БСП поема: По села и паланки, до края на 2018-а – при всички!

Левицата имала идеи какво следва след властта на Борисов
Обновена: 11 сеп 2018 19:16 | 11 сеп 2018 16:15, Камелия Цветанова
299
БСП поема: По села и паланки, до края на 2018-а – при всички!
Снимка: Булфото, архив

Соцлидерката Корнелия Нинова се зарече, че до края на годината тя и нейните съпартийци ще посетят всяка община, за да представят програмата на левицата "Визия на България", защото тя била разговор за бъдещето, а не партийна свада за настоящето.

Още по темата

След двудневен СПА семинар на левицата в село Баня, тя даде брифинг пред кметството и увери, че в края на декември БСП ще обобщи идеите в програмата, около има на национално съгласие.

Според нея става въпрос за няколко ключови неща и нямало нужда социалистите да обясняват на хората, че живеят зле, че има корупция, че здравеопазването се разпада.

"Оттук нататък е какво след ГЕРБ и Патриотите", каза Нинова.

Тя припомни, че 20 депутати от БСП ще останат в парламента, за да участват в законотворчеството, а останалите народни представители от левицата тръгват на срещи в страната, разпределени по график.

"Решението ни е цялата група да отива в една област, разделена на по четири-пет човека, за да обхване всяка една община", заяви Нинова.

Тя уточни, че по ключови моменти в работата на парламента, групата ще се връща в пленарната зала. Като примери лидерът на БСП посочи гласуването на новите министри, обсъждането на бюджета и предложенията на БСП по него, както и Закона за пътищата.

И макар че оставя малка част от депутатите си в НС, Нинова обяви, че парламентарната група още през тази седмица ще внесе законопроекти, които касаят живота на много българи.

"Първият е законопроектът срещу двойните стандарти на храните. Много се изговори за това. Имаше кампании – български и европейска. Заедно с Националното сдружението на земеделските кооперации, в което членуват 400 кооперации, изработихме този законопроект. Внасяме го, надявайки се, че ще решим законодателно проблема", заяви Нинова, цитирана от "Фокус".

Втората законодателна инициатива на опозицията е за българско производство и търговски вериги.

"Него изработихме заедно със Съюз "Произведено в България", в който членуват 1500 български производители. С него подпомагаме родното производство", допълни лидерът на БСП.

"Третият, който ни е готов, е Законът за управление на държавните предприятия. Същността на този закон е управление не на партиен принцип, не на бордовашки принцип", каза Нинова.

Според нея става въпрос за управление на професионален, мениджърски принцип.

"Следващият ни закон е Законът за обезщетение на тракийските българи. Него изработихме заедно със Съюза на тракийските дружества", коментира лидерът на БСП.

Тя поясни, че са обсъдили и няколко предложения, касаещи борбата срещу домашното насилие.

"Бяхме против Истанбулската конвеция", подчерта Нинова и добави, че конвенцията не може да реши проблемите с домашното насилие, а българското законодателство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


299
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За едно лято само колко се е наляла! А тепърва има Коледа, митинги, баници, кебапчета...
168
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хора, пазете си кокошките и прасенцата. Идат!
167
1
 
16
 
! Отговори
месара преди 5 години
опааааа, шумкарите тръгнаха в атака, гладни са и ше опоскат всичко! хората по селата и паланките да крият животните и да затварят мандрите!
166
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледам Корнелия по телевизията.Отдавна не бях е виждал толкова спокойна и уравновесена.Спа-почивката се е отразила добре.Вече я чакам да тръгне по селата да "събира идеи от народа".
165
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И без това от селата и паланките гласуват за тях,ами дано не посегнат на мандрите и не им се дояде агнешко!
164
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И толкова пари похарчиха за път, хотел и СПА-процедури, да кажат нещо, което всеки го знае, че въртоглавите ще почнат от села и паланки, да се пазят мандраджиите.
163
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СЕГА ЩЕ РАЗКАЖАТ НА ХОРАТА ПО МЕСТА, ЧЕ ГЕРБ ВДИГА ЗДРАВНАТА ВНОСКА И ЧЕ ЩЕ ПЛАЩАТ ЗА ОПЕРАЦИЯ.
162
2
 
19
 
! Отговори
До баба Корни преди 5 години
Кажи ни Корни, тръгвайки на вашия велик поход из България, през кои дни ще бъдат СПА закачките ви? Питам, защото баба ми иска да дойде с вас. Хем да се запознаете, хем да размените мисли, хем да й обясните за светлото бъдеще, хем жената не е виждала какво е това СПА. Много разчитам на вас! Може да я вземете от къщи. Може тя да доведе със себе си и някоя приятелка, за да просветите и нея. Много благодаря! Очаквам ви с надежда.Ще продължим да си пишем на "лични", за подробностите.
161
2
 
12
 
! Отговори
лагерна песен преди 5 години
...дай, дай, партиьо дай!наш'то лагеруване да няма край!
160
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оставка няма ли да иска на селските кметове.
159
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Камелия, в България няма паланки, от къде се родиха в мозъчето ти?
158
2
 
17
 
! Отговори
x преди 5 години
Напред другари , да взимаме властта.Много предприятия останаха държавни, трябва да приватизираме мощно.След като откраднахме хиляди фабрики и заводи ни е ясна картинката, а другарката *** има богат опиттТо не беше Техноимпекс,Булгартабак,Пловдивския панаир и колоко още други докато Станишев я уволни.Но остава много-вземем ли властта гепим веднага Козлодуй,после Булгаргаз, и т.н.т.Другарката Куранелия знае как
157
13
 
3
 
! Отговори
Бабо Мравке, Ката Дж преди 5 години
До Браво г-н Борисов Факт е, че в България се живее "ВСЕ ПО-ДОБРЕ!" --- ХА...ХА...ХА!За това, стандарта и качеството на живота в Бг е най-ниският в ЕС.Продължитлността на живота в Бг, най-ниският в ЕС - 52 години.Пълна скръб!
156
2
 
9
 
! Отговори
смока преди 5 години
До Анонимен 159пръсни се от яд, *** *** ти ! кой па си ти абизян?
155
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Умните и красивите" защо не протестираха, че ГЕРБ-ерите взеха още 16 милиарда , които и 5 поколения не могат да върнат.................тия продажни гадинки се уредиха със стипендии в САЩ и Англия, утре западните служби ще ги вербуват и ще ви ги пратят за министри тия *** по на 25 години!!!Добър ден, селяни прости..................заслужавате да сте най-бедните в Европа...........албанците ви подминаха!!
154
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** народ, слаба държава, премиер-пожарникар, силна мафия, бум на рак, инфаркт , инсулт, българите станахме 6 милиона от 9 милиона при социализма!!Все от хубав живот, нали, демократи смотани???
153
1
 
17
 
! Отговори
Марко преди 5 години
Мълеее,тъз булка станала 100 кила,пу машаллах !
152
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Демокрацията се провали...............затова СДС-арите вече ги няма в парламента..............тия продажни некадърници!!
151
6
 
5
 
! Отговори
Тичам сурчо за маро преди 5 години
България ще я прекръстят на *** и ще стане част от Ибрекистан.
150
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Нормалната БГ-държава" отдавна вече е само територия...............затънахме с още 16 милиарда дълг при ГЕРБ , а Орешарски го свалиха, защото искаше да вземе 4 милиарда!!Или сте прости и *** и нямате информация...............или сте платени...........не виждам друга причина да пишете глупости!!!