БСП поема: По села и паланки, до края на 2018-а – при всички!

Левицата имала идеи какво следва след властта на Борисов
Обновена: 11 сеп 2018 19:16 | 11 сеп 2018 16:15, Камелия Цветанова
299
БСП поема: По села и паланки, до края на 2018-а – при всички!
Снимка: Булфото, архив

Соцлидерката Корнелия Нинова се зарече, че до края на годината тя и нейните съпартийци ще посетят всяка община, за да представят програмата на левицата "Визия на България", защото тя била разговор за бъдещето, а не партийна свада за настоящето.

Още по темата

След двудневен СПА семинар на левицата в село Баня, тя даде брифинг пред кметството и увери, че в края на декември БСП ще обобщи идеите в програмата, около има на национално съгласие.

Според нея става въпрос за няколко ключови неща и нямало нужда социалистите да обясняват на хората, че живеят зле, че има корупция, че здравеопазването се разпада.

"Оттук нататък е какво след ГЕРБ и Патриотите", каза Нинова.

Тя припомни, че 20 депутати от БСП ще останат в парламента, за да участват в законотворчеството, а останалите народни представители от левицата тръгват на срещи в страната, разпределени по график.

"Решението ни е цялата група да отива в една област, разделена на по четири-пет човека, за да обхване всяка една община", заяви Нинова.

Тя уточни, че по ключови моменти в работата на парламента, групата ще се връща в пленарната зала. Като примери лидерът на БСП посочи гласуването на новите министри, обсъждането на бюджета и предложенията на БСП по него, както и Закона за пътищата.

И макар че оставя малка част от депутатите си в НС, Нинова обяви, че парламентарната група още през тази седмица ще внесе законопроекти, които касаят живота на много българи.

"Първият е законопроектът срещу двойните стандарти на храните. Много се изговори за това. Имаше кампании – български и европейска. Заедно с Националното сдружението на земеделските кооперации, в което членуват 400 кооперации, изработихме този законопроект. Внасяме го, надявайки се, че ще решим законодателно проблема", заяви Нинова, цитирана от "Фокус".

Втората законодателна инициатива на опозицията е за българско производство и търговски вериги.

"Него изработихме заедно със Съюз "Произведено в България", в който членуват 1500 български производители. С него подпомагаме родното производство", допълни лидерът на БСП.

"Третият, който ни е готов, е Законът за управление на държавните предприятия. Същността на този закон е управление не на партиен принцип, не на бордовашки принцип", каза Нинова.

Според нея става въпрос за управление на професионален, мениджърски принцип.

"Следващият ни закон е Законът за обезщетение на тракийските българи. Него изработихме заедно със Съюза на тракийските дружества", коментира лидерът на БСП.

Тя поясни, че са обсъдили и няколко предложения, касаещи борбата срещу домашното насилие.

"Бяхме против Истанбулската конвеция", подчерта Нинова и добави, че конвенцията не може да реши проблемите с домашното насилие, а българското законодателство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


299
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
229
0
 
12
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Води ме партийо, води ме...Към села, махали и паланки... -Дано открием някого там...
228
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И кого ще намери в опустелите села?
227
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И кого ще намери в пустите села?
226
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нас червеното знаме роди ни...
225
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По села и паланки , по козички и овчички?
224
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** ЩО ГЛЕЙШ АЛО ИЗМАМНИЦИТЕ- ТИ СКИФ КО СТАВА ПРЕЗ 1.1995г/2.1997г УПРАВЛЯВАТ ДЕМОКРАТИЧНАТА ЛЕВИЦА- БСП, ЕКОГЛАСНОСТ, БЗНС- 12 ФАЛИРАЛИ БАНКИ И СПЕСТЯВАНИЯТА НА БГ НАРОД ГИ НЕМА- ИЗЧЕЗВАТ МИЛИАРДИ. ТИ ЗА КОКОШКАРИТЕ ГОВОРИШ.
223
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ба . . .То пък щото герберите хванаха Ало измамниците,айде сега!
222
1
 
17
 
! Отговори
ба . . . преди 5 години
Ще ходят да убеждават пенсионерите да си заровят парите "защото каквото посееш - това береш". После ще им отнесат пенсийките заедно със спестяванията.При Жан, ако човек е спестил една годишна заплата примерно 3000 лв за черни дни, той направи долара 3000 лв и спестяванията станаха 1 долар. С този долар тогава човек можеше да си купи три хляба и след това да му свирят Марсилезата.
221
1
 
