Борисов откри завод: Ставаме по-независими от Европа!

Имаме френски хеликоптери, вече ще произвеждаме авиочасти
314
Борисов откри завод: Ставаме по-независими от Европа!
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов заяви, че се радва на инвестиции, които влизат в страната ни.

"С това производство, с тези заводи, се прави брутен вътрешен продукт и ставаме по-независими от Европа", каза Борисов по време на официалното откриване на завод за самолетни части край Пловдив, инвестиция на френска група.

По думите му голяма част от инвестициите не се водят преки, защото не идват директно от Франция, а през търговските дружества, регистрирани у нас.

"Радвам се, че след като България закупи най-модерните, скъпи и добри френски хеликоптери, вече имаме завод за производство на авиочасти. Доказахме, че е по-добре да сме партньори в ЕС и България и да има производство", подчерта още българският премиер.

"На тези инвестиции се радвам, а не на тези от 2008 г., които бяха в соларни паркове, бума в строителството, разпродаването на електроразпределителните дружества, американските централи, търговските вериги, чиито капитал излиза обратно от България", каза Борисов.

Той обаче акцентира на това, че има проблем с работната сила, защото инвеститорите искат още работници.

По думите му правителството полага усилия чрез програми за повишаване на квалификацията, както и с активната работа в училищата и образователния сектор като цяло.

"Искат да се изказват нашите колеги от опозицията, аз ги разбирам, но нека да видят какво сме направили, да дойдат, да видят тук. Когато говорят за непрозрачна администрация, да дойдат и да питат тук чужденците. Злословейки за България, те не разбират, че това ще се върне като бумеранг при тях", коментира министър-председателят.

Заводът за авиочасти е в индустриалната зона на Пловдив, на площ от 5 декара и ще произвежда елементи за вратите на самолетите Еърбъс 320 и 330, както и друго оборудване. Очаква се да бъдат разкрити 200 работни места.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


314
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
262
7
 
3
 
! Отговори
Диди преди 5 години
Търся по мрежата. Нинова днес да не е на СПА?Какво става, не виждам да е поискала оставка.
261
6
 
5
 
! Отговори
просто човек преди 5 години
Който не работи - не трябва да яде.Българска народна приказка.Социалистите се задушават от омраза.България е на трудолюбивите българи. Социалистите нямат място сред нас.
260
0
 
6
 
! Отговори
Минката преди 5 години
Колко квадрата е паркинга към завода...за колите имам предвид.
259
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъв завод, тикво? 200 души не стигат и за един малък цех.Живееш в комунизма , селянче ;)С днешната автоматизацие един голям завод е със 100 души персонал!
258
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само при Боко се откриват работни места, но на комунистите не им харесва това...
257
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тиквата направи хиляди безработни, а сега открива 200 работни места...тикво..тикво...
256
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 266 - Това може да го напише само един *** българите били мързеливи и с претенции, ами да не би Италянци, Испанци, Гърци и т.н. европейци да са работливи и да нямат претенции айде вземи малко да се разходиш из европа преди да пишеш глупости, и защо трябва всички да знаем да казваме добър ден на англииски това критерий ли е за интелекта на човек.
255
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Простотия
254
22
 
10
 
! Отговори
trafalgar преди 5 години
Явно тук другарите и троловете си представят старите соц. заводи..ами другари сега технологиите са се развили, на вас това не ви е ясно, точно с 200 човека са достатъчни за началото на дейността. Преди 10 год.нямаше работа. Сега работа има, но българите са хем мързеливи, хем с претенции, хем неоразовани, едно добър ден не може да каже на английски,но тука драска глупости!
253
2
 
18
 
! Отговори
Ментора бай Иван преди 5 години
Хич го няма това момче Бойко!Язък му за поста!
252
7
 
17
 
! Отговори
така е преди 5 години
Бате Бойко, като не можете да управлявате, поне подарете Северна България на румънците! Не се мъчете с цяла държава!
251
8
 
15
 
! Отговори
Пенчо преди 5 години
Какъв завод, тикво? 200 души не стигат и за един малък цех.
250
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
не знам що за завод е това - на 5 декара площ. Болшинството от бензиностанциите на големите вериги са на площ от 10 декара, ан на Марешки в софия - поне на 15 декара. По скоре е някъкво гаражно цехче, отколкото завод, комбинат или каквото и да е друго там с гръмко име. Пък и 200 човека на пет декара - как ще ги разположат и къде ще вместят машините им? Голява гъчкана ще ел
249
1
 
22
 
! Отговори
Бг.реалност преди 5 години
Жалък престъпник гаврещ се с бг.данъкоплатец!
248
5
 
11
 
! Отговори
Край преди 5 години
Не се спря. Първо овчари да сме ставали, картофи да садим, а сега и в заводи да работим. Като Чарли Чаплин в Модерни времена.Българите такова нещо не искаме. Направили сме над 50 университета за да можем да си раздадем дипломи на всички. Тука сме най-умните хора на света - работа не щем.
247
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
с пожарникар - полицай към светли бъднини вървим !
246
0
 
18
 
! Отговори
РАЗВЕЙ–ПРАХ преди 5 години
Този не може да се умори да лъже, защото непрекъснато открива обекти и се разторварва от лъжи! И не му е работа да реже ленти, но друго не може. Та лъгане и рязане на ленти от РАЗВЕЙПРАХ!
245
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
така се прай БВП - със 255евро заплати !!!
244
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не се ли умори да лъже. Аз се уморих да го слушам. Най- бедната и най- болна държава сме в Европа, всичко останало са празни приказки.
243
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"като клекне на евреите и отвори консулство в йерусалим срещу виза за щатите."Виза за САЩ ще видим през крив макарон. Ще ни кажат "Абе ще ви дадем, ама след 15 години", а в същото време институтите им по стратегически изследвания в САЩ ще са вече отдавна планирали нова война някъде по периферията ни или протести и размирици, благодарение на което след 15 години ще казват "даването на визи за българи точно в момента е рисково и не можем да направим това".