Само Борисов е сигурен! До 2021-ва сменя още министри. Кои?

Горанов: Промяна може да се случи всеки ден, стига да се налага!
Обновена: 11 сеп 2018 17:04 | 11 сеп 2018 14:45,
134
Само Борисов е сигурен! До 2021-ва сменя още министри. Кои?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Dnes.bg

Сигурен съм, че до 2021 г. ще има още смени на министри. Никой не е застрахован, освен премиерът, защото с него си тръгваме всички. Това заяви финансовият министър Владислав Горанов в коментар на оставките на тримата министри - Николай Нанков, Ивайло Московски и Валентин Радев.

"Решението е на премиера. Имаше дискусия за различни кадрови решения. Смятам, че и тримата могат да се справят със задачите, които им се поставят. Познавам ги и тримата", заяви той по повод предложените нови министри - Младен Маринов, Петя Аврамова и Александър Манолев.

"Ако рутината и опитът дават някакво предимство - със сигурност си тръгват едни добри професионалисти. Заслужават да кажем няколко добри думи за тях", категоричен бе Горанов пред Нова тв.

Още по темата

Той обясни, че промяна в правителството може да се случи всеки един ден, стига това да се налага.

"Със сигурност, когато се поема политическа отговорност е по-добре, отколкото, когато не се... Това, което беше големият дебат е дали да не се изчака следствието, за да се види доколко е проблемът в пътищата, но тук премиерът взе решение", поясни финансист №1.

Той обясни, че продължава да смята, че решението на премиера Бойко Борисов е правилно, колкото и да му "е тъжно, че едни добри професионалисти си отиват".

Думите на президента Румен Радев, че правителството отново се опитва да прикрие "корупцията и беззаконието", Горанов коментира така: "За негово съжаление функциите му по отношение на изпълнителната власт са много ограничени. Той реши да се явява като говорител на нацията. Кои сме ние да критикуваме мажоритарно избрания български президент?"

Горанов бе категоричен и, че не познава Ветко Арабаджиев и Миню Стайков, които прокуратурата разследва за укриване на данъци и пране на пари.

"Ясно е и не е тайна, че в България има сива икономика и тя се измерва в десетки проценти. Добрата новина е, че в последните години тя намалява и е някъде под 30%. В цяла Европа това е опитът - да се краде ДДС", допълни той.

В последните дни се появи информация, че сред една от идеите, които финансовото и здравното министерство обсъждат за нов здравен модел на осигуряване е да се удържат по 12 лв. месечно за втори здравен стълб, както е с пенсиите, а всички медицински услуги над 700 лв. да се доплащат от пациентите.

"Това е един теоритичен модел, който се обсъжда. Дали ще види бял свят - не съм убеден. Моята лична теза е, че парите в здравеопазването трябва и могат да  бъдат увеличени, когато се даде отговор на въпроса свързан с харчовете. Има едни диспропорции, които са неествени. Моделът, който се обсъжда е да не се доплаща над 700 лв, а над тях да се включва тази застраховка, която се заплаща по 12 лв. Това е един от обсъжданите варианти. Знаете, че парламентът задължи здравния министър да внесе такова предложение", коментира министърът.

"Засега изпълнението на бюджета върви добре. Отчетохме сериозно повишение на приходите над разходите, но засега е рано да се говори. Моите очаквания са, че бюджетът няма да приключи, както е планиран - няма да приключи на дефицит", заключи Владислав Горанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Горанов, а максималния осигурителен доход кога ще го вдигате. Не е редно да вдигате само заплатите в бюджетния сектор, всичко трябва да върви логично и по правилата.
85
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БСП/БКП +ДПС Ами те сега пак не са ли заедно ГЕРБ и ДПС. ДПС не е излизала от власта от 1989год. насам. Колко зам. мнистри и зам. областни са от ДПС. Бойко бутна едно барбекю и се кротна до тук.
84
7
 
26
 
! Отговори
Ужаст!!!! преди 5 години
Аре стига бе!!! До 2021 ли ще гледаме маз.ната, тлъ.ста и тъпо-само.доволна физиономия на цар Тиквоний? Немам нерви вече! Хора, кога ще се събудим и ще изметем тази крадлива, престъпна и корумпирана пас.мина, наречена ГЕРБ? Нищо вече не остана от тази нещастна и отрудена, болна и загиваща нация и страна. Време е за ПРОМЯНА!
83
8
 
10
 
! Отговори
бааа го преди 5 години
До 91Не е от ***,от НЕДОВОЛНИТЕ са минусите.
82
14
 
