БСП поема: По села и паланки, до края на 2018-а – при всички!

Левицата имала идеи какво следва след властта на Борисов
Обновена: 11 сеп 2018 19:16 | 11 сеп 2018 16:15, Камелия Цветанова
298
БСП поема: По села и паланки, до края на 2018-а – при всички!
Снимка: Булфото, архив

Соцлидерката Корнелия Нинова се зарече, че до края на годината тя и нейните съпартийци ще посетят всяка община, за да представят програмата на левицата "Визия на България", защото тя била разговор за бъдещето, а не партийна свада за настоящето.

Още по темата

След двудневен СПА семинар на левицата в село Баня, тя даде брифинг пред кметството и увери, че в края на декември БСП ще обобщи идеите в програмата, около има на национално съгласие.

Според нея става въпрос за няколко ключови неща и нямало нужда социалистите да обясняват на хората, че живеят зле, че има корупция, че здравеопазването се разпада.

"Оттук нататък е какво след ГЕРБ и Патриотите", каза Нинова.

Тя припомни, че 20 депутати от БСП ще останат в парламента, за да участват в законотворчеството, а останалите народни представители от левицата тръгват на срещи в страната, разпределени по график.

"Решението ни е цялата група да отива в една област, разделена на по четири-пет човека, за да обхване всяка една община", заяви Нинова.

Тя уточни, че по ключови моменти в работата на парламента, групата ще се връща в пленарната зала. Като примери лидерът на БСП посочи гласуването на новите министри, обсъждането на бюджета и предложенията на БСП по него, както и Закона за пътищата.

И макар че оставя малка част от депутатите си в НС, Нинова обяви, че парламентарната група още през тази седмица ще внесе законопроекти, които касаят живота на много българи.

"Първият е законопроектът срещу двойните стандарти на храните. Много се изговори за това. Имаше кампании – български и европейска. Заедно с Националното сдружението на земеделските кооперации, в което членуват 400 кооперации, изработихме този законопроект. Внасяме го, надявайки се, че ще решим законодателно проблема", заяви Нинова, цитирана от "Фокус".

Втората законодателна инициатива на опозицията е за българско производство и търговски вериги.

"Него изработихме заедно със Съюз "Произведено в България", в който членуват 1500 български производители. С него подпомагаме родното производство", допълни лидерът на БСП.

"Третият, който ни е готов, е Законът за управление на държавните предприятия. Същността на този закон е управление не на партиен принцип, не на бордовашки принцип", каза Нинова.

Според нея става въпрос за управление на професионален, мениджърски принцип.

"Следващият ни закон е Законът за обезщетение на тракийските българи. Него изработихме заедно със Съюза на тракийските дружества", коментира лидерът на БСП.

Тя поясни, че са обсъдили и няколко предложения, касаещи борбата срещу домашното насилие.

"Бяхме против Истанбулската конвеция", подчерта Нинова и добави, че конвенцията не може да реши проблемите с домашното насилие, а българското законодателство.


298
Още от Политика
Само Борисов е сигурен! До 2021-ва сменя още министри. Кои?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
223
2
 
6
 
! Отговори
Българин! преди 1 седмица
Комунистически "Визии за България" в исторически план: "Визия 44" - ставане на васал на СССР, насилствено принуждаване на почти половината от българите да станат македонци, избиване на цялата българска интелигенция и всички български патриоти, "Визия 48" - опит за затриване на България с присъединяване към Югославия, "Визии 63 и 73" - нов опит за затриване на България, този път с присъединяване към СССР, "Визия 96" - да откраднем всичко, дори и хляба на хората!
222
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Бойко бързо да харчи излишните пари от бюджета, че на червените тъй са им текнали лигите да ги прибарат, че ще изкъртят държавата. Също както партизанин вратата на мандра ще я изкъртят. Ще се напукат като свинье и ще уригнатт - "в името на народа го правим. Знаете ли колко ни е лошо, чак ша повърним. Вардааа". Трябваше навремето да се забрани тази партия, но и сега не е късно. Наследствени патологични клептоманни, начело с Председателката-Приватизаторка.
221
2
 
5
 
! Отговори
Armagedon преди 1 седмица
Не само по села и паланки ами и по гори и баири да хванат,пак резултата ще е същия по изборите.С тези слаби кравки,таз закелевяла нива не ще да я изореш.Требе си як и здрав мотор и човек който може да изрине и авгиевия обор.Само с голи приказки не става.
220
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Пожелавам и от все сърце успех на Нинова,да победи на изборите и да спре фалшифицирането на избори от Цвъ!
219
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
БСП - крадци и лъжци.
218
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Дон Домат от женски род. Червената простотия е затънала до шия.
217
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
на тази страна вече не й трябва програма,необходима е борба за всеки един човек,да повярва,че това е родината му и тя милее за него така,както той за нея,необходима е вяра,че тази държава не е за политиците и техните протежета а е за обикновения човек и неговото семейство.Не желаем лозунги ,нито програми,искаме загриженост за нашата съдба и нашето бъдеще,искаме да знаем,че някой мисли за нас а не за джоба си и за продажба на националните богатства,но вече вярата свършва,както и хората носещи я
216
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
На комунягите никой вече не вярва. Тези могат да вземат властта само ако им помогне кремълкия гном с войничета. И после пак лагери, ткзсета, страх, задължителен руски язъйк и затворени граници. Честито!!!
215
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И парите за тролове и манипулации няма да ви помогнат гербери,народа не ви диша,българоубийци!
214
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Само да не се засечат някъде с бойко,че и той е тръгнал на обиколка да нагледа матрияло как е .
213
4
 
24
 
! Отговори
баба Дора преди 1 седмица
Въйййй другари пак ли идвате бря?Прибирам добитъка и заключвам вратнята,че пак всичко ще искате да ми вземете.Пу,пу.
212
5
 
24
 
! Отговори
Помнете ми думата! преди 1 седмица
Корнелия няма да язди нито кон, нито магаре, обикаляйки села и паланки.
В България има много села, има и градове. За да сколаса, Корнелия ще ги обиколи в полет, яхнала метла!
211
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Основният въпрос е не какво ще вкара като законопроекти БСП в парламента, а как ще вдигне стандарта на обеднелият народ, заплати , пенсии, икономика, положителен естествен приръст, здравеопазване, и пограничните обезлюдени общини.Как ще се стимулират дребните производители и страшно много още бакии за оправяне на ГЕП.
210
8
 
5
 
! Отговори
Кака Корни преди 1 седмица
Кутев кажи им на тези Герберастки мекерета да не ми трият постовете.Понял?
209
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Прибирайте стоката, заключвайте фермите и зареждайте пушките, башкрадците идват.
208
3
 
27
 
! Отговори
зрител преди 1 седмица
Корни къде беше по време на правителството на П.Орешарски, защо не реши проблемите в държавата.Тръгвайте по села и паланки и не се връщайте !
207
5
 
8
 
! Отговори
Панталей Партизанина преди 1 седмица
Нинова може за седмица да обиколи пеша България и да помогне на всеки в беда! Кой го може това? Никой.. Но Нинова има дарба, завет и цел - да няма жител гладен жаден или неудовлетворен!
206
9
 
2
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 1 седмица
...prodaljavam da tvardia ...prost narod !!!
205
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
КРАДЦИТЕ ТРЪГВАТ- ЗАКЛЮЧВАЙТЕ СЕ.
204
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ха дъ са разберем къту мъже- НЕМА ДА МЕ ПИТАШ ОТ КЪДЕ ВЗЕХ ПАРИ ЗА ТЕХНОИМПЕКС- АЗ ПИТАМ.