Транспортът търси друг! Манолев още неизбран, а се оттегля

Медийни публикации го свързват с катастрофа, станала през 2012-а
Обновена: 13 сеп 2018 16:55 | 13 сеп 2018 14:58,
66

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Dnes.bg

Александър Манолев изненадващо се отказа от поста министър на транспорта, обяви самият той на брифинг в Министерския съвет.

Като мотив за решението си той посочи "координирана атака от определена група, която със скалъпени твърдения се опитва да саботира работата му като министър. Предстои да се срещна с адвокати, за да защитя името си", заяви Манолев.

Още по темата

Вероятната причина за оттеглянето му са медийни писания, че е бил подсъдим за катастрофа с причинена телесна повреда през 2012 г.

Други публикации пък твърдят, че той има странни бизнес съдружия, за които премиерът или не е знаел, или е подминал, издигайки номинацията му за транспортен министър.

"Явно някой се притеснява от реформите и политиката, които бих провеждал в Министерството на транспорта", обясни решението си той.

"Аз съм прагматичен човек. Не мога да допусна да ме вкарат в обяснителен режим. Още по-малко ГЕРБ и премиера. Днес имахме много открит и мъжки разговор с него и с нашия ресорен вицепремиер Валери Симеонов. Получих над 6700 преференции, срещал съм се с много хора по време на последните парламентарни изброи и подобни "твърдения" никога не са били тема. Явно е, че точно сега е моментът да се атакува. Разбирам много добре каква щета се цели с това и не мога да го допусна", коментира още той.

По думите му това е най-правилната стъпка в този момент – оставката му.

"Предстои да се срещна с адвокати, за да обсъдим и моите контрадействия, за да мога да защитя името си", допълни Манолев.

В заключение той обяви, че оставя на премиера да реши дали да остане зам.-министър на икономиката.

Александър Манолев бе предложен да заеме мястото на Ивайло Московски, който заедно с министрите на регионалното развитие и вътрешните работи - Николай Нанков и Валентин Радев, подадоха оставки заради трагичния инцидент край Своге.

Рокадите в правителството трябваше да бъдат гласувани от парламента днес, но това не се случи, тъй като президентът Румен Радев не издаде указ за освобождаването на Младен Маринов като главен секретар на МВР, за да оглави министерството.

Преди парламентарното заседание от Президентството съобщиха, че Радев ще подпише указа за освобождаване на Маринов след завръщането си от срещата в Рига на групата "Арайолуш", където е заминал в четвъртък сутринта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
30
 
! Отговори
реалист преди 5 години
От кол и въже ли ги събират? Само какви хора ни управляват, затънали в мръсотия. А това е само върха на айсберга. ОСТАВКА НА ЦЯЛОТО КОРУМПИРАНО ПРАВИТЕЛСТВО!!!
19
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Царя на мафията Бойко и кадрите му, си разпределят порциите за кражби от народа трети мандат!
18
0
 
29
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Бивши ,комунисти със покрити досиета,тва ни управлява 28 годинки!Мафиоти от БСП ГЕРБ и т.н.Пълно е с тях на ръководни постове в държавата на мафиотите!
17
1
 
37
 
! Отговори
ТИВКОландия преди 5 години
До zeusВодещите кадрите на ГЕРБ са 90% престъпници, начело с техния лидер.
16
2
 
36
 
! Отговори
Чиновник преди 5 години
Със закъснение се усетиха, че тоя е крайно компрометиран и го изтеглиха.
15
2
 
45
 
! Отговори
Престъпника от Банкя преди 5 години
Тоя убавец е убил жена на пътя! Има наглостта изобщо да е политик! Да не говорим, че има връзки със СИК. Бойко, докога ще те траем, мутро??
14
29
 
4
 
! Отговори
Тео преди 5 години
Милият Радев, колко е жалък с опита си да се прави на важен ......
13
1
 
42
 
! Отговори
zeus преди 5 години
Не само е бил подсъдим, ами в момента срещу него се водят две граждански дела. Иначе той и баща му с обществени поръчки за милиони. Кой изобщо го е сложил за зам. министър?
12
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БОСИЯ - министър на транспорта.
11
2
 
37
 
! Отговори
срам преди 5 години
Смятай , какви им са кадрите на ГЕРБ , един читав не могат да извадят , който що годе да става за пред обществото . И има хора , които гласуват за тях - ужас
10
0
 
34
 
! Отговори
bravo преди 5 години
Слава Богу, че в *** на ТРИТЕ ПРАСЕТА, все още е останала достойна и почтен журналистика!!! Аплодисменти за Капитал!!! Давайте сега - наред е шофьора на Мето Илиенски. Стискаме ви палци, с вас сме!
9
0
 
29
 
! Отговори
jvg преди 5 години
Хай Буй май почва да поема приятелски огън, ама то е така по принцип - не може да риташ топка, да играеш тенис, да се мандахерцаш насам - натам с джипове и самолети и хич нищо да не вършиш, само с *** приказчици не става.
8
5
 
8
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
До ХИЕНИТЕСпоред мен, будният Лъв е само един, останалото са блеещи овце, сре дглутница отг виещи вълци.
7
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама те всичките са клиенти на съда и прокуратурата, но си се покриват, докато някой не ги осветли! Как тихичко си е битувал като зам. министър на икономиката! А за Московски пък е чиста проба укривателство! Какъв морал, какви 5 лева?
6
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само да не забрави за адвокатите, че все обещават, а след седмица забравят. Може да се сърди само на патрона си, който го оттегля без причина.
5
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредните приказки под асмата.
4
2
 
36
 
! Отговори
ХИЕНИТЕ преди 5 години
ОТ ГЕРБ ,РАЗБИРАТ ,ЧЕ БЪЛГАРСКИЯТ ЛЪВ ЗАПОЧВА ДА СЕ БУДИ И БЯГАТ ПАНИЧЕСКИ ОТ ПОТЪВАЩОТО КОРИТО НАРИЧАНО ПРАВИТЕЛСТВО НА ГЕРБ-БОРИСОВ....
3
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако мине номера
2
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първата калинка падна. Търсят се нови, калинки без черни точки. Или божи кравички.
1
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
явно е видял какво ще наследи....