МО търси 28 "Рамбо"-вци и купува 12 хил. кубинки

Мераклиите трябва да са до 28 г. и да имат поне средно
14 сеп 2018 08:00,
41
МО търси 28 "Рамбо"-вци и купува 12 хил. кубинки
Снимка: архив, Булфото

Военното ведомство пусна обществена поръчка за закупуване на 12 000 чифта кубинки за 2 700 000 без ДДС.
Полевите обувки трябва да са черни и да издържат на натоварвания в дъжд, сняг и кал.

Към тях има и завишени изисквания на износване, тъй като на бойците, особено от пехотата, се налага да водят полеви занятия в трудни терени.

Срокът за изпълнението на обществената поръчка е до края на следващата година. Първите 6000 чифта трябва да бъдат доставени до 6 месеца от датата на подписване на договора, а останалите бройки от 01.01. 2019 г. до 31.12.2019 г.

Министерството е пуснало и обществена поръчка за доставка на 60 чифта летателни обувки за бойните ни пилоти, като стойността на заявката е 20 833 лв. без ДДС. В документацията е записано, че трябва да бъдат изработени от кожа и текстил, пише "Труд".

Междувременно стана ясно, че армията търси да назначи командоси, като са обявени 28 вакантни длъжности в 68-а бригада "Специални сили" в Пловдив.

Мераклиите за армейски "Рамбо"-вци не трябва да са по-възрасти от 28 г., да имат поне средно образование и да са годни за военна служба.

Не може да кандидатства този, който е бил осъждан или ако срещу него е образувано наказателно производство. Изпитът е по физическа подготовка и тест за обща култура.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За какви заводи и какви фабрики! Такова количество може да се изпълни от фирми в Германия. Частните фирми си работят . От МНО дават заявка договор и получават
14
6
 
16
 
! Отговори
Уууу! преди 5 години
Пак с трици маймуни искат да ловят.Нищо не е мръднало в МО.Социализма си продължава в това ведомство и седят едни несменяеми кияци на държавна заплата-фабрики за фекалии.Как ни търпят изобщо в НАТО?!
13
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
да идвайте, дават по 700кинта да си рамбо айдеее чакаме ви, ама па ще стес кубинки за 300кинта
12
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
,,Рамбовци е доста несериозно. Едни от малкото мъже, които могат да се опитат да защитят България. Отвратително заглавие и не подхожда. Филмът за Дж. Рамбо има съвсем друг смисъл и ми е непонятно как може да правите подобни паралели. Явно и журналистиката изчезва тук. Несериозни сте.
11
1
 
8
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
алтъне, кв е тоо "читалище" -н чепик дето си написал за заглавие? а виетнамки освен кубинки ще внесеме ли?
10
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наемници ли търсят или васали.
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До хoйчo:Проблемът е в това, че армията на САЩ (пък и в цял свят, не само там) разпродават на търгове излишъци само тогава когато има риск за стоката (от повреждане, от срок на годност, ако е втора употреба, втора употреба с износване но все още годно и др.). Ако решиш да си поръчаш изработка на войнишки обувки директно от завода в САЩ, няма да ти излезе никак евтино. Може да се пробва със заводи в Индия, Виетнам, Китай, Русия. Но пак няма да е като от търговете.
8
2
 
10
 
! Отговори
дърт преди 5 години
До Анонимен 1Ма нали трябва да има и за поръчващите, бе!
7
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не трябва ли държавата да ги направи Рамбовци или те търсят готови обучени наемници да им слугуват срещу 600 лв заплата и чифт кубинки за 400 лв купени от Китай за 60 лв.
6
2
 
22
 
! Отговори
:):) преди 5 години
какви общ поръчки бе, това е армия не е ТКЗС, с евтинджаци *** ли ще я снабдяваме, не разбрахте ли че няма евтино и хубаво, стига с тоз кауфландски лаф....
5
0
 
22
 
! Отговори
хойчо преди 5 години
САЩ всяка година разпродават от резерва си, български фирми изкупуват на безценица и после продават тук на държавата на 10 пъти по-висока цена. А какво пречи да купим директно от американците? Или от руснациге, или от която и да е друга армиа?
4
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
статията цели да прикрие с някаква глупост една обществена поръчка... Някъде в заглавието да видяхте за нея? Има я забита на никъде в статията.
3
0
 
19
 
! Отговори
Тоягата преди 5 години
Даже не ще и да гледам Кой е писал статията. Стилът на писане напомня махленска Седянка. Рамбовци търсил армията Тъпчо Тъпчо Тъпчо какви рамбовци бе *** това някаква характеристика ли е или герои от измислени филми? рамбовци му се върти в главата ти да видиш мераклии май няма нищо щом сме стигнали до обяви за късаме смее Явно едно време се влизаше с връзки в тия места
2
2
 
34
 
! Отговори
гого преди 5 години
абе с 700 лв къв рамбо бе, при мутрягите ще взима поне 1700
1
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чудно 270лв с ДДС за обикновен войник и466.6 за летец - отново с ДДС! С тия обществени поръчки не трябва ли да се търси цена по ниска от тази в магазина за най- маркови обувки, поради голямото количество или?!?