Само Борисов е сигурен! До 2021-ва сменя още министри. Кои?

Горанов: Промяна може да се случи всеки ден, стига да се налага!
Обновена: 11 сеп 2018 17:04 | 11 сеп 2018 14:45,
134
Само Борисов е сигурен! До 2021-ва сменя още министри. Кои?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Dnes.bg

Сигурен съм, че до 2021 г. ще има още смени на министри. Никой не е застрахован, освен премиерът, защото с него си тръгваме всички. Това заяви финансовият министър Владислав Горанов в коментар на оставките на тримата министри - Николай Нанков, Ивайло Московски и Валентин Радев.

"Решението е на премиера. Имаше дискусия за различни кадрови решения. Смятам, че и тримата могат да се справят със задачите, които им се поставят. Познавам ги и тримата", заяви той по повод предложените нови министри - Младен Маринов, Петя Аврамова и Александър Манолев.

"Ако рутината и опитът дават някакво предимство - със сигурност си тръгват едни добри професионалисти. Заслужават да кажем няколко добри думи за тях", категоричен бе Горанов пред Нова тв.

Още по темата

Той обясни, че промяна в правителството може да се случи всеки един ден, стига това да се налага.

"Със сигурност, когато се поема политическа отговорност е по-добре, отколкото, когато не се... Това, което беше големият дебат е дали да не се изчака следствието, за да се види доколко е проблемът в пътищата, но тук премиерът взе решение", поясни финансист №1.

Той обясни, че продължава да смята, че решението на премиера Бойко Борисов е правилно, колкото и да му "е тъжно, че едни добри професионалисти си отиват".

Думите на президента Румен Радев, че правителството отново се опитва да прикрие "корупцията и беззаконието", Горанов коментира така: "За негово съжаление функциите му по отношение на изпълнителната власт са много ограничени. Той реши да се явява като говорител на нацията. Кои сме ние да критикуваме мажоритарно избрания български президент?"

Горанов бе категоричен и, че не познава Ветко Арабаджиев и Миню Стайков, които прокуратурата разследва за укриване на данъци и пране на пари.

"Ясно е и не е тайна, че в България има сива икономика и тя се измерва в десетки проценти. Добрата новина е, че в последните години тя намалява и е някъде под 30%. В цяла Европа това е опитът - да се краде ДДС", допълни той.

В последните дни се появи информация, че сред една от идеите, които финансовото и здравното министерство обсъждат за нов здравен модел на осигуряване е да се удържат по 12 лв. месечно за втори здравен стълб, както е с пенсиите, а всички медицински услуги над 700 лв. да се доплащат от пациентите.

"Това е един теоритичен модел, който се обсъжда. Дали ще види бял свят - не съм убеден. Моята лична теза е, че парите в здравеопазването трябва и могат да  бъдат увеличени, когато се даде отговор на въпроса свързан с харчовете. Има едни диспропорции, които са неествени. Моделът, който се обсъжда е да не се доплаща над 700 лв, а над тях да се включва тази застраховка, която се заплаща по 12 лв. Това е един от обсъжданите варианти. Знаете, че парламентът задължи здравния министър да внесе такова предложение", коментира министърът.

"Засега изпълнението на бюджета върви добре. Отчетохме сериозно повишение на приходите над разходите, но засега е рано да се говори. Моите очаквания са, че бюджетът няма да приключи, както е планиран - няма да приключи на дефицит", заключи Владислав Горанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
11
 
5
 
! Отговори
Dokoga? преди 5 години
Докога ще назначавате некомпетентни калинки или пресъпници?
105
1
 
5
 
! Отговори
Dokoga? преди 5 години
"Осми месец чакате прокуратурата да го обвини?Осми месец чакате разследването за смъртта на детето му да бъде осветено и да кажат в прав текст защо го потулиха и спасиха от правосъдие?О, не!Утре на МС ще гласуват,че Ивайло Московски отива вицепрезидент на Черноморската банка за търговия и развитие (ЧБТР), научи АФЕРА.На сайта на Министерството на финансите четем що за банка е това: ЧТБР е международна финансова институция на страните-участнички в Черноморското икономическо сътрудничество Ч
104
7
 
6
 
! Отговори
Варна преди 5 години
Що не обяви публично че ще идваш сам във Варна,мишок.Искат да повярват хората че няма от какво да се страхуваш ли.Мишоок,труп си Тикво,гледай на 16,до довечера няма и да чустваш вече нищо
103
11
 
5
 
! Отговори
Варна преди 5 години
Труп си мой,заедно с подръжниците ти.Спомняш ли си преди 10 години като каза за БСП"Вие бъдете благодарни че не ви набиха".Умирате долни гербери.Този път и наследниците ви ще легнат до вас.Вие сте комунистите
102
9
 
