Плакати, снимки - историята на СДС вече е в архива

Документите ще бъдат достъпни в читалня на Държавния архив
Обновена: 11 сеп 2018 22:07 | 11 сеп 2018 21:55, Анисия Иванова
25
Плакати, снимки - историята на СДС вече е в архива
Снимка: СДС, архив

СДС предаде партийните си документи, за първите 20 години от създаването си, на Държавния архив. Важни епизоди от историята на българския преход ще станат достъпни за читателите в сградата на архивите, съобщи bTV.

Всички документи и решения на ръководството на СДС от 1989 година до 2009 година бяха предадени на Държавния архив. Така всеки, който се интересува от най-новата ни история може да научи как са формирани правителствата на Иван Костов и Филип Димитров.

В архива могат да се видят още плакати от първите митинги, снимки на личности като мореплавателя Дончо Папазов на синя конференция, здравния министър от правителството на Орешарски – Таня Андреева на сбирка на младежкото СДС.

На въпрос дали не се притесняват, че този жест ще бъде изтълкуват като "СДС отива в историята”, председател на НИС на СДС Румен Христов каза, че това е невъзможно.

"Ние предаваме от 1989 г. до 2009 г., този който е обработен до момента. Интересът е много голям, документите ще бъдат достъпни в читалня номер 100. Така че не е разделяне с историята”, посочи Христов.

От Държавния архив водят преговори и с останалите политически партии, участвали в прехода, да предадат документите си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
2
 
! Отговори
ЕНЕВ преди 5 години
ТАКА.А.А , ХВЪРЛИХА ВСИЧКО В АРХИВА И СТАНАХА ЧИСТИ ,КАТО УТРИННА РОСА ! А , ГОСПОДА "ДЕМОКРАТИ " /ИЗМИСЛЕНИ/ , КОЙ ЩЕ ОТГОВАРЯ ЗА ЛИКВИДАЦИЯТА НА ДЪРЖАВАТА СЛЕД УКАЗИТЕ ЗА ТОВА НА ЖЕЛЬО ЖЕЛЕВ ОТ 1992 ГОДИНА ? ПРЕДПОЛАГАМ ЧЕ ГЕРБ ТРЯБВА ДА ОТГОВАРЯТ ,ЗАЩОТО ВИЕ СЕ ВКЛЮЧИХТЕ С БОДРА ПЕСЕН В ТАЗИ ПАРТИЯ. ДАЖЕ ИМАТЕ МИНИСТРИ В ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО ,БЕЗ ДА ИМАТЕ ПУКНАТ ДЕПУТАТ В ПАРЛАМЕНТА.
22
0
 
4
 
! Отговори
месара преди 5 години
сдс-съюз на държавна сигурност,е виновен за разрухата на България!до като ни пееха-времето е наше и вятъра на промяната,ние не чувахме какво всъщност ни пеят.ами наистина времето е тяхно-от бкп станаха бсп,дпс и разни други партийки(за размиване на съзнанието),и както се оказа тоя вятър наистина ги промени-луканов ги назначи за милионери!а народа скачаше по площадите, дрънкаше с ***,лили иванова се отказа от наградите си(щото били комунистически)..., та такива работи със сдс!
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Уикилийкс излезе какви кадри имат сдс - защитаващи обърнете внимание техните енергийни интереси тук. Честити ви Марици, честит ви скъп ток, евтиния ток от Козлодуй се продавал на Гърция и турция а ние плащаме депутатските фотоволтаици. Как депутатите да гласуват Белене, като са във фотоволтаичен и вецов конфликт на съвестта.
20
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искам независима експертиза на записа танковете да дойдат, защото се казва Станко да дойде! МВР тогава обслужва свалянето на президента! С абсурдна експертиза. Те изтормозиха и допринесоха за смъртта на Петър Младенов. Днешната постановка с бащата на Радев и забързаните кадри се прави от едни и същи чужди шпионски сили.
19
0
 
6
 
! Отговори
истинския архив преди 5 години
Предшествениците на майн ата му на Европейския съюз Нюланд ако си разсекретят архивите и целото СДС ръководство требе да търка наровете по минимум 1000 години!
18
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СДС са най-доброто доказателство,че българите не струват!
17
0
 
16
 
! Отговори
Историческата истина преди 5 години
На площадите имаше два вида хора-едните вдигаха двата пръста от трибуните, а другите бяха долу.Сега тия ,дето бяха долу с вдигнатите пръсти, да си ги заврат .... знаете къде.Скандирахте СДС .Да ама ония от трибуните е оправиха, а вие гладувате и ревете.
16
1
 
