Борисов отива при Тръмп в Ню Йорк, а Румен Радев не знаел

Премиерът водил делегацията без координация с президентството
Обновена: 16 сеп 2018 08:26 | 15 сеп 2018 20:45, Камелия Цветанова
414
Борисов отива при Тръмп в Ню Йорк, а Румен Радев не знаел
Снимка: Булфото, архив

Премиерът Бойко Борисов ще се срещне с американския президент Доналд Тръмп в Ню Йорк на 24 септември.

Това съобщиха от Министерския съвет, откъдето уточняват, че българският министър-председател е получил лична покана от Белия дом.

Още по темата

Той ще участва в събитие, организирано от американския държавен глава.

България ще е един от съдомакините на срещата на високо равнище "Глобален призив за действие за справяне със световния проблем с наркотиците".

Тази година Борисов ще води българската делегация на 73-то Общо събрание на ООН, което ще се проведе в Ню Йорк следващата седмица, а това според президента Румен Радев не е било съгласувано.

"Проблемът изобщо не е дали ще ходи президентът или премиерът, проблемът е дали се спазва законът, как се вземат решенията, дали се спазва духът на Конституцията", коментира държавният глава.

Президентът поясни, че дадените по този повод обяснения от Министерския съвет не отговарят на истината.

"Министерство на външните работи нотифицира в ООН премиера като ръководител на българската делегация, без абсолютно никакво уведомяване и координация с президентството. Всички други впоследствие срещи и писма са постфактум. А от писмата много ясно личи липсата на съгласуваност", оплака се Румен Радев.

Министърът на външните работи Екатерина Захариева пък вчера обясни, че президентската институция е уведомена за решението българската делегация за сесията на Общото събрание на ООН да се води от премиера Бойко Борисов, а не от президента.

Тя уточни, че е възможно подобна делегация да се води или от държавен, или от правителствен ръководител. По думите ѝ с оглед на българското европредседателство и глобалните теми преценката е била, че е добре тази
година министър-председателят да представлява страната ни в ООН.

За последно Борисов води българската делегация на форума през 2010 г.

Оттогава само държавните глави са били начело на делегацията - първо Георги Първанов, а след него Росен Плевнелиев и Румен Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


414
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
282
7
 
17
 
! Отговори
1234 преди 5 години
Поредната идиотщина на тъпанара от Банкя!!!
281
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А, Тръмп знае ли?
280
3
 
7
 
! Отговори
червени мераци преди 5 години
До КОНСТАНТИНОВ не хиляди бре милиарди и като се събудиш двата пръста в контакта а чаршафа в гъзът
279
2
 
3
 
! Отговори
Jo6 преди 5 години
Как може да не се изпълни нареждането на извънземния. Ако трябва ще се подписват документи нощем.
278
2
 
11
 
! Отговори
Браво Р.Радев! преди 5 години
За първи път казвам браво на Р.Радев, че не подписа нарочно указа и развали седянката на БКП/БСП в СПА центъра.Те бяха дошли в Парламента само за гласуването, но Радев ги прецака и те останаха с пръст в уста...Указът е внесен към обяд и му е съобщено, че трябва да го подпише.Очаквало се е това да стане в рамките на деня, до вечерта.Той само е казал: "Ще видим..." и толкова.След това не го е подписал и на следващия ден е заминал за Латвия.Ясно е, че това е направено нарочно.
277
27
 
13
 
! Отговори
Р.Радев - да си ходи преди 5 години
Отблъскващият Радев. Той не е нашият президент, а представлява само комунистите. *** на баба ви Корни.Той трябва да е надпартиен, но всички виждат, че не е. Тогава, аут на Радев, че дразни повече от половината българи. Избраха го случайно и всички вече дълбоко съжаляват. Да си ходи в милата Москва, откъдето му диктуват всичко! Хем е глупав, хем му личи. Вижте му малките злобни очички. Хем е и хърбав. Вечно влачи и се пъчи до Десито, а не вижда, че тя може да го нокаутира с един удар.
276
17
 