5
 
! Отговори
Спи, народе, тихо... преди 5 години
Ще се точат фондовете до дупка, а в това време България пропуска шанса си за реална интеграция в съюза и изравняването на жизнените стандарти със старите страни-членки.
101
0
 
1
 
! Отговори
4.Цитат от Афера преди 5 години
Нямаш право да излезеш от КОРУМПИРАНАТА варненска съдебна феодална околия. Трета инстанция нанай!СИМБИОЗНИТЕ магистрати не си дават отводи, нагло те гледат в очите и те опраскват с лиги по устата от удоволствие.Тук таме има изключения, които моментално са поправени на следваща инстанция която е пак в същата варненска феодална съдебна околия.Тук Власт, МВР, ДАНС, прокуратура и съд са от една порода корупцията само я миришат. Преди да я лапнат.И това обаче не ме спира. Ти да видиш и лудата!А нивото на последната съдийка, плюнчейки се върху името ми, е че в съ
100
8
 
5
 
! Отговори
глупости преди 5 години
до 2021 тиквун може и да го нема сретен излиза от затвора и може да ни освободи
99
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 105Най-върлите комунисти и най-долния ешалаон от БКП на Живковия клан са в ГЕРБ.И управляват по Сталински,извършвайки геноцид върху собствения си народ.
98
3
 
14
 
! Отговори
До 105 преди 5 години
"Каквото и да дойде след герберите,все ще е по-добре от концлагера в който се намираме!"Къде си??? В концлагера Белене на о-в Персин ли си??? Внимавай, че комунистите ще те дадат за храна на прасетата. Окован ли си??? Идваме да те спасим. Не се опитвай да бягаш, че лошо ти се пише. Стой там.
97
16
 
3
 
! Отговори
Да се поклоним преди 5 години
Поклонете се на Бойко! Целунете бомбетата на неговите опинци!Па кажете:Вожде,към светли бъднини води ни!
96
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каквото и да дойде след герберите,все ще е по-добре от концлагера в който се намираме!
95
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези не само грабеха до кокал и ни вкараха в големи заеми,но мачкаха партии,журналисти и унищожаваха физически хората,концлагер в най-чист вид,останахме без население.Никога повече герберите,не ни излизайте с номера,че ще сменяте само Бойко,Цвъ да не е по-кадърен или милостив,всички гербери да си ходят,стига геноцид!
94
1
 
15
 
! Отговори
До 98 преди 5 години
"каква опастнос сънуваш бе!Та ние сега живеем в най-големата опастнос." Боже! Тотално неграмотен и т.ъп комунист. Върни се във втори клас и като научиш граматиката - пиши по сайтовете.Пише се:"Каква ОПАСНОСТ сънуваш, бе! Та ние сега живеем в НАЙ-ГОЛЯМАТА ОПАСНОСТ." 2 изречения - 4 грешки. Изчезвай - слаб 2. Повтаряч! Затова си толкова т.ъп!
93
6
 
14
 
! Отговори
До 79 преди 5 години
"Пък на текущия трябва и облеклото да сменим. с на райе."ОК! Ще видиш джендъра баба ти Корни - милионерът в райе. Крайно време беше това да се случи, при нейните глобални кражби от 1989 г. насам!!!
92
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква ти икономика? 73 % от т.н. икономика е в сферата на услугите ,3,6 % селско стопанство и 23-23% мижави останки от миналото , манифактури и ишлеме . Затова и отровни домати от Холандия и Англия и ,, прясно ,,няколко годишно месо от другият край на света .
91
4
 
16
 
! Отговори
До 93 преди 5 години
"Аре стига бе!!! До 2021 ли ще гледаме маз.ната, тлъ.ста и тъпо-само.доволна физиономия на цар Тиквоний?" А ти да не искаш да гледаме джендъра Корнел + ДПС???Дааааааааааааааааааа, това е положението!!! Ние, нормалните хора харесваме ГЕРБ. Време е и вие да свиквате с тази мисъл. Само 20% от българите искат предсрочни избори. Ето това сте вие - БКП/БСП. Капка в морето. А пък после ще има вече Борисов 4!!!
90
14
 
2
 
! Отговори
ВНС !!! преди 5 години
ВНС !!!
89
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 81 - опасност!!!каква опастнос сънуваш бе!Та ние сега живеем в най-големата опастнос.
88
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 41-вия си мандат ега намери истинските министри!
87
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 2021???? Ако искаш да разсмееш Господ, сподели му плановете си.