Борисов откри завод: Ставаме по-независими от Европа!

Имаме френски хеликоптери, вече ще произвеждаме авиочасти
314
Борисов откри завод: Ставаме по-независими от Европа!
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов заяви, че се радва на инвестиции, които влизат в страната ни.

"С това производство, с тези заводи, се прави брутен вътрешен продукт и ставаме по-независими от Европа", каза Борисов по време на официалното откриване на завод за самолетни части край Пловдив, инвестиция на френска група.

По думите му голяма част от инвестициите не се водят преки, защото не идват директно от Франция, а през търговските дружества, регистрирани у нас.

"Радвам се, че след като България закупи най-модерните, скъпи и добри френски хеликоптери, вече имаме завод за производство на авиочасти. Доказахме, че е по-добре да сме партньори в ЕС и България и да има производство", подчерта още българският премиер.

"На тези инвестиции се радвам, а не на тези от 2008 г., които бяха в соларни паркове, бума в строителството, разпродаването на електроразпределителните дружества, американските централи, търговските вериги, чиито капитал излиза обратно от България", каза Борисов.

Той обаче акцентира на това, че има проблем с работната сила, защото инвеститорите искат още работници.

По думите му правителството полага усилия чрез програми за повишаване на квалификацията, както и с активната работа в училищата и образователния сектор като цяло.

"Искат да се изказват нашите колеги от опозицията, аз ги разбирам, но нека да видят какво сме направили, да дойдат, да видят тук. Когато говорят за непрозрачна администрация, да дойдат и да питат тук чужденците. Злословейки за България, те не разбират, че това ще се върне като бумеранг при тях", коментира министър-председателят.

Заводът за авиочасти е в индустриалната зона на Пловдив, на площ от 5 декара и ще произвежда елементи за вратите на самолетите Еърбъс 320 и 330, както и друго оборудване. Очаква се да бъдат разкрити 200 работни места.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


314
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
182
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СмехуркоЗа някой грант ще си продадеш и зaдника. Ти определил си вече пола?Кради си там от фондовете и си трай. Ще дойде време и ще ти се види сметката.
181
10
 
4
 
! Отговори
Смехурко преди 5 години
До BGexitЧе махай се, кой те спира?Свят голям. Можеш да отидеш във Венесуела, например. Там ще видиш инвестиции и чудо. Пък и във Венесуела дори най-бедните са на път да станат милионери. Също като нас при Жан Виденов. Преди да влезем в Европейския съюз.
180
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледам във Франция и Германия само високотехнологични стоки внос от членката на втора скорост на ЕС и НАТО България купуват немците и французите. Браво! И в Холандия и в Белгия, особено в Антверпен и Амстердам в уличките около пристанищата кудето се разхождат моряците след месеци самотен престой в морето се радват на консумацията на български стоки внос от членката на ЕС и НАТО България.
179
1
 
15
 
! Отговори
Обеднял провинциал преди 5 години
Завод за производство на пет болта и три гайки. Това е на Бойко "голямата инвестиция". Едно време в Плевен се произвеждаше оборудването за командните зали на всички АЕЦ на СИВ, без тези в СССР. И до днес оборудването работи безпроблемно в Куба, Индия, Чехия, Финландия и на други места. Днес флагмана на плевенската икономика е едно шивашко предприятие.
178
2
 
10
 
! Отговори
BGexit преди 5 години
Крайно време е да се махаме от диктата на джендърите и евро-корумпетата. Евро-фондовете само на хартия трябваше да изравнят жизнените стандарти в страни-членки. Реалността е друга - те са рушвет за властта, защото ЕС позволява безконтролното им източване. Същевременно кауфланд и подобни изнасят милиарди от българската икономика и убиват местното производство.
177
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Във Франция, в Германия
176
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
A днес в кои страни изнася високотехнологичната си продукцията си членката (на втора скорост) на ЕС и НАТО България? Освен евтини черноработници и труженички в сферата на интимните услиги друго какво изнася членката на ЕС и НАТО България?
175
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
В някои райони на страната имаше дефицит на тоалетна хартия поради хранителното изобилие - там по цял ден само ядяха и по този прична потреблението на тоалетна хартия се беше покачило десет пъти! Как да им насмогне Белово?
174
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До анонименимахме конфекционни преприятия с японска техника, които изнасяха кофекция в много страни, българските елки имаха добър прием, да изброявам ли още?в кои страни бе, в СССР ли? Там се изнасяше всичко, дори това, което в България никой не би го ползвал.
173
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименКогато бяхме в СИВ нямахме тоалетна хартия и банани а в ЕС имаме тоалетна хартия и банани.така е, но си останахте същите *** - *** и прости.
172
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 180щото и тоалетна хартия вече не може да произвежда България.що да не може бе бастyн? Другарката Нинова така ли ти каза? Ако пуснат хартия с лика на Путин кво ше праиш - бършеш и целуваш, а ?
171
10
 
4
 
! Отговори
akud преди 5 години
по добре в ЕС отколкото в индия с идейте на радеф
170
1
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
В целулозния комбинат в Белово беше построена мощност за производство на тоалетна хартия към 1970 г. Такава мекичка, бяла, розовка, зеленичка, на розички и виолетки, на нея не бяха отпечатани ликовете на членовете на ЦК, но сега тоя пропуск може да се поправи като се отпечатат върху нея портретите на по-първите лица в държавата
169
2
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Не става ясно колко време го е търсил, преди да го открие
168
0
 
4
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
Нематериалният другар-премиер можеше да се обръсне поне,нали все се пъчи че е европеец?Безплатно е,другарю!
167
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"" само един цех на ,,комунистически ,,завод беше над 10 декара ... "".......................и нито един от комунистическите заводи не произвеждаше нещо качествено, което да се продава на запад ... всичко беше бартер вътре в СИВ ... на ти компотите дай си ми чорапите.
166
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха ! Че какво са 5 декара ? Манифактура ,някаква . Че то само един цех на ,,комунистически ,,завод беше над 10 декара . Всичката пара, във СФирката .
165
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Панталей Партизанина А С ГЕРБ към небитието . Нали сме първи по смъртност в света ?
164
5
 
10
 
! Отговори
Това говедо преди 5 години
Нищо не казва за Белене? Този проект как е като източване на Капитал? Ами КТБ! Отврат! Руска матрьошка е той!
163
3
 
7
 
! Отговори
к преди 5 години
До Ужаскво, не ти ли харесва вече "демокрацията" и "пазарната" икономика !?нали това искахте - "западно" здравеопазване - радвайте се сега така е на запад - плащаш и получаваш на геврека дупката в САЩ средно на домакинство дължат по 18 000$ "здравен" дългОбама кеър-а струва 14500$ на семейство на година и не покрива и 1/10 от това което здравната каса все още покрива в България .... така че още има да ви доят западните ви господари