Само Борисов е сигурен! До 2021-ва сменя още министри. Кои?

Горанов: Промяна може да се случи всеки ден, стига да се налага!
Обновена: 11 сеп 2018 17:04 | 11 сеп 2018 14:45,
134
Само Борисов е сигурен! До 2021-ва сменя още министри. Кои?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Dnes.bg

Сигурен съм, че до 2021 г. ще има още смени на министри. Никой не е застрахован, освен премиерът, защото с него си тръгваме всички. Това заяви финансовият министър Владислав Горанов в коментар на оставките на тримата министри - Николай Нанков, Ивайло Московски и Валентин Радев.

"Решението е на премиера. Имаше дискусия за различни кадрови решения. Смятам, че и тримата могат да се справят със задачите, които им се поставят. Познавам ги и тримата", заяви той по повод предложените нови министри - Младен Маринов, Петя Аврамова и Александър Манолев.

"Ако рутината и опитът дават някакво предимство - със сигурност си тръгват едни добри професионалисти. Заслужават да кажем няколко добри думи за тях", категоричен бе Горанов пред Нова тв.

Още по темата

Той обясни, че промяна в правителството може да се случи всеки един ден, стига това да се налага.

"Със сигурност, когато се поема политическа отговорност е по-добре, отколкото, когато не се... Това, което беше големият дебат е дали да не се изчака следствието, за да се види доколко е проблемът в пътищата, но тук премиерът взе решение", поясни финансист №1.

Той обясни, че продължава да смята, че решението на премиера Бойко Борисов е правилно, колкото и да му "е тъжно, че едни добри професионалисти си отиват".

Думите на президента Румен Радев, че правителството отново се опитва да прикрие "корупцията и беззаконието", Горанов коментира така: "За негово съжаление функциите му по отношение на изпълнителната власт са много ограничени. Той реши да се явява като говорител на нацията. Кои сме ние да критикуваме мажоритарно избрания български президент?"

Горанов бе категоричен и, че не познава Ветко Арабаджиев и Миню Стайков, които прокуратурата разследва за укриване на данъци и пране на пари.

"Ясно е и не е тайна, че в България има сива икономика и тя се измерва в десетки проценти. Добрата новина е, че в последните години тя намалява и е някъде под 30%. В цяла Европа това е опитът - да се краде ДДС", допълни той.

В последните дни се появи информация, че сред една от идеите, които финансовото и здравното министерство обсъждат за нов здравен модел на осигуряване е да се удържат по 12 лв. месечно за втори здравен стълб, както е с пенсиите, а всички медицински услуги над 700 лв. да се доплащат от пациентите.

"Това е един теоритичен модел, който се обсъжда. Дали ще види бял свят - не съм убеден. Моята лична теза е, че парите в здравеопазването трябва и могат да  бъдат увеличени, когато се даде отговор на въпроса свързан с харчовете. Има едни диспропорции, които са неествени. Моделът, който се обсъжда е да не се доплаща над 700 лв, а над тях да се включва тази застраховка, която се заплаща по 12 лв. Това е един от обсъжданите варианти. Знаете, че парламентът задължи здравния министър да внесе такова предложение", коментира министърът.

"Засега изпълнението на бюджета върви добре. Отчетохме сериозно повишение на приходите над разходите, но засега е рано да се говори. Моите очаквания са, че бюджетът няма да приключи, както е планиран - няма да приключи на дефицит", заключи Владислав Горанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименБСП спечели ли изборите и задкулисие и запад почват с протестърството платеното. Помните ли заговорите за сваляне на Виденов и Орешарски и огромната им платена медийна подкрепа.
45
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АЗАма всички властти без президента и омбудсмана са ваши, вкарвайте я в затвора, или ... няма за какво. Я дайте точна разбивка импексова с колко е забогатяла и как, напишете и обвинителен акт, тя не се укрива като един ваш шеф на банка в сръбско. Не можете да я сплашите и ви тресе страх.
44
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Свобода за невинния човек - дребния районен кмет на красив Младост, вече усилено и стабилно застрояван от турската и останалите фирми.
43
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как се моля БСП да спечели едни избори като хората, че да им гледам сеира :)))
42
14
 
