БСП поема: По села и паланки, до края на 2018-а – при всички!

Левицата имала идеи какво следва след властта на Борисов
Обновена: 11 сеп 2018 19:16 | 11 сеп 2018 16:15, Камелия Цветанова
299
БСП поема: По села и паланки, до края на 2018-а – при всички!
Снимка: Булфото, архив

Соцлидерката Корнелия Нинова се зарече, че до края на годината тя и нейните съпартийци ще посетят всяка община, за да представят програмата на левицата "Визия на България", защото тя била разговор за бъдещето, а не партийна свада за настоящето.

Още по темата

След двудневен СПА семинар на левицата в село Баня, тя даде брифинг пред кметството и увери, че в края на декември БСП ще обобщи идеите в програмата, около има на национално съгласие.

Според нея става въпрос за няколко ключови неща и нямало нужда социалистите да обясняват на хората, че живеят зле, че има корупция, че здравеопазването се разпада.

"Оттук нататък е какво след ГЕРБ и Патриотите", каза Нинова.

Тя припомни, че 20 депутати от БСП ще останат в парламента, за да участват в законотворчеството, а останалите народни представители от левицата тръгват на срещи в страната, разпределени по график.

"Решението ни е цялата група да отива в една област, разделена на по четири-пет човека, за да обхване всяка една община", заяви Нинова.

Тя уточни, че по ключови моменти в работата на парламента, групата ще се връща в пленарната зала. Като примери лидерът на БСП посочи гласуването на новите министри, обсъждането на бюджета и предложенията на БСП по него, както и Закона за пътищата.

И макар че оставя малка част от депутатите си в НС, Нинова обяви, че парламентарната група още през тази седмица ще внесе законопроекти, които касаят живота на много българи.

"Първият е законопроектът срещу двойните стандарти на храните. Много се изговори за това. Имаше кампании – български и европейска. Заедно с Националното сдружението на земеделските кооперации, в което членуват 400 кооперации, изработихме този законопроект. Внасяме го, надявайки се, че ще решим законодателно проблема", заяви Нинова, цитирана от "Фокус".

Втората законодателна инициатива на опозицията е за българско производство и търговски вериги.

"Него изработихме заедно със Съюз "Произведено в България", в който членуват 1500 български производители. С него подпомагаме родното производство", допълни лидерът на БСП.

"Третият, който ни е готов, е Законът за управление на държавните предприятия. Същността на този закон е управление не на партиен принцип, не на бордовашки принцип", каза Нинова.

Според нея става въпрос за управление на професионален, мениджърски принцип.

"Следващият ни закон е Законът за обезщетение на тракийските българи. Него изработихме заедно със Съюза на тракийските дружества", коментира лидерът на БСП.

Тя поясни, че са обсъдили и няколко предложения, касаещи борбата срещу домашното насилие.

"Бяхме против Истанбулската конвеция", подчерта Нинова и добави, че конвенцията не може да реши проблемите с домашното насилие, а българското законодателство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


299
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
249
1
 
1
 
! Отговори
БАШ ОПТИМИСТКА КУРНЕ преди 5 години
Много от рано се разпътувала. След 2 годинки, я ги има хората от селата, я ги няма вече..
248
0
 
1
 
! Отговори
Бай Шиле преди 5 години
Да не заразите овцете пак с чумa ?!?
247
0
 
1
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 5 години
Доста са огладнели !Вият на умряло вече!
246
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бесепе ГО поема.
245
0
 
2
 
! Отговори
Пижо преди 5 години
Ами че БСП са благодарение на Бащата на народите от 45-та на власт. Резултатът е пред очите на всички. Колкото до К.Нинова - Гошо Петков още феновете не могат да му простят, че от Левски отиде в Славия, а все пак човекът е профи-футболист, т.е. нормално е. Обаче да смениш СДС с БСП - е, не, не е нормално. Но пък доказва, че всички са кукли на конци в един и същи бардак.
244
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пламен Орешарски (не съм му фен) го свалиха, защото искаше да вземе 4 милиарда, а след това ББ и ГЕРБ взеха над 16 милиарда.Къде бяха "умните и красивите" да протестират срещу ГЕРБ??Нямаше ги, те протестират само за доларчета и евра, тия продажни антибългарски гадинки..............за една стипендия в Америка или Англия продадоха майки и бащите си!!
243
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ - гадове за единно разграбване на България. т.е. престъпна шайка, да се махат, колкото по-бързо, толкова по-добре за България.
242
0
 
2
 
! Отговори
Кокорко преди 5 години
Ти да видиш. Хората даже закони са написали. Верно се взимат на сериозно :)
241
3
 
1
 
! Отговори
греб преди 5 години
ГЕРБГруповоЕдинноРазграбвамеБългария10 години вече3 мандата
240
2
 
2
 
! Отговори
Отговор преди 5 години
До Анонимен 254 Не знам тази от къде е изпълзяла , но си мисля че ще фалира България за четвърти път.Не се научихме от настъпването на мотиката.
239
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някви злобни и алчни лелки, и чичковци, ще разправят на визрастни хора как ще ги оправят. Тия всички са за разстрел !
238
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези откъде изпълзяха?
237
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
....НО ЧЕРВЕНИТЕ БАНДИТИ ОГРАБИХА БЪЛГАРИЯ ЧРЕЗ ФАЛИТА НА 12 БАНКИ, СЛЕД ТОВА ИЗЛЯЗОХА ДА ПРОТЕСТИРАТ СРЕЩУ ГЕРБ ЗА 5% УЧВЕЛИЧЕНИЕ НА ТОКА, А СЛЕД ТОВА ЕСЕНТА ГО УВЕЛИЧИХА С 10%, А 2014 Г ГРЪМНАХА 13 БАНКА- А ПОМНИТЕ ЛИ ТЕАТРИТЕ И ОПОРНИТЕ ТОЧКИ.
236
0
 
7
 
! Отговори
КурНи преди 5 години
Е озверяла от липса на кражбиСега че правят пак преврат иначе власт ще видят през крив макаронМдаз
235
0
 
7
 
! Отговори
Пешо Дамаджаната преди 5 години
Навремето Председателят на Републиката Петър Младенов носеше такива очила.Очите му бяха чуствителни на светлина сутрин след вечерния запой.Вероятно ги раздават от ППО.
234
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да си стоят, където са им работните места и да правят това, за което ги е изпратил народа. Да предлагат и да приемат закони. Това парламент ли е или агенция за селски туризъм ?
233
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига сте писали с/у Корнелия Нинова, не тя ограби България последните 10 години, ограбиха я ГЕРБ-ерите.........гадовете за единно разграбване на България!!!
232
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нинова да покани сина си Рафаел да работи в България, нали е добър професионалист нека да дойде да предаде малко опит. Да ама не!
231
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нинова, очаквам те на дебат....кога ще дойдеш ????
230
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кашкавал ще крадете ли?