Само Борисов е сигурен! До 2021-ва сменя още министри. Кои?

Горанов: Промяна може да се случи всеки ден, стига да се налага!
Обновена: 11 сеп 2018 17:04 | 11 сеп 2018 14:45,
134
Само Борисов е сигурен! До 2021-ва сменя още министри. Кои?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Dnes.bg

Сигурен съм, че до 2021 г. ще има още смени на министри. Никой не е застрахован, освен премиерът, защото с него си тръгваме всички. Това заяви финансовият министър Владислав Горанов в коментар на оставките на тримата министри - Николай Нанков, Ивайло Московски и Валентин Радев.

"Решението е на премиера. Имаше дискусия за различни кадрови решения. Смятам, че и тримата могат да се справят със задачите, които им се поставят. Познавам ги и тримата", заяви той по повод предложените нови министри - Младен Маринов, Петя Аврамова и Александър Манолев.

"Ако рутината и опитът дават някакво предимство - със сигурност си тръгват едни добри професионалисти. Заслужават да кажем няколко добри думи за тях", категоричен бе Горанов пред Нова тв.

Още по темата

Той обясни, че промяна в правителството може да се случи всеки един ден, стига това да се налага.

"Със сигурност, когато се поема политическа отговорност е по-добре, отколкото, когато не се... Това, което беше големият дебат е дали да не се изчака следствието, за да се види доколко е проблемът в пътищата, но тук премиерът взе решение", поясни финансист №1.

Той обясни, че продължава да смята, че решението на премиера Бойко Борисов е правилно, колкото и да му "е тъжно, че едни добри професионалисти си отиват".

Думите на президента Румен Радев, че правителството отново се опитва да прикрие "корупцията и беззаконието", Горанов коментира така: "За негово съжаление функциите му по отношение на изпълнителната власт са много ограничени. Той реши да се явява като говорител на нацията. Кои сме ние да критикуваме мажоритарно избрания български президент?"

Горанов бе категоричен и, че не познава Ветко Арабаджиев и Миню Стайков, които прокуратурата разследва за укриване на данъци и пране на пари.

"Ясно е и не е тайна, че в България има сива икономика и тя се измерва в десетки проценти. Добрата новина е, че в последните години тя намалява и е някъде под 30%. В цяла Европа това е опитът - да се краде ДДС", допълни той.

В последните дни се появи информация, че сред една от идеите, които финансовото и здравното министерство обсъждат за нов здравен модел на осигуряване е да се удържат по 12 лв. месечно за втори здравен стълб, както е с пенсиите, а всички медицински услуги над 700 лв. да се доплащат от пациентите.

"Това е един теоритичен модел, който се обсъжда. Дали ще види бял свят - не съм убеден. Моята лична теза е, че парите в здравеопазването трябва и могат да  бъдат увеличени, когато се даде отговор на въпроса свързан с харчовете. Има едни диспропорции, които са неествени. Моделът, който се обсъжда е да не се доплаща над 700 лв, а над тях да се включва тази застраховка, която се заплаща по 12 лв. Това е един от обсъжданите варианти. Знаете, че парламентът задължи здравния министър да внесе такова предложение", коментира министърът.

"Засега изпълнението на бюджета върви добре. Отчетохме сериозно повишение на приходите над разходите, но засега е рано да се говори. Моите очаквания са, че бюджетът няма да приключи, както е планиран - няма да приключи на дефицит", заключи Владислав Горанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Но там влизат и 1 600 000 000 откраднатите от Тиквата и Дянков за здравеопазване на българите !
65
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Другарю Борисов , комунисте мой ! Обещавам да не мисля за Белене , за 4 000 000 000 които ти открадна от КТБ и не върна , за Гинка от Пазарджик и ЧЕЗ / много мъка и лъжи / , за пенсиите , за Аспарухово , Хитрино , Бисер ...., за Своге мили мас/з/ен предмиер ! Като Собственик на ГЕРБ и по волята на 13 % от българите ,собственик на България СПРИ С ЛЪЖИТЕ !!!
64
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Все тая е кои.Рибата е вече отдавна вмирисана. Ясно откъм къде.
63
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Самозабравил се, ***, невъзпитан, неграмотен, необразован, некултурен, арогантен, зле изглеждащ и зле облечен... Що е то? Българският премиер - владетелят на Западните Балкани, пуделът на танте Меркел, най-целувания от "ишиасния" Юнкер. Мисли си той, че ще е вечен, ама друг път.
62
3
 
35
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 5 години
Борисов е сигурен само до неделя (16.09.2018 г.)Като излезат 100 000 на протеста и в понеделник Тиквун е написал оставката.Знаем си го. Доказан страхливец !
61
2
 
26
 
! Отговори
мила моя... майнольо преди 5 години
Колко стана външния дълг? 19 млрд. ли е вече?????
60
22
 
8
 
! Отговори
НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ преди 5 години
че пенсиите са такива, защото БКП/БСП беше ограбила Пенсионния фонд, парите бяха изнесени в чужбина и по време на преврата 1989 година в него нямаше нищо. НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ, че после същите тези хора разграбиха фабрики, заводи, приватизираха, фалираха банки...с една дума ограбиха всичко, което може да се ограби...Синчето на другарката Нинова завърши супер скъпо образование в Америка и работи в Ротшилдовата банка Голдмън Сакс.Всички червени са уредени. Питам, защо не ходят в Русия, а на Запад?
59
19
 
