Транспортът търси друг! Манолев още неизбран, а се оттегля

Медийни публикации го свързват с катастрофа, станала през 2012-а
Обновена: 13 сеп 2018 16:55 | 13 сеп 2018 14:58,
66

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Dnes.bg

Александър Манолев изненадващо се отказа от поста министър на транспорта, обяви самият той на брифинг в Министерския съвет.

Като мотив за решението си той посочи "координирана атака от определена група, която със скалъпени твърдения се опитва да саботира работата му като министър. Предстои да се срещна с адвокати, за да защитя името си", заяви Манолев.

Още по темата

Вероятната причина за оттеглянето му са медийни писания, че е бил подсъдим за катастрофа с причинена телесна повреда през 2012 г.

Други публикации пък твърдят, че той има странни бизнес съдружия, за които премиерът или не е знаел, или е подминал, издигайки номинацията му за транспортен министър.

"Явно някой се притеснява от реформите и политиката, които бих провеждал в Министерството на транспорта", обясни решението си той.

"Аз съм прагматичен човек. Не мога да допусна да ме вкарат в обяснителен режим. Още по-малко ГЕРБ и премиера. Днес имахме много открит и мъжки разговор с него и с нашия ресорен вицепремиер Валери Симеонов. Получих над 6700 преференции, срещал съм се с много хора по време на последните парламентарни изброи и подобни "твърдения" никога не са били тема. Явно е, че точно сега е моментът да се атакува. Разбирам много добре каква щета се цели с това и не мога да го допусна", коментира още той.

По думите му това е най-правилната стъпка в този момент – оставката му.

"Предстои да се срещна с адвокати, за да обсъдим и моите контрадействия, за да мога да защитя името си", допълни Манолев.

В заключение той обяви, че оставя на премиера да реши дали да остане зам.-министър на икономиката.

Александър Манолев бе предложен да заеме мястото на Ивайло Московски, който заедно с министрите на регионалното развитие и вътрешните работи - Николай Нанков и Валентин Радев, подадоха оставки заради трагичния инцидент край Своге.

Рокадите в правителството трябваше да бъдат гласувани от парламента днес, но това не се случи, тъй като президентът Румен Радев не издаде указ за освобождаването на Младен Маринов като главен секретар на МВР, за да оглави министерството.

Преди парламентарното заседание от Президентството съобщиха, че Радев ще подпише указа за освобождаване на Маринов след завръщането си от срещата в Рига на групата "Арайолуш", където е заминал в четвъртък сутринта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
1
 
7
 
! Отговори
Митничар преди 5 години
Кадрите на Герб на местно ниво са пълна нула. Подбират се само хора, които носят свежи пари за касата. В София тези неща не се виждат от масата, но в провинцията всички се знаем. Как се става депутат с 6700 преференциални гласа на тези години? На този поне му прави чест, че се оттегли. Иначе ако се разровят в по-надълбоко... Абе с една дума: никога няма да сме бяла държава. НИКОГА! Чувстовото за сигурност вече е далечен спомен. (не съм бесепар - дори напротив)
59
2
 
5
 
! Отговори
Край преди 5 години
Измитането на цялата политическа класа дето така го мечтаете става по един начин - смяна на избирателната система. С мажоритарни избори 3/4 от депутати ще са други хора. Които ще са НАШИ представители а не назначени от Борисов/Нинова/Доган.Всяко друго "измитане" ще си е "преход" до безкрай.
58
1
 
3
 
! Отговори
Ами преди 5 години
Цялата политическа класа трябва да бъде изметена, чистенето може да започне от 15 септември ... до май.
57
1
 
6
 
! Отговори
jvg преди 5 години
Другари, и Владислав Николов от Плевен имаше 5800 преференции, с които измесит другарката Цецка, ама ако питате в Плевен, надали ще има реално и 5 гласа извън семейството си.
56
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГКогато тръгне за Ню-Йорк, на Борисов да му проверят чемоданите.Да се види с какво са пълни!
55
1
 
