БСП поема: По села и паланки, до края на 2018-а – при всички!

Левицата имала идеи какво следва след властта на Борисов
Обновена: 11 сеп 2018 19:16 | 11 сеп 2018 16:15, Камелия Цветанова
299
БСП поема: По села и паланки, до края на 2018-а – при всички!
Снимка: Булфото, архив

Соцлидерката Корнелия Нинова се зарече, че до края на годината тя и нейните съпартийци ще посетят всяка община, за да представят програмата на левицата "Визия на България", защото тя била разговор за бъдещето, а не партийна свада за настоящето.

Още по темата

След двудневен СПА семинар на левицата в село Баня, тя даде брифинг пред кметството и увери, че в края на декември БСП ще обобщи идеите в програмата, около има на национално съгласие.

Според нея става въпрос за няколко ключови неща и нямало нужда социалистите да обясняват на хората, че живеят зле, че има корупция, че здравеопазването се разпада.

"Оттук нататък е какво след ГЕРБ и Патриотите", каза Нинова.

Тя припомни, че 20 депутати от БСП ще останат в парламента, за да участват в законотворчеството, а останалите народни представители от левицата тръгват на срещи в страната, разпределени по график.

"Решението ни е цялата група да отива в една област, разделена на по четири-пет човека, за да обхване всяка една община", заяви Нинова.

Тя уточни, че по ключови моменти в работата на парламента, групата ще се връща в пленарната зала. Като примери лидерът на БСП посочи гласуването на новите министри, обсъждането на бюджета и предложенията на БСП по него, както и Закона за пътищата.

И макар че оставя малка част от депутатите си в НС, Нинова обяви, че парламентарната група още през тази седмица ще внесе законопроекти, които касаят живота на много българи.

"Първият е законопроектът срещу двойните стандарти на храните. Много се изговори за това. Имаше кампании – български и европейска. Заедно с Националното сдружението на земеделските кооперации, в което членуват 400 кооперации, изработихме този законопроект. Внасяме го, надявайки се, че ще решим законодателно проблема", заяви Нинова, цитирана от "Фокус".

Втората законодателна инициатива на опозицията е за българско производство и търговски вериги.

"Него изработихме заедно със Съюз "Произведено в България", в който членуват 1500 български производители. С него подпомагаме родното производство", допълни лидерът на БСП.

"Третият, който ни е готов, е Законът за управление на държавните предприятия. Същността на този закон е управление не на партиен принцип, не на бордовашки принцип", каза Нинова.

Според нея става въпрос за управление на професионален, мениджърски принцип.

"Следващият ни закон е Законът за обезщетение на тракийските българи. Него изработихме заедно със Съюза на тракийските дружества", коментира лидерът на БСП.

Тя поясни, че са обсъдили и няколко предложения, касаещи борбата срещу домашното насилие.

"Бяхме против Истанбулската конвеция", подчерта Нинова и добави, че конвенцията не може да реши проблемите с домашното насилие, а българското законодателство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


299
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
189
6
 
28
 
! Отговори
Bad Company преди 5 години
Няма по-нагло нещо от *** а кака Корни е тяхната еманация.
188
12
 
1
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
...triabva promiana na sistemata a ne na partiata na vlast !!! Prezidenta vi go kaza !!! Ama koi da slisha ?!?...." Matrial " !!!
187
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много сте силни да хейтвате пред монитора................но нямата и 1 % от смелостта и доблестта на Корнелия Нинова............да се изправи сама с очи срещу мафията, наречена ГЕРБ. Затова тя ще има моя глас на изборите............освен това патриотите много ме разочароваха, така, че не виждам друга алтернатива освен БСП................макар, че тая партия се нуждае от много промени!!
186
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кабинет "Борисов 4" ще означава да погребем България ЗАВИНАГИ!!!Но дай боже тоя измъчен народ да има все още останал инстинкт за самосъхранение!!
185
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Корнелия Нинова, колкото и да пишете за нея и за Техноимпекс..................е много смела жена и не й пука да казва в очите истината за крадливите и корумпирани ГЕРБ-ери, освен това , тя се опитва да прави невъзможното............да изчисти собствената си партия от олигарси и милионери.Така, че .............................едно голямо БРАВО...............за тая смела жена!!!Повечето мъже, които пишете срещу нея, сте силни само пред клавиатурите..........жалки и смешни сте!!!
184
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ установяват мека диктатура ...............засега е мека диктатурата.Тях поне си ги знаем!Най-лошото е , че ОП (НФСБ, Атака и ВМРО) подкрепят ГЕРБ.................така, че не виждам светлина в тунела!!Прогнозата ми за България е много песимистична.............освен ако не стане нещо неочаквано.
183
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами, сдадохте цялата власт на мутро - мафията и сега се налага да ходите като Левски да основавате комитета! Изтървали питомното - гонят дивото! Накрая народа ще ви предаде и ще ви обесят на климатиците на Позитано!
182
0
 
