Българинът чака месията! Слави, Радев – влизат от раз в НС

Ако сега има избори, ГЕРБ води с 3% пред БСП, "Воля" не влиза
12 сеп 2018 09:00,
571
Българинът чака месията! Слави, Радев – влизат от раз в НС
Колаж: Dnes.bg

Събитията от последния месец (катастрофи с жертви, боричкания в коалицията, оставки във властта – бел.ред.) сериозно са ударили върху авторитета на управляващите, твърдят от соцологическа агенция "Медиана", които разпространиха до медиите експресен сондаж за началото на парламентарния сезон.

Въпреки това ГЕРБ продължава да е първа политическа сила и води на БСП с 3,5%. Резултатите са 23,6% срещу 20,1 на сто.

Кризата във властта от последния месец най-сериозно обаче е усетена при "Обединените патриоти", които са загубили над 3 на сто от електоралния си потенциал в рамките на месец. Сега те получават 6,6%.

Засега ДПС се утвърждава като трета политическа сила, като събира 9 на сто подкрепа сред избирателите.

"Воля" продължава стремглаво да губи симпатизанти и вече е под 2%.

Десните са извън парламентарния борд, но като съвкупност "Демократична България"(2%), Реформаторски блок (1,6 на сто) и СДС (0,6) влизат в НС, при едно условие – да се обединят.

Над половината от избирателите (55%) заявяват, че е възможно да гласуват за хипотетичните "Партия на Слави Трифонов"  и "Партия на президента Румен Радев".

Ако шоуменът влезе в политиката със своя формация, към този момент за него биха гласували 29,3%, а ако държавният глава измени на Столетницата и реши да играе соло, получава подкрепа от 41,8 на сто от избирателите.

"Тези избиратели очевидно търсят политическа алтернатива вън от основните политически играчи и тяхното поведение при едни избори е непредвидимо. В този смисъл твърденията на президента, че едни избори ще възпроизведат съществуващата в момента картина, не почиват на познаването на обществено-политическите нагласи в обществото", настояват социолозите от "Медиана".

От данните им става видно още, че само за три месеца хората, които считат, че е добре кабинетът да изкара пълен мандат, са намалели осезаемо. Към момента разликата между тези, които биха желали пълен мандат за правителството (37%) и желаещите то си отиде предсрочно (29%) е само 8 на сто.

Спада и общата оценка на работата на кабинета ("Среден" – 3.29), като за сравнение през май месец тя е била отново "Среден", но тогава 3,44.

Намаляват и оптимистичните нагласи и се увеличава песимизмът по отношение на непосредственото бъдеще за българина.

"Вероятно, влияние оказват и очакванията за покачването на цените на енергоносителите в зимния период", заключават социолозите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


571
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
9
 
! Отговори
и още как преди 5 години
До Анонимен 35Чака друг да му свърши работата!А той да получава на готово!
38
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хаха, Медиана. Червен Кънчо пише стъкмистики.
37
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой май още на са разбрали, че Трифонов лично няма да участва. Нека представи екип, пък после каквото сабя покаже.
36
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лица на Ъндърграунда !Единият говори като че ли току що е излязал от музея-костница на съветската армия, а другия - сякаш е агент на погребална агенция !
35
15
 
8
 
! Отговори
ДО 34 преди 5 години
Слави е честен човек, може да е всякакъв, но e честен да лежиш на плажа не е престъпление и като много знаеш я кажи за кой да гласуваме ?
34
8
 
13
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Хохохохо, чакаме изгонването на зависимите от Козяк и НПО?! И после какво? Да дойдат зависимите от Кремъл и Анкара ли? Тоя филм сме го гледали вече няколко пъти. Всеки път води до фалит на България. По - добре тогава Фюрера да "дойде".
33
8
 
16
 
! Отговори
Провалената държава преди 5 години
Ако "матриала" избере на следващите предсрочни избори след бодигарда - пожарникар, клоун да го управлява, вече може да се закрива държавата. Тогава вече наистина ще изгубя всякаква надежда. Продавам всичко и си хващам багажа и се махам от тук...
32
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е, Слави ше ви оправи.
31
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българинът иска промяна на статуквото, тия хора дето от 30 год се прескачат в НС трябва да си ходят българина не чака никакви месии.
30
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо не питате Слави Трифонов къде беше докато се правеше, че ослепява ...?!Целодневни купони правеше на плажа на кк Слънчев ден до Варна, собственост на спонсора му - Гергов, където притежава апартамент за 1 млн лв. в Порт Палас.А от екрана ни лъжеше, че уж се лекувал да не ослепее...Този ли ще избирате ;)
29
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заминава си, а кой ще дойде ние ще решим.
28
6
 
14
 
! Отговори
Peter преди 5 години
Агенция "Медиана" = БСП:) Поредни глупости...
27
9
 
22
 
! Отговори
ттт преди 5 години
Вчера ББ обяви, че ще повиши заплатите на онези на държавна хранилка с 10%. Също така казаха, че това били около 450 000 човека. От 2 000 000 работещи общо! Всички те гласуват за него, защото почти всички са некадърници и ще бъдат изхвърлени моментално, ако свестни хора поемат управлението на държавата. Българите ще се освободят от ББ, само ако отидат масово да гласуват. А след това - ремпонт на съдебната система, без него резултат няма да има. Засега само Слави предлага такова нещо.
26
3
 
0
 
! Отговори
........... преди 5 години
До Анонимен 11: Браво, направо ни спечели от раз за твойта кауза.
25
12
 
17
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Бойко Тиквата си заминава на 100 %, но КОЙ ще дойде ?!?
24
16
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България цари голям хаос и анархия на всички нива.............единственият изход е следния:1.разпускане на всички партии2.съд и затвор за всички виновни за разрухата на България след 1989 г.3.редуциране на администрацията с 50 %4.изгонване на всички НПО-та(те са чужди агенти)5.затваряне на Нов Български Университет(спонсориран от Сорос) и Американския Университет- не ни трябват кадри, които работят за чужда каузаи т.н.Има и още необходими мерки!!
23
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Десните са извън парламентарния борд, но като съвкупност "Демократична България"(2%), Реформаторски блок (1,6 на сто) и СДС (0,6) влизат в НС, при едно условие да се обединят".Това е политика, а не аритметика! Светльо Витков винаги си взимаше едно 100 000 гласа протестен вот. Като се обедини с бесн, пардон десните, общо взеха по-малко.
22
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Създават партии за патерици и отклоняване на гласовете,за да "спечели" ГЕРБ,няма да ви мине номера!
21
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз ще гласувам за Славката, нека е масон още по-добре, масоните са високоинтелектуални хора. А вие гласувайте за някой овчарин за да сте сигурни, че не е масон.
20
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не месията! Всичко друго е по-добро от ГЕРБ!