13
 
! Отговори
Оффф, преди 5 години
Тоя и като зам. министър трябва да се оттегли. И да ходи да пасе патки. Това са кадрите на ГЕРБ. Калинка до калинка.
54
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки ден стават катастрофи с фатални последици,кой би се чувствал сигурен?Трябва да се намали максималната,допустима скорост.Особено за тирове.Да се засилят проверките за нередовни шофьори,както и за нарушения попътищата.
53
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КЪДЕТО И ДА БОДНЕШ В ГЕРБ, ТЕЧЕ НЕЩО МРЪСНО, ЛЕПКАВО И ГНУСНО.
52
1
 
9
 
! Отговори
Б преди 5 години
Боцманът успокоява екипажа : Спокойно, моряци! Корабът потъва равномерно! Вода има за всички!
51
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако е негоден за министър, то годен ли е за народен представител?
50
2
 
25
 
! Отговори
Гражданин преди 5 години
Уважаеми г-н ББ съвсем добронамерена идея как да останете като пич в паметта на хората.Като държавник не се получи.Подавате оставка..10-тина дни си траете,за да започнат твоите редене на листи..уговорки.Таман се разберат излизате и кзвате.Аз се оттеглям ГерБ без мен!! О боже ловя бас на..( по избор),че без теб гръб ще е като СДС!!а как ще те оплюват твоите. Останали без парламент и постове!!Пък и пътищата ще станат по хубави..
49
2
 
30
 
! Отговори
Аааа преди 5 години
Видиш ли..не искал днес да е.Ами защо веднага след като вожда го посочи не каза абе вожде не искам..понеже..Или чака и се ослушва какво знае народа за него.Ами че бе замерял прокурори като пиян се ударил в колата им и викнал друг уж бил шофьор??Добре че.президента ги забави..инак щяхме да слушаме как е целият в бяло!!Поредният калпав избор на Бб.Абе преди да посочиш някого ти трябва да знаеш ВСИЧКО за него!!Бойко май те лъжат твоите.Цц крие много от теб- махай го
48
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя с фирма ралекс що пара изпра.
47
2
 
29
 
! Отговори
Неравности на пътя преди 5 години
Така и не се разбра, бил ли е Московски пиян и/или дрогиран когато утрепа сина си с моторна шейна, която му е дадена като рушвет от един транспоретен бос, с който въртят много тлъсти и мазни корупционни схеми.
46
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 4 тона суджукНе дълга скамейка, а широко кръстовище - боса се хвалеше, че си набира кадрите по кръстовищата.
45
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цецо с шестте апартамента си беше шеф на МВР и въобще не му пречеха никакви съмнения в почтеността му, колкото и основателни да бяха.
44
1
 
43
 
! Отговори
4 тона суджук преди 5 години
ГЕРБ постоянно се хвалят, че имали "дълга скамейка", но очевидно на тази скамейка липсват хора с чисто съдебно минало. Всичките са съдени, осъждани, разследвани за измами, убийства, контрабанда, корупция, хулиганство, нанасяне на побой, изнасилвания и какво ли не. На практика банката кадри на ГЕРБ покрива целия наказателен кодекс.
43
1
 
15
 
! Отговори
В преди 5 години
Днес.бг отново спестява, а нали сме си и мързеливи.Вероятната причина за оттеглянето му са медийни писания, че е бил подсъдим за катастрофа с причинена телесна повреда през 2012 г.Други публикации пък твърдят, че той има странни бизнес съдружия, за които премиерът или не е знаел, или е подминал, издигайки номинацията му за транспортен министър.https://capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2018/09/14/3310138_aleksandur_manolev_ot_firmite_v_kulata_do/
42
2
 
27
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
Аз съм прагматичен човек...Кой те пита какъв човек си бе шебек? Марш на тръстиката
41
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МИ ТОЙ И ВОЖДА Е ИГРАЛ НА ЕДНО ХОРО С РУМЕН НИКОЛОВ - ПАШАТА...ОЩЕ, КОГАТО МАСАЖИРАШЕ УШИТЕ НА ТОДОР ЖИВКОВ.