Борисов откри завод: Ставаме по-независими от Европа!

Имаме френски хеликоптери, вече ще произвеждаме авиочасти
314
Борисов откри завод: Ставаме по-независими от Европа!
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов заяви, че се радва на инвестиции, които влизат в страната ни.

"С това производство, с тези заводи, се прави брутен вътрешен продукт и ставаме по-независими от Европа", каза Борисов по време на официалното откриване на завод за самолетни части край Пловдив, инвестиция на френска група.

По думите му голяма част от инвестициите не се водят преки, защото не идват директно от Франция, а през търговските дружества, регистрирани у нас.

"Радвам се, че след като България закупи най-модерните, скъпи и добри френски хеликоптери, вече имаме завод за производство на авиочасти. Доказахме, че е по-добре да сме партньори в ЕС и България и да има производство", подчерта още българският премиер.

"На тези инвестиции се радвам, а не на тези от 2008 г., които бяха в соларни паркове, бума в строителството, разпродаването на електроразпределителните дружества, американските централи, търговските вериги, чиито капитал излиза обратно от България", каза Борисов.

Той обаче акцентира на това, че има проблем с работната сила, защото инвеститорите искат още работници.

По думите му правителството полага усилия чрез програми за повишаване на квалификацията, както и с активната работа в училищата и образователния сектор като цяло.

"Искат да се изказват нашите колеги от опозицията, аз ги разбирам, но нека да видят какво сме направили, да дойдат, да видят тук. Когато говорят за непрозрачна администрация, да дойдат и да питат тук чужденците. Злословейки за България, те не разбират, че това ще се върне като бумеранг при тях", коментира министър-председателят.

Заводът за авиочасти е в индустриалната зона на Пловдив, на площ от 5 декара и ще произвежда елементи за вратите на самолетите Еърбъс 320 и 330, както и друго оборудване. Очаква се да бъдат разкрити 200 работни места.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


314
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
222
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Собствеността може да не е била на 100% чужда, но едно е сигурно - разни бенчовци, деляновци, минювци и ветковци в тези заводи са били максимум на поточните линии, а не в управлението.
221
5
 
5
 
! Отговори
Кратун преди 5 години
До Анонимен 234Народът беше там, но беше измамен от хитри и добре обучени хора. Политическата власт беше трансформирана в икономическа. Някои го усетиха, но чак когато примката се стегна около врата ни. Други още си мислят, че ако сменят ГЕРБ с БСП или станем губерния на Путин, нещо ще се оправи в тази държава. Русия все още ни държи чрез зависими политици и назначени бизнесмени. Държавата ни е пленена.
220
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Знаете ли какво каза Нинова,изразявайки впечатлениета си за Вишеградската четворка?Каза,че там всичко се обсъжда нормално от всички партии,след това разясняват на населението и прокарват техни си проекти и производства,бизнес,там не крещят да си губят излишно времето кой бил червен или син,а мислят как да създават и да помагат на населението си,това е разликата.А при нас не създават,а крадат.в България нищо конструктивно няма,с най-ниските доходи сме в Европа,което означава,че управляващите не
219
1
 
9
 
! Отговори
Елемент преди 5 години
Елементите за вратите са тези за кенефите и за шкафовете за стюардесите. Толкова ни имат вяра в бг бачкатора...
218
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Целокупният български народ винаги е бил много далеч от целокупния чешки народ. Дядо ми при соца беше в едно ВТО, та беше ходил няколко пъти в Чехословакия да внасят оборудване. Още в ония години ми е казвал, че това, което правим ние, е нищо и половина. Чехите никога не са били в тая система, те виждат кога и къде ги мамят. Затова те имат Пражка пролет, а ние - не. Затова направиха и прехода както трябва, а ние - не.
217
1
 
15
 
! Отговори
Кратун преди 5 години
Откривателят открил малка фабрика на френски инвеститор в България. Как се става по-независим от Европа, когато заводът е на европейски инвеститор? Дрънка глупости без да осмисля какво приказва.
216
0
 