2
 
! Отговори
АЗ преди 5 години
Искам *** Импексова да върне откраднатите милиони или да влезе немедлено в Сливенския затвор!
41
24
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз пък съм сигурен, че поне до 2031 г. ББ ще бъде премиер, ако не стане до тогава президент и ще бъде много добър президент, а не като сегашното червено *** Радев Фърчипатков, което срича наизустени текстове, написани от Посерано!
40
4
 
14
 
! Отговори
:-) преди 5 години
Борисов и Горанов може само Пеевски и Тръмп да ги сменят...
39
3
 
20
 
! Отговори
Ментора бай Иван преди 5 години
Проблема на Борисов е че не му стиска да смени себе си и да издигне някой млад и можещ , явно го гони нарцисизмът !Смята се за незаменим и успешен , а то братче пълна трагедия - цяла Европа ни осмива!
38
0
 
21
 
! Отговори
НАХАЛНИ преди 5 години
БЕЗКРУПОЛНИ ТЕРОРИСТИ-ДЖИХАДИСТИ ОГ ГЕРБ..УНИЩОЖАВАТ БЪЛГАРИЯ ПО ПЛАН..СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА БЪЛГАРИТЕ--СЪБУДИ СЕ НАРОДЕ,СЪБУДИ--ДЕЦАТА ВИ ГИ НЯМА,НА ВНУЦИТЕ ВИ ИМ ПРОМИВАТ МОЗЪКА И СТАВАТ ***--ВИЕ МРEТЕ С 200ЛЕВА ПЕНСИЯ..СЪБУДИ СЕ РОБЕ!!
37
1
 
22
 
! Отговори
Край преди 5 години
Герберите целуват пръстена на бащицата и добре си преживяват НО ще дойде време да ги е срам от себе си. И ще дойде време да го плюят и да се оправдават че са били принуждавани. Всичките му блюдолизци тайно ГО презират за простотията му.
36
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е кат има прости роби които да гласуват...
35
1
 
12
 
! Отговори
Край преди 5 години
"Кои сме ние да критикуваме мажоритарно избрания български президент" каза умно Горанов. Той реално може да си говори каквото си иска и какво казва е без значение.Руснаци и турци ПРЯКО И МАЖОРИТАРНО избират най-овластения човек в държавата при нас така ни е РАЗРЕШЕНО да избираме президент без власт.Властта в ЕС и в България се формира по неведоми за хората пътища.Къде е демокрацията?
34
0
 
14
 
! Отговори
Ала-Бала преди 5 години
Като тикви на плет!
33
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоз е пътник- и в преносния и в буквалния смисъл на думата и както винаги става последен научава!?
32
1
 
7
 
! Отговори
Иван Митев преди 5 години
При наличната Централна банка без защита срещу щети, (независимо кои са министрите, при достатъчно време) Министерският съвет е с провал.Само при Централна банка със защита срещу щети е възможно правителство с устойчив успех.
31
1
 
13
 
! Отговори
F преди 5 години
Голям смях
30
1
 
23
 
! Отговори
Politvogdi преди 5 години
Този вожд като брежнев 3 поколения мисли да управлява,хубаво е да му направят една тв и един сайт,където феновете денонощно да го слушат,вместо тук да се появява по няколко пъти в денонощие
29
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДО ТОГАВА ТЕЗИ ТРИМАТА ЩЕ БЪДАТ ПЕТА ГОДИНА В ЗАТВОРА
28
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ ще управлява поне още 20-30 години за да има стабилност. Така са решили големите началници от задкулисието.
27
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки ден от години наред ГЕРБ Мафията не само се е прицелила в теб, не само брутално и ежедневно те тероризира, но и с наслада се гаври.Защото институциите в държавата са превърнати в РЕПРЕСИВНИ ЧУКОВЕ срещу всеки, който е в списъка на гадовете, които вадят истината за мафиотската власт, която ни управлява.Започна се от поръчките.Предупреждения.Сплашвания.Сугестиране и психически терор сещай се, снахо.Поръчки за физическо ЕЛИМИНИРАНЕ!На това място ще го кажа в прав текст: в тази държава ***, т.нар. мутри са с неизмеримо повече чест, отколкото белите яки