Борисов откри завод: Ставаме по-независими от Европа!

Имаме френски хеликоптери, вече ще произвеждаме авиочасти
314
Борисов откри завод: Ставаме по-независими от Европа!
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов заяви, че се радва на инвестиции, които влизат в страната ни.

"С това производство, с тези заводи, се прави брутен вътрешен продукт и ставаме по-независими от Европа", каза Борисов по време на официалното откриване на завод за самолетни части край Пловдив, инвестиция на френска група.

По думите му голяма част от инвестициите не се водят преки, защото не идват директно от Франция, а през търговските дружества, регистрирани у нас.

"Радвам се, че след като България закупи най-модерните, скъпи и добри френски хеликоптери, вече имаме завод за производство на авиочасти. Доказахме, че е по-добре да сме партньори в ЕС и България и да има производство", подчерта още българският премиер.

"На тези инвестиции се радвам, а не на тези от 2008 г., които бяха в соларни паркове, бума в строителството, разпродаването на електроразпределителните дружества, американските централи, търговските вериги, чиито капитал излиза обратно от България", каза Борисов.

Той обаче акцентира на това, че има проблем с работната сила, защото инвеститорите искат още работници.

По думите му правителството полага усилия чрез програми за повишаване на квалификацията, както и с активната работа в училищата и образователния сектор като цяло.

"Искат да се изказват нашите колеги от опозицията, аз ги разбирам, но нека да видят какво сме направили, да дойдат, да видят тук. Когато говорят за непрозрачна администрация, да дойдат и да питат тук чужденците. Злословейки за България, те не разбират, че това ще се върне като бумеранг при тях", коментира министър-председателят.

Заводът за авиочасти е в индустриалната зона на Пловдив, на площ от 5 декара и ще произвежда елементи за вратите на самолетите Еърбъс 320 и 330, както и друго оборудване. Очаква се да бъдат разкрити 200 работни места.

 


314
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
2
 
5
 
! Отговори
Хахах, ааааа. преди 4 месеца
БАН развива технологии за ударно
Сранье... На световно ниво!
129
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Що за антиевропейско изказване от фюрера на Граждани за ЕВРОПЕЙСКО развитие ? -,,ставаме по-независими от Европа" ...! -
128
2
 
2
 
! Отговори
Хахах, ааааа. преди 4 месеца
Руския соц-ке.Не.ф наричан
България няма работници..
ИМА САМО МЕНТЕТА И ПОЛИТИЦИ
КОЙ ШЕ ИНВЕСТИРА У ГОВОРИЛНЯ?
127
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Виновни да българите защото са некадърни и мързеливи.
126
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Изнасяме дървени трупи - внасяме мебели
Изнасяме първокачествена пшеница - купуваме вносни тестени изделия от западните хипермаркети но не с българска пшеница, нашата те си я ядат, за нас проудктите са от фуражни смески и химия. Не змам какви технологии са нужни за мебели и за хранително вкусова промишленост че не си ги правим сами а ни ги внасят или чужденци ги проузвеждат в България и плащат жълти стотинки на работниците.
125
9
 
6
 
! Отговори
Гювеч преди 4 месеца
Отдавна известен факт е, че българина не обича да работи, за да си изкарва парите. Предпочита да е на такава длъжност, на която да може да краде в големи размери и да се оплаква, че заплатата му била малка.
124
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А защо нямате технологии, кой ви пречи да си ги развиете? Ако не можете защо се оплаквата че сте бедни? Или може да си ги купите, вземете заем за технологии и патенти, а не да взимате 40 милиарда да плащате пенсии и заплати на държавни чиновници.
123
3
 
4
 
! Отговори
Кви роби, бре... преди 4 месеца
Ти като не си учил на времето сега
Министър ли искаш да те главиме
122
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
70те само три страни в света произвеждаха main frame компютри - САЩ, Япония и България.
121
1
 
10
 
! Отговори
Хахах, ааааа. преди 4 месеца
Кви български заводи искаш,, бе, ***, като имаш само технология
За глинени грънци и ошав от дренки
120
1
 
12
 
! Отговори
Реалист преди 4 месеца
И сега какво- да пляскаме с ръце и да викаме ура за гробарите ли? Ако народът знае, колко сме зле за живеене, ще напусне страната веднага! Лъжат ни, и ние вярваме, препитаваме от ден за ден, и се радваме на дребното, защото до вчера (по-точно1989 год),не познавахме въобще заобикалящият ни свят, заради желязната завеса! Тези, които разбраха, че няма бъдеще за тях в БГ- просто я напуснаха. А ние, какво чакаме???
119
4
 
18
 
! Отговори
мнение преди 4 месеца
Господин Борисов, при теб и твоето вече десетгодишно управление всичко е менте, лъжа, кражба и манипулация. Хайде да видим докога и как ще се развие този завод. И понеже, ти, господин Борисов си слуга и подлога, в България идва робовладелци като при роби, а не идват инвеститори като при равноправни партньори. Всичко пир ГЕРБ е въздух под налягане, не е само асфалта, всичко е лъжа и манипулация. Всеки гербаджия е готов да продаве и майка си за пет стотинки.
118
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Повечето хора са ужасни глупави и некадърност и, следователно е правилно и добро, да ги контролиране...
117
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Бойко, защо не правиме български заводи бе бате, жив и здрав да си? Вече 30 години само чужди страни чат-пат откриват заводи в България, защо не си правиме български заводи, а те да си правят немски, френски, холаднски заводи при тях си, какво толкова им харесва в България?
116
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Какво правеше България до 89-та година:
- МЗ `Струма` Перник - врати за космически кораби.
- Институт по хигиена БАН - храни за Космоса.
- ИЗ `Прециз Монтана` -микроправключватели, които германската фирма `Балуф` предоставяше на САЩ, а те ги монтираха на атомни подводници и космическите совалки.
115
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Когато искаш да правиш секс със една жена, искаш тя да е напълно гола.

Когато искаш да инвестираш в една държава, искаш тя да е напълно разорена.
114
2
 
15
 
! Отговори
Хаха преди 4 месеца
Щели да вдигната заплатите! Влади Горанов предупредил, че не на всички. Естествено, само на вашите... Такъв субективизъм, такъв страх в администрацията, която не работи, за да не греши...
113
1
 
8
 
! Отговори
До 96 преди 4 месеца
Колко души вземат такива заплати, едва ли повече от 10% А останалите? В научните институти вземат по 500-600 лв, в много учреждения техниката е остаряла и пречи на работата, чухме някои неща и при стачките на полицаите, ами те за прехраната ли да мислят или да си вършат работата?!
112
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Чужди заводи които се строят в България само заради евтината работна ръка, а печалбата се изнаса, всичко се изнася и се пише на БВП на страната на собсвеника. В българския БВП се пише само това което работниците похарчат от заплатите, и то не всичко, а това което е за български стоки и услуги, не за вносни.
111
2
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 4 месеца
Откривате заводи само в големите градове! Провинцията тъне в мизерия и без перспектива!