненадана от кандидати за нови министри, защото това е решение на изпълнителната власт и на премиера.

Още по темата
"Единственият ми коментар - да бъде за добро“, каза тя.

На въпрос дали очаква претендентът за нов МВР шеф Младен Маринов да се справи с евентуален по-голям мигрантски натиск, което е в неговия ресор, Йотова коментира, че това няма как да зависи от един човек.

"За да се справим с тази огромна мигрантска криза,  не е възможно да разчитаме на усилията на един човек, било то и на министъра на вътрешните работи. Това е дело на цялата българска държава, коментира вицепрезидентът.

По думите й, ако има консенсус и възможности за такъв в страната, то трябва да е непременно заради мигрантската криза.

Йотова коментира, че политиките на ниво ЕС за справяне с тази криза не са били успешни. Тя се надява в следващия мандат на европейските институции да има по-адекватни политики, част от които трябва да е и България.

Но България като външна граница на ЕС трябва да има една по-последователна и още по-сериозна политика в това отношение, смята вицепрезидентът.

"Не можем да чакаме други държави, макар и по-големи от нас, да налагат тези политики. Трябва да имаме своето мнение и категорично да го отстояваме в свой интерес", коментира Йотова, цитирана от БТА.

Тя уточни, че когато казва огромна мигрантска криза, не визира само България.

"Ако някой си мисли с днешна дата, че сме преодолели тази криза, че сме намерили верните решения, че не могат да се очакват нови вълни от миграция в следващите години, трябва да е наивник", коментира Йотова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая не беше ли топла връзка на Гоце?
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** кък та е уранила таа цръвена партия *** .като унгарски кон си у г ъзо.само та молам да н пърдиш напреде мене ***