Българинът чака месията! Слави, Радев – влизат от раз в НС

Ако сега има избори, ГЕРБ води с 3% пред БСП, "Воля" не влиза
12 сеп 2018 09:00,
571
Българинът чака месията! Слави, Радев – влизат от раз в НС
Колаж: Dnes.bg

Събитията от последния месец (катастрофи с жертви, боричкания в коалицията, оставки във властта – бел.ред.) сериозно са ударили върху авторитета на управляващите, твърдят от соцологическа агенция "Медиана", които разпространиха до медиите експресен сондаж за началото на парламентарния сезон.

Въпреки това ГЕРБ продължава да е първа политическа сила и води на БСП с 3,5%. Резултатите са 23,6% срещу 20,1 на сто.

Кризата във властта от последния месец най-сериозно обаче е усетена при "Обединените патриоти", които са загубили над 3 на сто от електоралния си потенциал в рамките на месец. Сега те получават 6,6%.

Засега ДПС се утвърждава като трета политическа сила, като събира 9 на сто подкрепа сред избирателите.

"Воля" продължава стремглаво да губи симпатизанти и вече е под 2%.

Десните са извън парламентарния борд, но като съвкупност "Демократична България"(2%), Реформаторски блок (1,6 на сто) и СДС (0,6) влизат в НС, при едно условие – да се обединят.

Над половината от избирателите (55%) заявяват, че е възможно да гласуват за хипотетичните "Партия на Слави Трифонов"  и "Партия на президента Румен Радев".

Ако шоуменът влезе в политиката със своя формация, към този момент за него биха гласували 29,3%, а ако държавният глава измени на Столетницата и реши да играе соло, получава подкрепа от 41,8 на сто от избирателите.

"Тези избиратели очевидно търсят политическа алтернатива вън от основните политически играчи и тяхното поведение при едни избори е непредвидимо. В този смисъл твърденията на президента, че едни избори ще възпроизведат съществуващата в момента картина, не почиват на познаването на обществено-политическите нагласи в обществото", настояват социолозите от "Медиана".

От данните им става видно още, че само за три месеца хората, които считат, че е добре кабинетът да изкара пълен мандат, са намалели осезаемо. Към момента разликата между тези, които биха желали пълен мандат за правителството (37%) и желаещите то си отиде предсрочно (29%) е само 8 на сто.

Спада и общата оценка на работата на кабинета ("Среден" – 3.29), като за сравнение през май месец тя е била отново "Среден", но тогава 3,44.

Намаляват и оптимистичните нагласи и се увеличава песимизмът по отношение на непосредственото бъдеще за българина.

"Вероятно, влияние оказват и очакванията за покачването на цените на енергоносителите в зимния период", заключават социолозите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


571
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
479
8
 
10
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Герб е проказа за общественото тяло
478
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Не еВярно е. Нашите приятели от САЩ ни го устроиха, защото не ги вълнува колко ще умрат от глад. Има сериозни изследвания по темата, правили са го навсякъде по сета. Никога няма да си простя, че не го разбирах тогава.
477
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наистина е възможно. Иво Христов и компания са умни и социални хора, а президентът е единственият досега, подлежащ на усъвършенстване, не само на кариерно развитие.
476
4
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Поклонихте ли се вече пред портрета на путкинь?
475
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
493- Сорос фалира банките
474
6
 
5
 
! Отговори
The real Зозо преди 5 години
Хохохохоохо, парцаливи, гладни *** са писали от мое име!? ще ядад Бойковия до кът са живи!!! :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
473
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Върви от добре към по-добре!След тези благи новини,в парламента ще текат дебати тип "шат на патката главата" и "тез червени домати..",а ПТП-тата ще се решават от партийни секретари на място, благодарение на президентския татко....
472
4
 
5
 
! Отговори
Не е преди 5 години
До П.ПетровВсичко,което споменаваш е заслуга на Сорос,а не на Жан Виденов.Гледахме го този филм и в украйна и каде ли не.
471
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако има ненормалници, които вярват на тези клоуни фУраж Радефф и Слави парцала.....тая държава отива на ***.
470
2
 
3
 
! Отговори
АНИ ЛИНГУС преди 5 години
И аз ще съм в парламента значи.
469
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според мен славиту ще е по-добре политиг от всичките до ся.
468
2
 
11
 
! Отговори
67665 преди 5 години
До АГЕНТ САВА ДОГАНДа, защото като един от най-интелигентните народи българският народ се оттегля от тази пошла арена, в каквато се превърна нашата мила родина. Няма да им раждаме робчета, които да внасят данъци и осигуровки и в замяна да не получават дори диагноза, а за всяко изследване да си плащат. А в същото време *** да гребат фондовете. Поклон на мъдрия и достоен български народ, който си отива, за да не подлага потоците си на унижения, обиди и експлоатация!
467
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха-ха-ха Славчо - политик...Този виц изобщо не е смешен...До дъното ли стигнахме...? Един *** да стане политик...
466
0
 
14
 
! Отговори
62111 преди 5 години
Партии и поитици има. Избиратели вече няма!
465
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Втори Бареков не ни трябва, а партия на Радев ще просъществува колкото и партията на Първанов.
464
0
 
14
 
! Отговори
АГЕНТ САВА ДОГАН преди 5 години
Според Германското Външно Разузнаване - БНД, Бундес еди кво си...България през 2065 година ще има население само от 5 МИЛИОНА ЧОВЕКА !!....И от тях - 3 милиона ще са ромите, един милион и 300 000 ще са турци, по.***.ци, и други мюсолмани, и само 700 000 Славяни или БългароСлавяни !
463
10
 
14
 
! Отговори
решетников преди 5 години
има ли още *** да гласуват за тези двамата продажни ментета
462
5
 
15
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
До единствения шансБСП не може да е алтернатива на ГЕРБ, защото БСП, ГЕРБ и ДПС са едно нещо - БКП-ДС и техните оточета, политическо представителство на червената олигархияДо грабежПо данни на БНБ на 17.02.1997 официалният курс е 1733 BGL за DEM, а месечната инфлация е над 400%(близо 500%). под управлението на Виденов и БСП.На 30.06.1997 е 992,66 лева за марка, а на 1.07.1997 благодарение да договорът на Костов с МВФ е фиксиран на 1000 лв за DEM. КОМУСТИТЕ ВИНАГИ СА БИЛИ ПРЕДАТЕЛИ И ЛЪЖЦИ!
461
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Писах вече че трагедията на българия не са бг политиците.те са еманация на манталитета и интелектуалното равнище на народаси.ето там е заровено кучето.вижте само физиономиите на новите и старите спасители на българия.представите си мисленно дали хора с такива фасади биха могли да са ръководители на холандия белгия или дори италия.след като си отговорите се погледнете и вие в огледалото
460
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радостното е че всички разбраха какъв мошеник е Дългия измамник.