3
 
! Отговори
Krysh преди 5 години
Gnusni ubiistveni partiini paraziti...ne iskat da si plastat ot zaplatite....a smuchat kravta na bg trudov narod...i ogrizvat i olizvat bg trezor na bg narod suveren seki den....ste ima valchi kapan za tiah....
181
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая смотла Нинова съвсем изпростя. Ще ходи по села и паланки. Явно си мисли че това са хората. Или е завръщане към корените? Уточнявам, че става въпрос за селската простотия. Разбирате какво имам предвид. Нямам нищо против хората от село, никога не съм имала, но щом Нинова ще ходи там да проповядва, значи си мисли, че тези хора са достатъчно *** за да бъдат манипулирани. Дано да си е направила сметката без кръчмар. Крайно време е хората да си отворят очите. и ясно да провидят истината.
180
0
 
3
 
! Отговори
до 178 преди 5 години
Преврата на 9 септември го направи армията - предимно от инженерни войски и Бронираната бригада!
179
1
 
3
 
! Отговори
до 183 преди 5 години
Ако дойде Крум Зарков? Представи си да се родиш днес и през 2050 година някой да те представи за виновен, за нещо извършено от пребоядисани на седесари и герберюги бивши номенклатурници, през 1980 г.!
178
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
УжасТ!
177
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами при бай Тошо бе горе - долу така! Работеха си работата по АПК, фабрики, заводи, строежи и колхози и когато трябва да се гласува нещо, Станко Тодоров и Владимир Бонев ги привикат за 2-3 дена, гласуват и пак на нивата! Тея сега като се завряха там 30 години не се махат
176
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ел'те ми, ще ви пратя при дядо ми, когото убихте без съд само защото имал "вишо" и щял да пречи на простотиите ви! Ел'те ми, комунистическа чума проклета!
175
10
 
5
 
! Отговори
СОЦИАЛИСТКА преди 5 години
НИНОВА , ТОВА Е ПОРЕДНА ГЛУПОСТ . ГЕРБ ЩЕ ПРОБУТВАТ ЛОБИСКИ ЗАКОНИ И ВИЕ ЩЕ ОТСЪСТВАТЕ , ЩЕ ПЛАЩАШ ОТ СУБСИДИИТЕ ВМЕСТО НА ТЕЛЕВИЗИЯ РЕД , А НС ЩЕ ИМА ИЗЛИШЪК , КОЙТО ЩЕ РАЗДАВА ПОД МАСАТА . БЕЗ ВАШИТЕ СОВАЛКИ НАРОДЪТ РАЗБРА , ЧЕ ГЕРБ ЗАГРОБВА БЪЛГАРИЯ . НЯМАШ ТЪРПЕНИЕ ДА ЯХНЕШ ВЛАСТТА И СЛЕД 3 МЕСЕЦА КАТО ОРЕШАРСКИ " УМНИТЕ И КРАСИВИТЕ " ДА ВИ ПОДГОНЯТ .
174
0
 
1
 
! Отговори
Хахо преди 5 години
А Андрей - художникът какво общо има с теб Венци. Венци, аз пари за венци нямам!Внимавай много, да не дойде леля Жана от 6- то районно управление в София.
173
3
 
13
 
! Отговори
Винету преди 5 години
А Иво Христов ще обикаля ли и той цялата страна или само 20% от нея?
172
1
 
13
 
! Отговори
Изнервен преди 5 години
И къде точно ще ходят, за да им задам поредица от интересни въпроси. Но явно няма да се вредя, защото ще посещават пенсионерските клубове и партийните си офиси.
171
1
 
12
 
! Отговори
А при мен кога? преди 5 години
Чакам ви с нетърпение!
170
12
 
4
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Тая да взима Бойко под ръка и да се махат кой от което село е !Нема нужда да разиграват циркове пред народа!28 години окрадоха заедно народа!