Плакати, снимки - историята на СДС вече е в архива

Документите ще бъдат достъпни в читалня на Държавния архив
Обновена: 11 сеп 2018 22:07 | 11 сеп 2018 21:55, Анисия Иванова
25
Плакати, снимки - историята на СДС вече е в архива
Снимка: СДС, архив

СДС предаде партийните си документи, за първите 20 години от създаването си, на Държавния архив. Важни епизоди от историята на българския преход ще станат достъпни за читателите в сградата на архивите, съобщи bTV.

Всички документи и решения на ръководството на СДС от 1989 година до 2009 година бяха предадени на Държавния архив. Така всеки, който се интересува от най-новата ни история може да научи как са формирани правителствата на Иван Костов и Филип Димитров.

В архива могат да се видят още плакати от първите митинги, снимки на личности като мореплавателя Дончо Папазов на синя конференция, здравния министър от правителството на Орешарски – Таня Андреева на сбирка на младежкото СДС.

На въпрос дали не се притесняват, че този жест ще бъде изтълкуват като "СДС отива в историята”, председател на НИС на СДС Румен Христов каза, че това е невъзможно.

"Ние предаваме от 1989 г. до 2009 г., този който е обработен до момента. Интересът е много голям, документите ще бъдат достъпни в читалня номер 100. Така че не е разделяне с историята”, посочи Христов.

От Държавния архив водят преговори и с останалите политически партии, участвали в прехода, да предадат документите си.
 


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
грешката им че се разцепиха и т. н.
2
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
СДС нямат история...............................краткото им управление беше срам и позор за България!!!
Добре, че изтекоха в канализацията на историята!!!
1
6
 
30
 
! Отговори
!!!!!!!!! преди 5 месеца
Историята на престъпността ! Всички водачи и членове на тази престъпна, убийствена организация в България трябва да бъдат съдени от народа. За целта преди това настояваме да бъде върнато смъртното наказание.