14
 
! Отговори
Р.Радев - двуличник преди 5 години
Близо 2 години Румен Радев лъже красивата си жена и двете си деца, поддържайки връзка с любовницата си, сервитьорката Десислава. Без да има ценз и без да е военнослужеща, той я назначава на 2 щата: "Старши експерт" и "Връзки с обществеността" във ВВС, като тя получава едновременно 2 заплати. При извършената проверка от МО, се установява, че е нарушил устава на армията и е наказан дисциплинарно. Тогава двамата си подават оставките. Оженен е набързо от БСП, за да могат да издигнат кандидатурата му
275
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Румен Радев само дето има още запазена фигура, иначе е прос като гьон. Няма полза от коремни и лицеви опори ако главата ти е куха като войнишка манерка.
274
4
 
4
 
! Отговори
Протестът - 16-09-18 преди 5 години
Банкерът Цветан Василев финансира мащабен протест срещу властта на 16 септември. Протестът се организира от лидерът на организацията "Боец" Георги Георгиев. след срещата им в Парачин. Уговорени с Василев са стратегията и финансирането на протестни акции срещу управляващите, които се организират в момента в социалните мрежи.Георги Георгиев е в основата и на рестарта на радио "Свободна Европа" у нас, който също се финансира от собственика на КТБ. През годините Георгиев е участвал и в предизборна
273
5
 
5
 
! Отговори
До 195 преди 5 години
БКП с Орешарски фалираха КТБ.Фалирали банки от членове и активисти на БСП и ДС агенти: Бизнесбанк - 6 млрд. и 132 млн.лв. дългове към ДСК; Първа частна банка - 3 млрд. и 980 млн.лв. дългове към ДСК; Търговска банка Славяни - 2 млрд. и 181 млн.лв. ; Добруджанска търговса банка - 1 млрд. и 150 млн.лв.; ТС Б.анк - 1 млрд. и 500 млн.лв.; Агробизнесбанк - 886 млн.лв.; Търговска банка Елит - 819 млн.лв.; Балканска универсална банка - 554 млн.лв. ; Българска земеделска промишлена банка - 465 млн.лв.
272
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Седнал да си мери бойковския с радевския! Че на Радев му е два пъти по-голям! Рейтингът, де, вие какво помислихте?
271
3
 
5
 
! Отговори
Учуден преди 5 години
И първа класа в самолета ли ще патува, щото нашенския правителствен самолет едва ли може да мине океана
270
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Б.Б. трябва да му бъде удължена командировката - един ден за посещение на Метрополитън мюзиъм, един - за "Гугенхайм" и МОМА и един - за опера или театрално представление на Бродуей. Той така обича културата! И му личи...
269
5
 
11
 
! Отговори
ТеоГео преди 5 години
Посредствеността и мафиотщината в лицето на ГЕРБ и коалиция са взели връх..и за това най-добрият ни президент бива охулван и пренебрегван .
268
2
 
3
 
! Отговори
антикомунист преди 5 години
камери блокирани, а независима журналистика - ядец!
267
1
 
6
 
! Отговори
- преди 5 години
Вярно бе- камерите са блокирани. Ясна е работата. Краят иде като експресен влак!
266
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако ще и на космическа ракета да го качат,батман пак ще бъде с два пъти по-нисък рейтинг от Радев.Това е положението.
265
3
 
3
 
! Отговори
Демократ България преди 5 години
Тези т.нар. "управляващи" /ГЕРБ, "патриоти", / ДПС, БСП,Воля и т.н.... са безочливи, алчни, нискочели мафиоти, обединени от желанието да крадат и да слугуват като руски лакеи, се карат с лицето, което в момента е президент и позволи неговите гости-руската църква, да унижи България, за което нито се извиниха, нито ние възразихме.....Хора без собствено достойнство ни представляват пред света...добре поне, че разбират чужди езици и от галене по главата......
264
1
 
15
 
! Отговори
да знаете преди 5 години
До ВъпросНе знам,но Обединителя на Балканите най-вероятно е наредил да завъртят камерата пред Парламента така че нищо да не се вижда!
263
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко не пропуска случай да се отърка у най-големите,белким му обърнат вниманието,което те одавна са разбрали,че не заслужава.Но нали е послушко,търпят го.