Умишлено или не? Защо президентът не освободи главсекът на МВР?

Лоша комуникация между институциите видяха някои депутати
13 сеп 2018 16:15,
156
Умишлено или не? Защо президентът не освободи главсекът на МВР?
Румен Радев. Снимка: архив, БТА

Имало ли е умисъл в действията на президента Румен Радев да не подпише указа за освобождаването на главния секретар Младен Маринов и по този начин да се забави гласуването на оставките и назначаването на новите министри? Този въпрос някои народни представители не искаха да коментират, а други видяха в ситуацията лоша комуникация между институциите.

По-рано стана ясно, че държавният глава не е подписал указа за освобождаване на главния секретар, който е кандидат да бъде новият вътрешен министър. Оказа се, че Румен Радев е в Латвия днес и утре и ще може да подпише документа чак другата седмица. Така назначаването на новите министри, което бе в дневния ред за днес, се отмени.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева лаконично коментира действията на президента и обобщи, че това е негово решение. Все пак тя разкри, че е говорила с него вчера по обяд и е останала с впечатлението, че той ще подпише указа за освобождаване на Маринов.

Още по темата

"Вчера по обяд разговарях лично с президента по обяд да попитам кога има намерение да подпише документа. Останах с впечатление, че до края на деня ще го имаме. Но все пак това е негово решение и аз го уважавам и очаквам да постъпи акта в НС другата седмица", каза Караянчева.

Тя настоя и че няма проблеми с комуникацията между институциите.

"Говорим и с премиера, и с министър-председателя, така че нямам причина да се притеснявам от отношенията с първите мъже в държавата", каза тя.

Шефката на НС прогнозира и че ремонтът в кабинета ще бъде другата седмица.

"Ако другата седмица президентът подпише, защото разбрах, че четвъртък и петък отсъства, най-вероятно сряда, четвъртък очакваме документа от него. Когато го подпише, тогава!", каза тя.

От БСП също били изненадани от действията на президента и отдават ситуацията на лоша комуникация между администрацията на президентството и Министерския съвет.

"Това се дължи на лошата комуникация. В тази държава институциите трябва да работят и е хубаво да има комуникация. Не виждам умисъл", каза червеният Драгомир Стойнев, но все пак добави, че е в задълженията на държавния глава да даде разяснение защо веднага не е подписал освобождаването на главния секретар.

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров пък коментира, че по този начин президентът блокира желанието на парламентарното мнозинство да избере нови министри, което не било държавнически ход.

Според него обаче това няма да предизвика правителствена криза, като бави указа за освобождаването на Младен Маринов.
 
Сидеров смята, че Радев би трябвало да обясни какви са причините, за да не бъде подписан указът за освобождаването на Младен Маринов.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ призова да не се коментира темата, преди да е ясна фактологията.

"Не знам кога е постъпило в президентството уведомлението. Първо фактическата картина, а после изводите", настоя Карадайъ и заяви, че координациите между институциите не е на ниво.

"Дали сме оценката си за това управление - формулата е грешна и това управление нищо добро не може да роди за нашето общество", заключи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
0
 
1
 
! Отговори
ех преди 5 години
и перхидроленото жуже се изказа възмУтено. нищо, че е едно огромно нищо и то гледа лошо и плаши гаргите.
129
0
 
4
 
! Отговори
Какъв преди 5 години
Е този зор шофьорът на Мето да бъде назначен за министър?
128
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вчерашните изцепки ме подсетиха за една притча: за замръзналото врабче, наср***но от крава и изядено от котка.И за 3-те извода: Не всеки, който те н***сира ти мисли злото; Не всеки, който те вади от л***йното ти мисли доброто; Когато си н***сран недей да видиш глава!
127
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз им пожелавам на всички досега управници ,участвващи ,бивши и сегашни ,съдии и кметове..Желая Ви живот ,какъвто вие давате на народа си ,да живеете с 200 лв. Пенсия ,с 500 лв заплата в семейство,.а семействата ви да нямат шанс да изучат нищо и никой ,Просто да слезете при хората и да видите как се живее в България ,когато си честен и работливТова заслужавате другари по път и политическа принадлежност, по мърсотията и лъжи,по кражби и лицемерие, по убийства и злонамереност спрямо народа си
126
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде е този честен президент,милеещ за България ,за да се изкаже за покупката на Доган ,и бившият министър при Орешарски ....Ех вие гадове предателски ,къде си Бойко Борисов.....Къде си честен парламент и съдий....Докага....,*** ще крадете о прогонване народа си...А ние докага ще ги търпим да ни крадат ,да ни залъгват с трохи,Да лъжат ,че все няма ,все сме дъното ,все сме мързеливи ...А те и семействата им умни ,работливи ,достойни предатели на БългарияСрам......Докога ...
125
1
 