10
 
! Отговори
Червените милионери преди 5 години
Малка частичка от червените милионери ограбили България: Р.Овч.; Корнелия Нинова - Лъжата ; Г.Гергов; Гуцанов-Медузата; Бриго Аспарухов; Манджуков; Гущеров; агента Гоце - Първанов; Вес.Лечева, Баневи и още много червени милионери, откраднали милионите си от българския народ.А оглупелите червени симпатизанти продължават да ходят на Бузлуджа и да гласуват за БСП. Нинова, питай мъжа си защо се вдигат цените на горивата. Той е виден ръководител в Лукойл и би трябвало да знае.
58
16
 
6
 
! Отговори
До омаяните от Корни преди 5 години
Леля ви Корни винаги ми е приличала на руски фелдфебел от руските филми, с които ни заливаха по времето на соца. В нея няма нищо женско и мило. Говори като военен началник със заучени фрази и пози. Добре тренирана комсомолка и комунистка. Винаги е с някаква отблъскваща ехидна усмивка. Не знам как я харесват комунистите и й ръкопляскат???Двулична милионерка! Защо синът й е в САЩ, а не в любимата Русия?В БКП има 2 групи, които воюват помежду си - милионерите и милиардерите. Кой ли ще победи?
57
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бате Бойко *** маменцето на крадливата столетница! Скоро власт няма да видят, а само служители от специализирания съд и прокуратура! Ненакрадоха се ейй! То резиденции в Сен Тропе, то Бентлита и Ролс Ройсове, то частни самолети и пак им са малко стотиците милиони - вече правят нелегални фабрики за цигари! Много лакоми тия наследници на мандраджийските обирджии!
56
13
 
8
 
! Отговори
Нинова - конфликт преди 5 години
Др. Нинова е в конфликт на интереси, при гласуване на закони за горива и акцизи, при положение, че мъжът й Митко Нинов (бивш митничар) е високопоставен служител в Лукойл, с шефска заплата при петролния бос Валентин Златев (човек на Кремъл). Преуспява в дирекция Развитие и експлоатация. В БСП почти не знаят с какво се занимава другарят на председателката им, защото тя не говори за него и го държи в сянка. Двамата имали общ доход от 2500 лв., а той кара престижна кола "Акура" за над 100 000 лв.??
55
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каквото му кажат, тоя ще смени. Ако му наредят и себе си ще смени. Всичко са едни изчисления и игри за заблуда на българския народ. Задачата е властта да се държи на всяка цена колкото се може по-дълго, сетете се защо е този супер напън.
54
13
 
6
 
! Отговори
Комунист? Ужас! преди 5 години
Комунистите целенасочено избиха елита на нацията, интелектуалците, работещите и даващи работа на хората. Останаха тези от червената неграмотна селяния, която превзе властта. Селянията е не само дразнеща, но и смъртоносна. Това е състояние на ду.ха. Комунистите научиха народа да не работи, да лъже и да краде, като тях. Ето, сега берем плодовете на тази жестока и крадлива партия. Бог да ни е на помощ!
53
4
 
5
 
! Отговори
ХАХАХХАХА преди 5 години
До Поредният БСП бандитЗащо се правиш *** на Антон Тодоров. Не се ли усещаш, че така излагате вашия обслужващ персонал в прокуратурата.
52
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименКак се моля БСП да спечели едни избори като хората, че да им гледам сеира :))) БСП с Корнелия, не е БСП със Станишев;))) Още повече, че тя вече не е изолирана партия. Благодарение на ГЕРБ си спечели подкрепата и на хора, извън нея. Тъй, че сеир няма да има или поне няма да е по-голям от този на Бойко;)))
51
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Корнелия няма за какво да я осъдят, обаче да внимава с катастрофите, нещо много и се насъбраха. Те мъжете политици до един се уплашиха и клекнаха станаха пудели, вече и Сидеров, дано една жена излезе и се разбере с Него по мъжки най-накрая.
50
7
 
5
 
! Отговори
Поредният БСП бандит преди 5 години
Поредният БСП/БКП милионер!Миню Стайков (близък до БСП, до президента Георги Първанов и сват на Ветко Арабаджиев), както и още 10 човека са арестувани.Разследването е за организирана престъпна група, създадена с цел избягване на плащане на данъчни задължения в големи размери, държане на акцизни стоки без бандерол и пране на пари.Създали са схеми за данъчни измами от 2009 г.Разкрита е и нелегална фабрика за цигари. Печелят по 1 милион на седмица. Ха-ха-ха - тъ.пи крадливи комунисти!
49
3
 
12
 
! Отговори
:-) преди 5 години
Гербавите олигарси са десетки пъти повече от червените. Арабаджиеви, Иванчева ставайте гербери и амнистия.
48
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А 3021-ва година кого ще смениш? Портиерката? И кво става като сменяш тоя и ония? Нищо! Нещата са прогнили още в утробата си.
47
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стабилност има когато БСП е в опозиция а ГЕРБ на власт, защото ГЕРБ в опозиция се занимава само с диверсии и нестабилност. БСП е културна партия партизаните и диверсантите са в герб.