БСП поема: По села и паланки, до края на 2018-а – при всички!

Левицата имала идеи какво следва след властта на Борисов
Обновена: 11 сеп 2018 19:16 | 11 сеп 2018 16:15, Камелия Цветанова
299
БСП поема: По села и паланки, до края на 2018-а – при всички!
Снимка: Булфото, архив

Соцлидерката Корнелия Нинова се зарече, че до края на годината тя и нейните съпартийци ще посетят всяка община, за да представят програмата на левицата "Визия на България", защото тя била разговор за бъдещето, а не партийна свада за настоящето.

Още по темата

След двудневен СПА семинар на левицата в село Баня, тя даде брифинг пред кметството и увери, че в края на декември БСП ще обобщи идеите в програмата, около има на национално съгласие.

Според нея става въпрос за няколко ключови неща и нямало нужда социалистите да обясняват на хората, че живеят зле, че има корупция, че здравеопазването се разпада.

"Оттук нататък е какво след ГЕРБ и Патриотите", каза Нинова.

Тя припомни, че 20 депутати от БСП ще останат в парламента, за да участват в законотворчеството, а останалите народни представители от левицата тръгват на срещи в страната, разпределени по график.

"Решението ни е цялата група да отива в една област, разделена на по четири-пет човека, за да обхване всяка една община", заяви Нинова.

Тя уточни, че по ключови моменти в работата на парламента, групата ще се връща в пленарната зала. Като примери лидерът на БСП посочи гласуването на новите министри, обсъждането на бюджета и предложенията на БСП по него, както и Закона за пътищата.

И макар че оставя малка част от депутатите си в НС, Нинова обяви, че парламентарната група още през тази седмица ще внесе законопроекти, които касаят живота на много българи.

"Първият е законопроектът срещу двойните стандарти на храните. Много се изговори за това. Имаше кампании – български и европейска. Заедно с Националното сдружението на земеделските кооперации, в което членуват 400 кооперации, изработихме този законопроект. Внасяме го, надявайки се, че ще решим законодателно проблема", заяви Нинова, цитирана от "Фокус".

Втората законодателна инициатива на опозицията е за българско производство и търговски вериги.

"Него изработихме заедно със Съюз "Произведено в България", в който членуват 1500 български производители. С него подпомагаме родното производство", допълни лидерът на БСП.

"Третият, който ни е готов, е Законът за управление на държавните предприятия. Същността на този закон е управление не на партиен принцип, не на бордовашки принцип", каза Нинова.

Според нея става въпрос за управление на професионален, мениджърски принцип.

"Следващият ни закон е Законът за обезщетение на тракийските българи. Него изработихме заедно със Съюза на тракийските дружества", коментира лидерът на БСП.

Тя поясни, че са обсъдили и няколко предложения, касаещи борбата срещу домашното насилие.

"Бяхме против Истанбулската конвеция", подчерта Нинова и добави, че конвенцията не може да реши проблемите с домашното насилие, а българското законодателство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


299
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
8
 
18
 
! Отговори
Браво г-н Борисов преди 5 години
Факт е, че в България се живее все по-добре! Въпреки лъжливите приказки на червените!Само се огледайте и вижте с очите си - пълни с коли пътища и магистрали, пълни с хора магазини и молове, пълни колички с покупки, всички хукват по курорти в България и чужбина, пълни ресторанти и кафенета, хората живеят добре и се забавляват, въпреки апокалипсиса, в който живеят БКП/БСП. Увеличават се влоговете в банките. Хората си купуват нови и модерни жилища. При соца - разпадащи се скапани панелки.
148
1
 
7
 
! Отговори
И пак БСП бандити преди 5 години
За Ветко и Миринела Арабаджиеви вече е издадена Червена бюлетина и те се издирват от Интерпол и Европол. Но, те имат частен остров на Карибите в Доминиканската република. Огромният имот е собственост на дъщеря им Александра Арабаджиева и е подарен от родителите й за сватбата й със сина на Миню Стайков - Стайко Стайков. Сватя Стайков се отчел по-скромно - с частен самолет. Сватбата е струвала 1 милион евро.
147
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наскоро прочетох няколко убедителни публикации за това, че една немска фондация финансира ГЕРБ..............освен американските НПО-та и тези на Сорос.Така ми стана ясно защо много ГЕРБ-ери имат бизнес в Германия........отделно от това че постоянно ходят на инструктаж в САЩ и американското посолство в София!
146
5
 
