Оставки или оставаме? Бламират ли Борисов – край на коалицията!

Кольо Колев и Страхил Делийски с коментар пред Bulgaria ON AIR
Обновена: 10 сеп 2018 10:38 | 10 сеп 2018 10:30,
45

Решаващ ден за съдбата на три министерски стола. Днес ще се проведе извънреден коалиционен съвет, на който ще бъдат обсъдени оставките на министрите Валентин Радев, Ивайло Московски и Николай Нанков. Тя бяха подадени след автобусната трагедия край Своге, при която загинаха 17 души.

Според социолога Кольо Колев смяната на министрите не е само опит за туширане на непрежението и изпускане на парата.

Той е на мнение, че сме свидетели на преразпределение на властови структури в интерес на икономически субекти.

Още по темата

"Ще ни отвори очите номинацията, където трябва много внимателно да проследим кой откъде идва, каква е неговата професионална биография, което ясно ще ни покаже кой с кого е свързан", посочи Колев пред Bulgaria ON AIR.

"Ако Борисов бъде бламиран и не успее да смени тримата министри, това ще е краят на това управление", подчерта социологът и още веднъж сподели съмненията си, че корпоративни интереси стоят зад смяната на тримата министри.

Политологът Страхил Делийски пък е на мнение, че политическият елит все по-малко зависим от публичната легитимност и все повече зависим от бизнес структури. Той каза още, че нещата стават сложни, когато непубличната легитимност доминира над суверенитета.

"Правителството се занимава с технологията на властта, а не с управление на публичния ресурс. Едва ли гражданите се интересуват от това как се пази властта. Големият проблем на този кабинет ще бъде свързан с това ще съумее ли Борисов да даде приемлива версия за смисъла от продължаване на съществуването на този кабинет", коментира Делийски.

По думите му все по-валидна става хипотезата, че дневният ред на Борисов е един, този на парламентарната групата е втори, а на партньорите в коалицията - трети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Става въпрос за оказване на влияние на това КЪДЕ ОТИВАТ ПАРИТЕ отпуснати на неговото Министерство. Дали чрез КОРУПЦИЯ са дадени на приближени фирми с нагласени обществени поръччки, за това за неупражняване на контрол за качествено изпълнение, затваряне на очите за конфликт на интереси и т.н.т.
33
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 7Ами те такива са 80 % от населението у нас, дето нищо не разбират и трябва да им се обяснява и вярват на всяка лъжа, която им поднесат. Какво не разбираш, че едни обществени поръчки се дават на едни приближени кръгови от хора, парите се спестяват и отиват в едни джобове, правят се некачествени пътища, контрола е от техни роднини, а министрите ни чули, ни видяли, ни контролирали подопечните си. Жалка работа, от която 17 човешки живота бяха загубени. Може и още да има.
32
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 17Алтернатива има и образованите хора я знаят, това са ДСБ, "Да, България"и "Зелените". Това са истински десните партии. А ГЕРБ и БСП са едно и също.
31
2
 
2
 
! Отговори
шматка преди 5 години
До 32Не може да го жертва(сега)защото няма заместител.Такъв се изгражда с години.За пример проследи кариерата на самия Боко.Следващите избори ще бъдат много интересни.На "фронта" ще има изтъркан Борисов провалени Патриоти и рухнало БСП.Дано не съм лош пророк но ми се струва че ни предстоят лоши времена (създадени от задкулисието) за да може новия "Политик-спасител"да се появи на бял кон.КОЙ ще е той.Идея си нямам
30
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За да спаси проекта ГЕРБ, задкулисието, което всъщност управлява България, ще жертва Борисов. Той вече е напълно амортизиран, изиграл си е ролята и трява да слиза от сцената, защото съвсем скоро публиката ще го освирка.
29
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ОЧЕВИДНО Е, ЧЕ БОРИСОВ ВЕЧЕ НЕ Е СПОСОБЕН ДА УПРАВЛЯВА.
28
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Такова нещо като край на коалицията няма да има.Правителството ще изкара пълен мандат.Добро, лошо, това е!И аз мисля, че трябва да си изкара мандата.Тия простотии с избори през половин година както ги мисли БКП въобще не са добре за страната.Като искат власт, на следващите избори да я спечелят.
27
4
 
16
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
До ВангаВанга... хахаххахаа. Виж сега, мойто момче, ОФ 'Борисов 3" е в патова ситуация. Ако одобрят оставките, Симеонов си тръгва, ако не одобрят оставките Бойко и Сидеров си тръгват;))) Да не говори, че НФСБ, стожерът на "Борисов 3" поставиха една купчина неизпълними услоивиуя към ГЕРБ, за да останат в управлението.
26
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ВангаТой ще изкара ама матряла дали ще изкара, обаче защо ходи в Израел дали от там не му заповядаха да се омита немедленно.
25
7
 
16
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Днес, 10 септември, Съдбата ще се изгаври с Отечествено-фронтовското правителство, наречено по-модерному "Борисов" 3. Разминаването идва от това, че се почива в неделя, а не в събота;))) Запекът и мъката по изхождането на ОФ "Борисов 3", додея на всички, но такае, като няма вяра и жертва! Затова всенародните тържества, ще са дълги и тежки, някои ще пият от мъка, а други, ще ме псуват и не само...!
24
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какви избори? Какво драматизирате толкова? Никой няма да се оттегли от коалицията. Това са циркове.
23
7
 
10
 
! Отговори
Ала-Бала преди 5 години
В. Вацев каза, че ако Борисов иска да запази властта, може да направи поне 1 от две неща. Не ги каза публично, защото не бил съветник. А си мисля, че 1 -то е да смени Цветанов.
22
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Червен Колю е станал още по червен.Вече не е социолог, а комунолог.
21
8
 
12
 
! Отговори
гост преди 5 години
Червен Колю да ги говори тези глупости на Бузлуджа,там ще му повярват.
20
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Избори не променят нищо ама абсолютно нищо, системата е сбъркана. Какво заначи Приватизация да си продадат хората завода за да си купят господар ! От комунизъм скочихме във див феодализъм, дори не е капитализъм. A демокрация не значи абсолютно нищо, това вече е една дума без грам смисъл не само у нас, а в целия свят.
19
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вярно е че няма алтернатива, както няма алтернатива за глупостта и овчедушието на българина, ето затова ви управляват мутри и пионки на корпорации.
18
2
 
23
 
! Отговори
Винету преди 5 години
Какви са тези смешни социолози? Никога нищо не познават. Особено червен Кольо.
17
15
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако тримата министри останели, това било краят на управлението. Глуппости. И да останат, и да ги сменят, това управление си продължава, защото няма алтернатива.
16
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ко става,, давайте крачета да бягаме ? Горанов и той да не e за оставка и също министъра на образУванието ?
15
15
 
18
 
! Отговори
Изнервен преди 5 години
Червен Колю пак се е изпразнил тъппо. А бе, пишман социолог, не разбра ли, че БСП няма дс дойдат на власт.