Борисов обеща: Вдигаме парите в бюджетния сектор с 10%

Мъчно му е за отиващите си министри: Като деца съм ги отгледал!
Обновена: 11 сеп 2018 12:31 | 11 сеп 2018 11:15, Веселина Йорданова
242
Борисов обеща: Вдигаме парите в бюджетния сектор с 10%
Премиерът се снима с волейболистите. Кадър: Facebook

С 10% ще бъдат вдигнати заплатите в бюджетния сектор от 1 януари. Това обяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти във Варна.

Още по темата
По думите му ръстът ще повлече увеличение и в останалите сектори.

"Така на парче - 150 млн. за полицаи, 100 за военни, за съдебна охрана, за учители... Тук таме остават сектори, които все едно не са важни", разясни премиерът.

Утре министрите ще обсъждат ръста на заседание на Министерския съвет.

По думите му щом комунистите не са на власт, няма дефицит в бюджета и разчетите показват, че повишение е възможно.

Борисов коментира и освобождаването на министрите Николай Нанков, Валентин Радев и Ивайло Московски след катастрофата край Своге със 17 жертви.

"На мен ми е най мъчно, че ги сменяме, аз съм ги отгледал от деца в партията - Московски, Нанков, прекрасни отношения имаме... ние не сме БСП. Не очаквам да има изненади в гласуването", коментира той.

Според него в една такава коалиция всеки има мнение и е прав за себе си, но съпротива не е имало.

По думите му синхронизирано се говори от БСП и Президентството по една и съща тема. "Оставете ги президентите да си мерят рейтингите", каза той, но на въпрос дали ще е кандидат-президент на следващия вот, отговори: "Глупости! Нечовешка работа и отговорности има върху мен и въобще върху управляващите".

Борисов намекна, че президентът Румен Радев готви политически проект: "Обърнете внимание на нюансите: Сега не е време за избори, но ако дойде една нова партия, това вече е друго". Вчера държавният глава коментира, че предсрочни избори няма да доведат до нов резултат, но всички очакваме "устойчива алтернатива".

Борисов е във Варна по повод Световното първенство по волейбол. Днес той се видя лично с националния ни отбор и му пожела успехи. Премиерът получи книга от Любо Ганев с посвещение: "За най-големия от най-високия". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стана ли премиер дори да премиерствам за ден ще взема един милиард от излишъка и ще го дам за всички пенсии и всеки пенсионер ще стане ако не милионер поне с хиляди пенсия по-добре от най добре платените държави в европа
173
7
 
18
 
! Отговори
СПРАВЕДЛИВАСТ преди 5 години
УВЕЛИЧЕНИЕ С 2000 ПРОЦЕНТА НА РАЗХОДИТЕ А С 10 НА ДОХОДИТЕ.
172
8
 
18
 
! Отговори
АБСУРДИЯ преди 5 години
Дайте да отпразнуваме тихомълком приетия закон колите над пет години с 250 лева данък, колите над 10 години с 500 лева данък, колите над 15 години със 750 и над 20 с 1000 лева данък. Досега за колата плащах 50 лева данък вече 1000. С ДВЕ ХИЛЯДИ ПРОЦЕНТА МИ ВДИГАТ ДАНЪКА НА КОЛАТА!!! ТРАЙТЕ СИ А ЗАКОНА ЩЕ ВИ СУРОВАКА НА ПЪРВИ ЯНУАРИ
171
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ПитамПри двеста триста лева пенсии, е редно повишението за да понамалее мизерията на тези два милиона хорица да се вдигне със сто процента а не с 10-20 лева.
170
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали в МВР направиха част от хората държавни служители, по какъв критерий е отделен въпрос. Нито им увеличават заплатите като ги увеличават на полицаите а и сега ще ги пропуснат най-вероятно. Важното е Калинките да не работят и да вземат премии за сметка на работещите където и да е.
169
3
 
2
 
! Отговори
до 167 - хаха преди 5 години
Като не ти изнася ходи работи в държавния сектор за 1000 лв на месец (в добрия случай) бе, ***.
168
0
 
25
 
! Отговори
Питам преди 5 години
А пенсиите няма ли да ги повишите от януари с 10 % ? Редно е.
167
0
 