11
 
! Отговори
Киро Кюмюря преди 5 години
Историята знае и друг завод в България, където се правеха части за Ербъс, основно панти за седалката за нужниците.
215
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименНе е вярно,чехите дадоха производствата си на чехи,на техни хора,а други бяха съвместни с чужди фирми и чехи,а не изцяло чужди фирми.И между другото в Чехия е пълно със славяни,вкл. и руснаци.И още всякакви хора от цял свят.Всеки инвестира там,но средата им не е толкова бандидска,като нашата и се спазват законите.
214
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 231Може и така да е, най-вероятно си прав!Но къде беше целокупния БГ-народ да допусна тая разсипия?Или скачаха по площадите и викаха "Който не скача, е червен"?Или еуфорията беше много голяма и някои тарикати много добре се възползваха от смяната на системата?
213
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мощно пионерско Ураааа ! -дгодина за "цели проводници" Манифестацията кога е ?
212
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До КОНСТАНТИНОВТочно така,в Азия има много такива роби в буквалния смисъл,които работят за нищожни пари,които не стигат за храна,консумативи и при лоши условия,бай Х.й ще ни превърне точно в такава робска страна!Те съсипаха българските бизнесмени,сега ще канят чужди,нямам думи!Ще превърнат страната в гето.
211
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Инвестицията е на французи, но Пожарната бил независим от Европа :)
210
2
 
12
 
! Отговори
510 лев преди 5 години
В България само робите са по евтини от работниците! 510 лева на месец!
209
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чехия също беше в соц. блока, но чехите не унищожиха заводите си, сега много българи работят в чешки заводи.Сами ние, тъпанарите, да се направим по-католици от папата, унищожихме държавата си.....................и сега на Запад българин е обидна дума!!Защо ли?? И не е виновен само ББ за тая работа!!
208
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Френското лоби е много силно в България, първо затвориха блоковете на Козлодуй(с любезното съдействие на предателката Кунева), сега пък искат франсетата да им работим за жълти стотинки в заводите им!!!Стари номера..............стари колко света!Най-много ме е яд че се правят на благодетели французите, все едно не ги знаем какви лицемери са те!
207
3
 
17
 
! Отговори
Васил Василев преди 5 години
Добре , как става така че всички го плюеме а не се вдигнахме и не го изметеме от държавата , , ,
206
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СЕГА разбираме, че в държавата има цял един милиард лева (одрани от нашият гръб) за раздаване, но Той решил да ги даде на държавните служители - 440 000, или по над ДВЕ ХИЛЯДИ лева на калпак, грубо по 200 лева на месец, като увеличение на заплатите.В тази ситуация БОЕЦ питаме, ЗАЩО БОРИСОВ ИЗЛЪГА майките, че пари за тях няма? И защо сега изведнъж реши да "дава" на държавните служители един милиард? Дали защото идват избори? Само че, едно време купуваха гласовете за по 50 лева, а сега за глас, ПОНЕЖЕ СЕ ПЛАЩА С НАШИТЕ ПАРИ, Борисов дига "цената" на две хиляди!
205
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лидерът на БОЕЦ: Борисов нямал 100 млн. за майките, а даде 1 млрд. на чиновниците. Кога лъже?<html><body>Въпросът е Кога и защо лъже Борисов?ПРЕДИ два месеца за майките на деца с увреждания, Борисов заяви: Това, което искат всичкото струва сто милиона, няма такива пари в държавата, ако искат, да кажат от кой да ги взема и да им дам, от образование ли, от пенсионерите ли... И пожела да му се махат от главата.
204
1
 
20
 
! Отговори
Уууу! преди 5 години
Защо се повтарят едни и същи методи и приказки?''Днес завод за полупроводници утре за цели!''И как точно ставаме независими от Европа,че не ми става ясно?!!!
203
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България след 1989 г. само се руши.............мавзолеи, паметници, заводи...............изобщо каквото се сетите!После защо сме най-бедните и защо никой не ни бръсне за слива, се чудите!