17
 
! Отговори
Пипи преди 5 години
В архива ли е и онзи плакат, където бяха изтипосани седесарите като футболен отбор и всичките с номер 1 на фанелката? Много беше готин. Ей какви поразии направиха тия маскари не ти е работа.
15
3
 
20
 
! Отговори
Пламен Василев преди 5 години
до Констатиращ... Да и аз съм, твърдо за , Подобре да бяха изкарали танковете, но да спасиха родината ни. Какво направи СДС , разсипаха държавата, ликвидираха големи предприятия, като гледам по телевизията ме боли. Завод ,,Чавдар,, в Ботевград не е и останало и една гайка, в сградата спят бездомни кучета. Развалиха Селското ни стопанство. Орязаха пенсийте на народа. СДС трябва да им се потърси сметка, за извършените престъпления, Спрямо Българският народ.
14
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия СДС-ари какво празнуват, че са надули сините балони??
13
3
 
21
 
! Отговори
САШО преди 5 години
До Анонимен: МНОГО Е ИНТЕРЕСНО ,ЗАЩО ВСИЧКИ ПАРТИИ / БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ / ,МЪЛЧАТ КАТО ПУКАЛИ ,ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА ,КОИТО ИЗВЪРШИ СДС СЛЕД 1989 ГОДИНА. НИ ДУМА , НИ ВОПЪЛ , НИ СТОН-В НИТО ЕДИН ПОРЕДЕН ПАРЛАМЕНТ. ИГРАЯТ СЕ НЯКАКВИ ПИЕСКИ ,НАПАДАТ СЕ ,КАРАТ СЕ ,УВОЛНЯВАТ СЕ МИНИСТРИ ,КОИТО ПЪК СЕ ВРЪЩАТ В ПАРЛАМЕНТА ,ОБАЧЕ ЗА ЛИКВИДАЦИЯТА НА БЪЛГАРИЯ ОТ СДС НЕ СЕ ГОВОРИ. СТРАННО ЯВЛЕНИЕ !
12
3
 
15
 
! Отговори
ТОШО преди 5 години
ПРЕДАДОХА ЛИ СЕ ДОКУМЕНТИ В АРХИВА , ОТ КОИТО КАТЕГОРИЧНО ДА СЕ ВИЖДА , ЧЕ СДС СЕ РАЗКАЙВА ЗА ЛИКВИДАЦИЯТА НА ИКОНОМИКАТА И ДЪРЖАВНОСТТА В БЪЛГАРИЯ СЛЕД 1992 ГОДИНА ,В РЕЗУЛТАТ НА УКАЗИТЕ НА ПЪРВИЯ ПРЕЗИДЕНТ ?
11
4
 
27
 
! Отговори
констатиращ преди 5 години
сдс минало бешело измамиха народа и сега ни се надсмиват по-добре да беха дошли танковете
10
1
 
14
 
! Отговори
Пламен Василев преди 5 години
Всички партий, който в момента са в парламента, Трябва най скоро време , да влезнат в музея.
9
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-големите измамници на прихода... След това вече свикнахме и така си я караме с другите след тях...
8
6
 
16
 
! Отговори
Armagedon преди 5 години
"Времето е наше" скандираха по митингите,наивниците,а ДС и БКП-другарете си намигаха и си казваха един на друг"ама парите наши"и туриха драгалевския полит.икономист да им калкулира времето до като им би накрая и шута.Така сега вече са в историята с времето си но без един грош.Е имаше и от тях някой и друг,дето се облажиха,ама не за общото им благо а за личното облагодетелстване.Сегашните "демократи"обаче хич не ги интересува времето а само парите.Има ли още наивници дето са подвластни на времето
7
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 6Кой ще управлява според теб??Слави Трифонов ли??
6
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СДС вече са в историята да се готвят ГЕРБ, БСП, ДПС, и ОП партии които унищожиха България.
5
2
 
20
 
! Отговори
на босовете преди 5 години
от СДС-то,като баш икономиста приватизатор Костов и сие е интересно каде са им милионите,движимите и недвижими активи!след тях и други крадоха на воля,но те са така да се каже пионерите в разграбването на България.пък за партийните им документи въобще не ми пука.ако искат да заведът внучетата си да ги четат- да се светнат какви чистаци богаташи и как са станали дедовците и бабите им.25 години по сините стъпки=на съсипана икономика и държавност.това Е!
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
завряния зет и кунев в момента поливат резултата от предателската им дейност, може да са поканили и Клювния!