12
 
! Отговори
Гледам преди 5 години
На народа му е писнало...мама му стара...
124
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абре как се диша у тая наша територия??? Накъде се обърнеш ***, милиционери, фуражки, криви фазиономий и комунящина!
123
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Споко, отношенията с Мароко са добри. ..каза го Захариева. ..ха...ха.. ха
122
10
 
9
 
! Отговори
Фигурант преди 5 години
Фигуранта Радев за пореден път потвърди, че не може да си върши задълженията като президент! Толкова си може човека........
121
2
 
7
 
! Отговори
Направете нещо! преди 5 години
Всеки иска властта. Аз искам да живея нормален живот искам свобода. А онези малцината които искат властта да контролират ресурсите и нашите животи се избиват в парламента за този пост. Аз се чудя как ние още не сме ги избили. Аз 100% искам да ги видия мъртви ще се радвам. Дали ГЕРБ , БСП , СДС , ДПС всичко мъртво. Заради тях нямам нормален живот. Ще увеличават сметки още ли ще търпите аз вече не издържам! Казвам ви го трябва нещо да се направи.
120
2
 
10
 
! Отговори
Bad Company преди 5 години
Крокодила Гена беше целия зелен. На нашичкия само чорапите.........
119
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев е завел Деса на екскурзия, те то карат да си гледа работата. Аман от досадници
118
4
 
6
 
! Отговори
Бай Тошко преди 5 години
На 16 ще ви разпишем на сите.Ще ви купим и нови дрешки на раета,по.една снимчица да знаят новородените Българчета,кой такова мамата на България и ви пращаме там където ви е мястото на топличко.И за да видите,как сме пирували през годините с тези високи заплати,ще ви изпратим подобаващо.
117
10
 
4
 
! Отговори
Това е лесен отговор преди 5 години
Защото ГЕРБ са на власт . Първи на върха на колоната. А Радев е никакъв само една матипулативна личност изложена на открито от БСП само ГЕРБ да го спъват манипулират и да му казват ко да прави. ГЕРБ се измъкват май си търсят боя. Нарочно герб искаше бспарски президент за герб да си правят далаверите и ако някой техен го отнесе ще е в закрила и невинен защото БСП не са на власт и нямат думата президентът на БСП няма думата народа няма думата само ГЕРБ и мутр.ите имат думата. Айде трепете се.
116
12
 
8
 
! Отговори
7 преди 5 години
Защото изпълнява каквото му се нареди и не може да разбере, за че един Президент(ПРЕЗИДЕНТ) е недопустимо да постъпва подло, а той вече няколко пъти го прави! Още повече, че е военен, генерал...тука честта трябва да е на пиедистал! Един генерал трябва да постъпва рицарски, смело, благородно, честно независимо какво ще му струва това! Гоце имаше една много подла постъпка, а Радев за една година има няколко такива! Срамувам се, че имаме такъв президент! Дано да се поправи!
115
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гербавци, президента да речем е попречил на министрите на вътрешните работи да се сменят. Обаче оставките на двамата министи не ги е внесъл лично вашия човек Бойко, а и обяви, че единия го уволнява още преди да го е назначил заради брилянтното му мутренско минало във ВИС
114
1
 
6
 
! Отговори
Бузолан добрев преди 5 години
И за неприемането на моята оставка не е виновна мафията а Президента.
113
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ташко Ерменко***Гербав ***, не е ли водата в половин България отровена от уран? Хасково още е на водоноски, какво искате Ерменков да си трае - представи си какви *** плуват и сега в язовир Искър. Ти като отидеш на някой язовир, не те ли е потрес да пиеш от водата?
112
1
 
8
 
! Отговори
хм преди 5 години
само не разбрах какви са мотивите за освобождаването на Маринов?!!! ГЕРБ имат някакво смътно намерение да го правят министър е ако УСПЕЯТ тогава да чукат на президентската врата. Сега да си свършат тяхната работа, а да не се крият зад Президента.
111
0
 
9
 
! Отговори
зрелищаипасти преди 5 години
важното е че депутатите ще си раздадат по 6 бона на калпак коледни бонуси . впрочем 6 бяха миналата година , тази ще има увеличение . а за овцете по 40 лв стига .