Борисов откри завод: Ставаме по-независими от Европа!

Имаме френски хеликоптери, вече ще произвеждаме авиочасти
314
Борисов откри завод: Ставаме по-независими от Европа!
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов заяви, че се радва на инвестиции, които влизат в страната ни.

"С това производство, с тези заводи, се прави брутен вътрешен продукт и ставаме по-независими от Европа", каза Борисов по време на официалното откриване на завод за самолетни части край Пловдив, инвестиция на френска група.

По думите му голяма част от инвестициите не се водят преки, защото не идват директно от Франция, а през търговските дружества, регистрирани у нас.

"Радвам се, че след като България закупи най-модерните, скъпи и добри френски хеликоптери, вече имаме завод за производство на авиочасти. Доказахме, че е по-добре да сме партньори в ЕС и България и да има производство", подчерта още българският премиер.

"На тези инвестиции се радвам, а не на тези от 2008 г., които бяха в соларни паркове, бума в строителството, разпродаването на електроразпределителните дружества, американските централи, търговските вериги, чиито капитал излиза обратно от България", каза Борисов.

Той обаче акцентира на това, че има проблем с работната сила, защото инвеститорите искат още работници.

По думите му правителството полага усилия чрез програми за повишаване на квалификацията, както и с активната работа в училищата и образователния сектор като цяло.

"Искат да се изказват нашите колеги от опозицията, аз ги разбирам, но нека да видят какво сме направили, да дойдат, да видят тук. Когато говорят за непрозрачна администрация, да дойдат и да питат тук чужденците. Злословейки за България, те не разбират, че това ще се върне като бумеранг при тях", коментира министър-председателят.

Заводът за авиочасти е в индустриалната зона на Пловдив, на площ от 5 декара и ще произвежда елементи за вратите на самолетите Еърбъс 320 и 330, както и друго оборудване. Очаква се да бъдат разкрити 200 работни места.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


314
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българи в Мюнхен: По-зле сме от животните!
141
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То затова българската минитърка ходи на крака в Русия да проси и да се моли за бедни руски туристи, щото ако не са бедните руски туристи много българи щяха да гладуват, аме и те спряха да идват вече, предпочитат Турция, а *** ще брои стотинките.
140
2
 
1
 
! Отговори
хааха преди 5 години
къде викаш е това в русия с 1000 $. Тия вицове ходи в Карлуково ги разправяй, айде чупка!
139
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
руската *** марш от България! Негодници! не ви е срам да въртите публично *** на Путин! Ми те проститутките поне го правят тайно!
138
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заплата на учител в Русия е 70 хил рубли - 1000 долара. Българите могат дамо да мечтаят за такива заплати, а при това в Русия много от стоките първа необходимост са по евтини, да не говорим за отоплени, бензин, газ, тока е скъп, но се ползва минимално, газта е много по-евтина.
137
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
като гледам снимката авиочастите може би са елементи от количките на стюардите))):
136
5
 
2
 
! Отговори
ядосан преди 5 години
То бива простоти, *** руските ми идват в повечко - тоя *** 137 всеки ден я копва тая опорка, че таджиките в русия живеели по - добре от нас! Абе ***, ние сме с по - висок стандарт от русия и го знаем бе, върви и ти в риусия, пръждосвай се!
135
0
 
1
 
! Отговори
Чиновник преди 5 години
До МонтьорИ при мен накрая всичко направиха перфектно, но преди това имаше доста драми и увъртания. Явно имаха доста поръчки и нямаха ресурс да идват втори път, за да си оправят бъркотиите, но това си е техен проблем, че нямат достатъчно хора. Много се дразня, когато някой не си върши работата както трябва и както е уговорено и платено предварително.
134
7
 
2
 
! Отговори
Всеки народ преди 5 години
Всеки народ заслужава съдбата си, само ние живеем по-добре отколкото заслужаваме заради лидери като Тодор Живков и генерал-лейтенант Бойко Борисов, които умеят да балансират!
133
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е като болшинството от народа е с умствен капацитет като тези в бигбрадъра каква икономика да развиваме!А!?
132
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Таджиките и узбеките гастарбайтери в Русия живеят по-добра от българските черноработници в Германия и на Запад.
131
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А ти що не ходиш в САЩ бе, да миеш тоалетни, а? Или трябва виза за САЩ, а? САЩ и ЕС имат договор за безвизов режим, но за членката на ЕС не го спазват и хpaчат най-нагло в лицето на българите - ха ха хаааа, а та си влизат в България свободно като че ли им е бащиния. Членка на втора скорост, продукти второ качество - всичко е второ качество, страна от Третия свят, депо за черноработници и пазар за западни стоки.
130
1
 
2
 
! Отговори
Монтьор преди 5 години
Аз преди 7 месеца смених всички врати и дограмата и хората си свършиха работата много бързо, перфектно, всичко почистиха - прах, отпадъци, като че ли нищо не е било, за бакшиш и дума не е ставало, и договор подписахме с гаранция 5 години ако стане нещо безплатно ще го оправят.
129
0
 
9
 
! Отговори
Чиновник преди 5 години
Преди 4-5 месеца сменях врати в къщи и пристигнаха някакви абсолютни мъpлячи, които по крайно некадърен начин изкъртиха старите и монтираха половината от новите накриво. Не им разписах нищо и не им дадох бакшиш, който те очевидно очакваха. Последваха рекламации, разправии, ремонта се забави с ТРИ месеца. Та сега, тия въпросните мъpлячи сигурно яко пcyват, че не са им вдигнали заплатите с 10%. 90% от вас така си вършите работата. А за калпава работа пари НЕ СЕ ПОЛАГАТ!
128
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕС = мизерия! Вече 30 години затъване в блатото. Бедни като африканци, западняците да идват в България да произвеждат евтино и да плащат мизерни заплати за да трупат печалби, а нашенеца брои стотинките да плати парното.
127
2
 
5
 
! Отговори
Хахах, ааааа. преди 5 години
БАН развива технологии за ударноСранье... На световно ниво!
126
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що за антиевропейско изказване от фюрера на Граждани за ЕВРОПЕЙСКО развитие ? -,,ставаме по-независими от Европа" ...! -
125
2
 
2
 
! Отговори
Хахах, ааааа. преди 5 години
Руския соц-ке.Не.ф наричанБългария няма работници.. ИМА САМО МЕНТЕТА И ПОЛИТИЦИКОЙ ШЕ ИНВЕСТИРА У ГОВОРИЛНЯ?
124
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Виновни да българите защото са некадърни и мързеливи.
123
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изнасяме дървени трупи - внасяме мебелиИзнасяме първокачествена пшеница - купуваме вносни тестени изделия от западните хипермаркети но не с българска пшеница, нашата те си я ядат, за нас проудктите са от фуражни смески и химия. Не змам какви технологии са нужни за мебели и за хранително вкусова промишленост че не си ги правим сами а ни ги внасят или чужденци ги проузвеждат в България и плащат жълти стотинки на работниците.