26
 
! Отговори
Непозната преди 5 години
Както винаги лъжат, че ще увеличат заплатите на държавните служители с 10 %, за да настройват останалата част от населението срещу тях. Обикновено като обявят увеличение с 10 %, увеличават заплатите на редовите служители с 3-4 %, а останалото отива за увеличение на заплатите на връзкарите и избраните любимци в администрацията. Тяхното увеличение естествено е много над 10 %. Но е много удобно така да се обявява някаква средна стойност на увеличение и да се заблуждава масово населението.
166
0
 
28
 
! Отговори
няма време... преди 5 години
Ако до няколко месеца не се вдигнат поне 2 пъти всички доходи в България(включително и пенсиите), разбира се и с финансовата помощ на Европейският съюз, ще има тежки народни брожения и много българи ще напуснат страната с непредвидими последствия за България. Какъв е смисълът да нямаме практически външен дълг (и да се хвалим неуместно с това), а народът да се гърчи в недоимък, а гърците да имат повече от 500 милиарда евро външен дълг и 5 пъти по-големи доходи и пенсии от нас ?
165
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ББ, Красен, Любо.. трапезата ни е мила, не спортът. Тези може да са само рекламни лица на кланица или сви не ферма.
164
1
 
7
 
! Отговори
ХАХАХХАХА преди 5 години
А кого отгледаха фондациите Ханз Зайдл и Конрад Аден...
163
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Държавата не иска администрацията да е ефективна, защото мафията няма да и купи изборите, разбрахте ли? Да сте чували мафията да въведе ред и справедливост някъде по света? Ами че така няма да печели. Ако тия бяха срещу мафията, то отдавна да са на оня свят.
162
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Държавата доказано е един от най-некоректните работодатели. Дансаджии, разкрили огромни престъпни схеми в НАП се оказват арестувани с подхвърлени наркотици и държавата не иска да ги защити. Свестните хора са най-нещастни ако работят в държавния апарат. С премии са тези дето обслужват милионери мега айдуци, те и кариера правят.
161
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да не мислите, че тези в бюджетната сфера са много добре. Добре са Калинките с космическите премии. Останалите едвам връзват двата края. Но с това на тия давам малко а на другите нищо само всяват разединение сред хората. Знаете ли колко пъти ментиха че ще вдигнат например на МВР заплатите и не ги вдигат. Така излъгаха и учителите. Татко обеща да ми купи колело ама ... друг път.
160
0
 
16
 
! Отговори
десет по нищо е нищо преди 5 години
Безкрайни евтини манипулации и диф популизъм. От толкова вдигане заплатите са в пъти по-ниски от предпоследната държава в Европейския съюз. В същото това време в НАУЖКИМ БЕДНА БЪЛГАРИЯ ИМА ПО МИЛИОНЕР НА ВСЕКИ 300 избиратели, а в Германия на 2750. Ей този диф капитализъм, съчетан с медийна несвобода и популизъм, с престъпни избори води до това държавата ни да се нарича Милионерия. Ако смее милионер да е от опозицията, го "проверява" правилната прокуратура, така е и с малкото кметове катоИванчева
159
0
 
14
 
! Отговори
какви пенсии бе преди 5 години
Вдигаме парите в бюджетния сектор, защото ИДВАТ ИЗБОРИ !
158
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами не плащайте данъци, сметки и винетки, щом като не сте доволни от държавата и от кралят ви слънце Бойко.
157
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ами тези с малките пенсии които и преди това едвам оцеляваха а сега вече е много проблемно част от тях дали ще искарат зимата с това увеличение на всичко боико помисли ли за тях или тях кучета ги яли те са уплашени и смирени такова е старото поколение ами младите защо не се вдигнете и не ги подкрепите с тази си политика боико и неговата свита ги осъжда на бавна смърт това са нашите бащи и маики боико и неговата алчна свита отдавна си живеят в един паралелен свят на охолство
156
5
 
14
 
! Отговори
Хаха преди 5 години
До Държавен сановникЕй,хрантутник държавен!Вдигат ти заплатката ,защото идат избори,трябва да гласуваш под строй!Не се наядохте,бре,гадове ниедни!Я,стани от топлото столче и ела в частния сектор,да те питам тогава!?Все сте се наредили шуробаджанаци из държавните хранилки.Успех в живота,най-общо казано!
155
11
 
6
 
! Отговори
Държавен сановник преди 5 години
До аманПич, сега сме 2018 г. а не 1988 и държавата отдавна НЕ опреля цените на стоките и услугите. Затова въпроса ти "Затова ли вдигнахте всичко?" е меко казано неуместен и показва пълната ти фунционална неграмотност.