Българинът чака месията! Слави, Радев – влизат от раз в НС

Ако сега има избори, ГЕРБ води с 3% пред БСП, "Воля" не влиза
12 сеп 2018 09:00,
571
Българинът чака месията! Слави, Радев – влизат от раз в НС
Колаж: Dnes.bg

Събитията от последния месец (катастрофи с жертви, боричкания в коалицията, оставки във властта – бел.ред.) сериозно са ударили върху авторитета на управляващите, твърдят от соцологическа агенция "Медиана", които разпространиха до медиите експресен сондаж за началото на парламентарния сезон.

Въпреки това ГЕРБ продължава да е първа политическа сила и води на БСП с 3,5%. Резултатите са 23,6% срещу 20,1 на сто.

Кризата във властта от последния месец най-сериозно обаче е усетена при "Обединените патриоти", които са загубили над 3 на сто от електоралния си потенциал в рамките на месец. Сега те получават 6,6%.

Засега ДПС се утвърждава като трета политическа сила, като събира 9 на сто подкрепа сред избирателите.

"Воля" продължава стремглаво да губи симпатизанти и вече е под 2%.

Десните са извън парламентарния борд, но като съвкупност "Демократична България"(2%), Реформаторски блок (1,6 на сто) и СДС (0,6) влизат в НС, при едно условие – да се обединят.

Над половината от избирателите (55%) заявяват, че е възможно да гласуват за хипотетичните "Партия на Слави Трифонов"  и "Партия на президента Румен Радев".

Ако шоуменът влезе в политиката със своя формация, към този момент за него биха гласували 29,3%, а ако държавният глава измени на Столетницата и реши да играе соло, получава подкрепа от 41,8 на сто от избирателите.

"Тези избиратели очевидно търсят политическа алтернатива вън от основните политически играчи и тяхното поведение при едни избори е непредвидимо. В този смисъл твърденията на президента, че едни избори ще възпроизведат съществуващата в момента картина, не почиват на познаването на обществено-политическите нагласи в обществото", настояват социолозите от "Медиана".

От данните им става видно още, че само за три месеца хората, които считат, че е добре кабинетът да изкара пълен мандат, са намалели осезаемо. Към момента разликата между тези, които биха желали пълен мандат за правителството (37%) и желаещите то си отиде предсрочно (29%) е само 8 на сто.

Спада и общата оценка на работата на кабинета ("Среден" – 3.29), като за сравнение през май месец тя е била отново "Среден", но тогава 3,44.

Намаляват и оптимистичните нагласи и се увеличава песимизмът по отношение на непосредственото бъдеще за българина.

"Вероятно, влияние оказват и очакванията за покачването на цените на енергоносителите в зимния период", заключават социолозите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


571
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
6
 
7
 
! Отговори
за който щете преди 5 години
Важното е ДС за кой ще гласува!Вашето не се брои!
58
5
 
7
 
! Отговори
Нориега преди 5 години
Всички на стадион В. Левски и кръстосан огън!
57
4
 
9
 
! Отговори
опетков преди 5 години
До АнонименОт 30г. в НС се прескачаха само двама трима от БСПто, ако не си забелязал. Изводът е, че който и да се намърда там, заприличва на предните, защото калъпа е едини същ, т.е. български, по подобие на бай ***.
56
12
 
23
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
спрямо Боку, всичко е по-малко зло, даже и султанът да се върне, със сигурност по-добре ще се грижи за страната
55
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези, които обобщават какъв е народа, няма да ги коментирам, защото не само ще ме изтрият, но и ще ми забранят коментари за дълго време. Те обаче си знаят.
54
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ФерариАз бай Тошо го уважавам,светла му памет,направиха му паметници в България и щатите,но герберите не ги уважавам вече,съсипаха населението!Аман!
53
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма начин това да е вярно.А и тази дъвка с новия месия вече не върви. То се видя - на всеки нов месия първата му работа е да си уреди роднините до девето коляно.И има я ДС, я номенклатурно минало.
52
5
 
20
 
! Отговори
До 39 преди 5 години
Да лежиш на плажа не е престъпно, но да лъжеш че си бил на лечение и почти си ослепял, а всъщност да купонясваш на плажа - това е нагла лъжа!Слави е лъжец и Борисов много добре го разкри как е бил изнудван от Слави!После в цяло предаване Слави се оправдаваше, но не съди Борисов за клевета, нали ;)Защото Борисов беше прав.Гласувай за когото решиш.
51
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
BALGARIA IMA NUJDA OT COVEK KATO ORBAN I SALVINI
50
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Слави и Радев в парламета, Пази боже.....Селянин и Русофил комунист!!!!
49
2
 
20
 
! Отговори
българин преди 5 години
Отнво заблуден народ ! Предстоят още изгубени години !
48
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Слави няма да ни оправи ама никой и не иска някой да го оправи, ние икме тикви и комунисти да се махат и аз за Слави ще пусна един вот като другите 3 млн дето искахме референдум за мажоритарен вот.
47
3
 
26
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
То хубаво да се изгонят прозападните НПО, но и руските трябва да се изгонят - "Русия за България", "НД Русофили" и др. Абе трябва си ЛУСТРАЦИЯ и забрана на бивши *** и ДС служители и доносници да участват в управлението на каквото и да било!
46
4
 
16
 
! Отговори
Тутурутка преди 5 години
Закривай държавата! Положението е било същото около 1380-1395 г., слаба държава, но с такъв народ, такива управляващи...
45
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дрън, Дрън, или как желаното да представим за реално.Радев няма да спечели нищо в собствена формация.Слави, има шанс за около 15.Бойко отново ще ги бие, но ще му трябва коалиция.Каквито и емисари да прати кака Корни, линия пример издава фалша.
44
4
 
20
 
! Отговори
Ферари преди 5 години
ГЕРБ са си мутрите на бай Тошо.В Етрополе има един келнер Линко, който ходеше с Ристо Референта на свиждане на Живков докато беше в ареста.Носеха му правчанска баница.След това Бойко направи този Линко координатор на ГЕРБ за софийска област. Той подбира кадрите на ГЕРБ в областта.Всеки може да си направи изводи.
43
3
 
15
 
! Отговори
ББ преди 5 години
"Вече имам повече пари от Сорос!"
42
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като се променят българските граждани и държавата ще се промени.Няма друг начин.Няма кой да се появи и да оправи нещата с вълшебна пръчица или тайни думички :)))Руснаци и българи са еднакво тъъпи - все чакат Някой...Те обаче само мрънкат и мързелуват.
41
8
 
14
 
! Отговори
ZORO преди 5 години
имало някаква надежда герб да не са вечни , че бях се отчаял вече
40
15
 
7
 
! Отговори
Айдаааааа преди 5 години
До АнонименЩе гласуваме за БСП тогава,тея Славевци-мавевци и разни други партийки са за отклоняване на гласовете,които биха гласували за БСП,изчисляват че недоволните от ГЕРБ ще гласуват за тези партийки и патерици,нооооооооооо номера няма да мине!