10
 
! Отговори
До 89 преди 5 години
"Откъде толкова минуси щом са НАЙ-ДОБРОТО !?" Как откъде? От добре платените червени ***, които киснат по цял ден тук, за да цъкат минуси. Смешници!!! Кой ли ви вярва?!! Ха-ха-ха!
81
12
 
9
 
! Отговори
БСП/БКП +ДПС преди 5 години
БСП + ДПС са най-голямото зло за България! 10 години им сърбахме попарата и стигнахме дъното. Добре, че е г-н Бойко Борисов, на 3 пъти ни вади от блатото. Сега ще чакате новите избори след 3 години. Всички сме доволни от това управление, а *** нека си плюят. Само това им е останало.А, забравих - и аз ще включа похода на БКП/БСП по планини и полянки из България, че важните им решения ще се вземат в СПА центрове. Там редовно ходят червените бабички и са много доволни.
80
8
 
18
 
! Отговори
бааа го преди 5 години
До Браво ГЕРБ!Откъде толкова минуси щом са НАЙ-ДОБРОТО !?
79
30
 
9
 
! Отговори
Браво ГЕРБ! преди 5 години
Герб са най-доброто, което се е случвало на България от 10 ноември! Браво!!!
78
8
 
29
 
! Отговори
az преди 5 години
Герб са на- лошото, което се е случвало на България от 10 ноевмри! Оставка и да си приберат любимите патриоти с тях!
77
12
 
14
 
! Отговори
До 81 - опасност!!! преди 5 години
Банкерът Цветан Василев финансира мащабен протест срещу властта на 16 септември. Протестът се организира от лидерът на организацията "Боец" Георги Георгиев. след срещата им в Парачин. Уговорени с Василев са стратегията и финансирането на протестни акции срещу управляващите, които се организират в момента в социалните мрежи.Георги Георгиев е в основата и на рестарта на радио "Свободна Европа" у нас, който също се финансира от собственика на КТБ. Дано прокуратурата да се самосезира навреме!
76
18
 
14
 
! Отговори
До 83 преди 5 години
"БСП да се връщат!" Никога БСП + ДПС! 10 години им сърбахме попарата.БСП ще види властта през крив макарон, ако е сама. Никой не иска да види повече тази пропаднала, крадлива, лъжлива и нагла партия!Хората, слава Богу поумняха и не са вече овцете блеещи по БКП. Останаха само тези с увредените и промити мозъци.
75
1
 
23
 
! Отговори
избирател преди 5 години
Надай се, надай се ако ви има до тогава ..
74
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако не се смени партията,геноцида и терора ще продължава,колкото и хора да сменят!БСП да се връщат!
73
8
 
34
 
! Отговори
www преди 5 години
ТРЯБВА ДА СЕ СМЕНЯТ НЕ МИНИСТРИ А САМАТА ПАРТИЯ...
72
7
 
25
 
! Отговори
М, да ... преди 5 години
който знае може ли да отговори! Защо герберите обвиняват БСП че са милионери /затова не са били социални/, а като че незабелязват че ББ е милярдер? чия лакомия епо-голяма?
71
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Но там влизат и 1 600 000 000 откраднатите от Тиквата и Дянков за здравеопазване на българите !
70
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ХА-ХА-ХА !Не щем само сваляне на Бойко,искаме БСП или други партии да поемат управлението!ГРОП са диктатори!
69
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Навсякъде ДДС в съотношение с другите е най-голямото как процентно така и в реални числа на финансовите единици,а къде се събира,че най-се краде като се знае,че за сивия сектор в него не участва,от него не може да се вземе,това е все едно да се обложи наркотичен продукт с ДДС независимо цената предложена от производителя в зависимост от производствените отношения,производ.инвентар и увеличенията в цени по веригата за транспорт,разпространение-услуга с ДДС по тях начислен до крайна цена купувач.
68
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименАко знаят турците,гласовете им за герберите реално за кого са и на кого служат,надали ще гласуват изобщо за ГРОП.
67
2
 
17
 
! Отговори
Ала-Бала преди 5 години
Ако БСП спечели изборите всиките навлеци, които преминаха от СДС в НДСВ и после в ГЕРБ ще се втурната на новата ясла. Това е матряла. Той е опората на Борисов. Или по други начин е казано от самия герой: " Аз съм *** и вие сте прости, затова се разбираме" Това сравнение не обижда матряла. То е гордост за него! Затова ББ може да бъде свален само с туид.