14
 
! Отговори
САНО преди 5 години
Никога България не е била по -добре .Борисов и ГЕРБ направиха от опустошена от БКП /БСП,България, НОРМАЛНА ДЪРЖАВА ..
145
3
 
12
 
! Отговори
Поредният БСП бандит преди 5 години
Поредният БСП/БКП милионер!Миню Стайков (близък до БСП, до президента Георги Първанов и сват на Ветко Арабаджиев), както и още 10 човека са арестувани.Разследването е за организирана престъпна група, създадена с цел избягване на плащане на данъчни задължения в големи размери, държане на акцизни стоки без бандерол и пране на пари.Създали са схеми за данъчни измами от 2009 г.Разкрита е и нелегална фабрика за цигари. Печелят по 1 милион на седмица. Ха-ха-ха - тъ.пи крадливи комунисти!
144
4
 
10
 
! Отговори
Нинова - конфликт преди 5 години
Др. Нинова е в конфликт на интереси, при гласуване на закони за горива и акцизи, при положение, че мъжът й Митко Нинов (бивш митничар) е високопоставен служител в Лукойл, с шефска заплата при петролния бос Валентин Златев (човек на Кремъл). Преуспява в дирекция Развитие и експлоатация. В БСП почти не знаят с какво се занимава другарят на председателката им, защото тя не говори за него и го държи в сянка. Двамата имали общ доход от 2500 лв., а той кара престижна кола "Акура" за над 100 000 лв.??
143
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
1.Комунисти никога не е имало.2.От сегашните ГЕРБ-ери много повече хора са работили в БКП, отколкото хората на БСП.Примери има стотици.....................ама вие нищо не виждате............говорите като че ли сега е 1990 година..............само за комунисти и руснаци...............много сте зле...........провалените демократи!!
142
8
 
2
 
! Отговори
КУПИ ИЗБОРИТЕ 2019 преди 5 години
как така ще вдига с 10 процента на ВСИЧКИ аз съм против мойте пари да ходят при разни дето по цял ден нищо не правят и си клатят краката 500 000 администрация и им дава 10 процента отгоре да гласуват за него не не и не ОСТАВКА и СЪД а като има пари да вгидне с 10 процента пенсиите
141
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не ми пишете за комунисти, защото и двете партии БСП и ГЕРБ са производни на БКП, но ГЕРБ-ерите излезноха по-крадливи и по-продажни!!
140
4
 
8
 
! Отговори
БКП/БСП преди 5 години
Луди за връзване! Чакам ги с нетърпение, за да им дам хапчетата.
139
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 168Най-големите комунисти са в ГЕРБ.
138
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не разбирам, след като герб са толкова силни и велики, каква е примината да се плаща на толкова много ***, за да облъчват хората с простотии. Не е ли нормално хората сами да избират?! Явно не! Трябва да се усвояваааааа на макс!
137
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Падне ли баба Меркел от власт в Германия..............пада и ГЕРБ от власт, те са като скачени съдове..............но да видим дали ще позная!!!
136
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дай боже скоро да се отървем от ГЕРБ-ерите, а и Цветанов е много по-опасен от Борисов..............според мен най-близките хора на Бойко скоро ще го предадат, така каза и Волен Сидеров!!
135
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ШУМКАРИТЕ ПАК ТРЪГНАХА.
134
3
 
3
 
! Отговори
:)) преди 5 години
До гочевВие сте съдя и като второ психиатър, най вероятно! раздавате с лека ръка присъда и диагноза! пп абсурдноо и стресиращо звучите самите опоненти на Нинова!
133
2
 
6
 
! Отговори
Мнение преди 5 години
До Анонимен 132 И като си помисля че Борисов го чака още един мандат и след това президентсво.........
132
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
12 ФАЛИРАЛИ БАНКИ, НЕ ОТ ГЕРБ, А ОТ ДЕМОКРАТИЧНАТА ЛЕВИЦА- БСП, ЕКО ГЛАСНОСТ БЗНС. СЛЕД ЧЕРВЕНИТЕ Е ПУСТИНЯ.
131
1
 
8
 
! Отговори
:)) преди 5 години
До гочевНахалната ,крадла Нинова е за психиатър и след това в затвора......----------------------Направо я правиш симпатична, без да я наблюдавам, т.с познавам!
130
4
 
7
 
! Отговори
168 преди 5 години
Борисов ще бъде още 6 години Премиер , след това ще е друг ,но не КОМУНИСТ - БЕЗРОДНИК !!!!!!!!