17
 
! Отговори
наблюдател преди 5 години
Ако една крадла открадне кокошките на съседката, тя не може да стане богата от това.Може да стане богата ако разхищава обществени средства.Затова борбата на социалистите е да се докопат до обществените средства.Обществото трябва да създаде правна система при която обществените средства са недостъпни до частни лица.В хода на политическата борба социалистите се стремят да принудят правителството да харчи значителни суми за непроизводствени /социални/ разходи като с това отслабва икономиката на
220
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей, стига с тия комунисти........................на вас все комунистите са ви виновни за всичко.Освен това в ГЕРБ има доста повече и по-калпави комунисти, отколкото в БСП.Да давам ли примери??
219
4
 
15
 
! Отговори
АНТИКОМУНИСТ преди 5 години
Най добрия комунист е мъртвия
218
8
 
4
 
! Отговори
МЕНТОР преди 5 години
До Анонимен: МНОГО ВИ ХАРЕСВАТ БАНКИТЕ ,ГОСПОДА ДЕМОКРАТИ -НАУЧИЛИ СТЕ СИ ЗДРАВО УРОКА ОТ БАТ ВИ ВАНЬО КОСТОВ . БРАВО ,ЗНАЕТЕ ПЕРФЕКТНО КАК СЕ КРАДЕ ЧРЕЗ ТЯХ . СПРАВКА - КТБ. ТОВА ВИ Е СИЛАТА ,А НАРОДА ,КУЧЕТА ГО ЯЛИ.
217
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само БСП!Долу ГЕРБ!
216
4
 
0
 
! Отговори
Хасан преди 5 години
До Анонимен: Това странно определение / СПА / е пак рожбичка на великата ни "демокрация" ,сътворена от сини и оранжеви разбойници -ликвидирали /и още продължават / България !
215
7
 
1
 
! Отговори
Ванче преди 5 години
До АНТИКОМУНИСТ: Пак мълчите за истинските крадци и ликвидатори на България. Личи си , че сте от седесаро-герберската ***.
214
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аууу, ама то много страшно ако дойде Корнелия на власт, защото сега "сините" били на власт. Леле майко. Направо гениално като логика.
213
3
 
6
 
! Отговори
ЧЕНКО преди 5 години
До Armagedon: АМИ , КАК ДА Я ИЗОРЕ ТАЯ БУРЕНЯСАЛА НИВА , СЛЕД СИНЬОТО "ДЕМОКРАТИЧНО" НАШЕСТВИЕ СЛЕД 1989 ГОДИНА ? КАМЪК ВЪРХУ КАМЪК НЕ ОСТАВИХА СИНИТЕ ПРЪДЛЬОВЦИ В МЕРАКА СИ ДА ГОНЯТ "КОМУНИЗМА" И ДА КРАДАТ И ЛИКВИДИРАТ.ДЕМОКРАТИЧНО ИЗБРАНИЯТ ИМ ПЪРВИ ПРЕЗИДЕНТ ,БЕЗ ДА МУ МИГНЕ ОКОТО ИЗДАДЕ УКАЗИ ЗА ЛИКВИДАЦИЯТА НА ДЪРЖАВАТА ПРЕЗ 1992 Г. ,СЛЕД КОЕТО ПИОНКИТЕ МУ ФИЛИП , ИВАН , АЛЕКСАНДЪР И СТОТИЦИ ДРУГИ "ДЕМОКРАТИ" ,ТРЪГНАХА ДА ЛИКВИДИРАТ. СЕГА ПАК СЕ ОПРАВДАВАТ С КОМУН
212
3
 
12
 
! Отговори
москвич бракма преди 5 години
Дърта крадлива червена баба яга
211
8
 
1
 
! Отговори
Варна преди 5 години
Да дойде във Варна,да види с очите си за какъв грабеж става дума.От Варна ще започне всичко,много бой и кръв ги чака Герберите
210
3
 
6
 
! Отговори
Опозиция? преди 5 години
Доган управлява държавата от 2001г. до днес и това си личи по олигарсите , които даже почнаха да се самоизяждат.Още ги е страх , но нищо чудно скоро от ЕС и НАТО да ни извадят и после , като Крим да ни прилапат.Но те забравят , че ние българите може да се мразиме , но чуждото най-мразиме.45 години ни облъчваха , но пак им се подиграваме.А с родните русофили , ние си знаем как да се оправиме.