Радев за указа: Законът да се спазва на най-високо ниво!

Указът за освобождаване на Маринов не е съгласуван
15 сеп 2018 14:23,
83


Указ не може да бъде подписван, без да мине през предварителна процедура по съгласуване. Така президентът Румен Радев отговори на въпроса дали ще освободи от поста му а МВР Младен Маринов, който е номиниран за министър на вътрешните работи.

"У нас сякаш се превърна в норма погазването на закона, а когато някой го спазва, вие ме питате защо. Аз мисля, че това вече е диагноза за нашата демокрация”, подчерта Радев.

"Няма как да подпиша указ, при положение че няма съгласуване, което законът изисква за всеки проект на акт, който съдържа предложение за указ”, подчерта президентът.

Още по темата

Държавният глава подчерта, че ясно е посочил какво трябва да се направи и го е обяснил, където трябва.

"Законът трябва да се спазва на най-високо ниво, ако искаме да се спазва и по-надолу", категоричен беше Румен Радев.

Попитан за предстоящото участие на делегация, водена от българския премиер, която ще представи страната ни на заседанието на Общото събрание на ООН, държавният глава подчерта, че "обилните обяснения от Министерски съвет категорично не отговарят на истината".

"Проблемът изобщо не е дали ще ходи президентът или премиерът. Проблемът е дали се спазва законът, как се вземат решенията и дали се спазва духът на Конституцията", заяви Румен Радев.

Президентът посочи и че Министерство на външните работи е нотифицирало в ООН премиера като ръководител на българската делегация без абсолютно никакво уведомяване на президентската институция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
4
 
3
 
! Отговори
Жоро - Шопа преди 5 години
Трябват ни хора като Радев и Путин-силни лидери!
70
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нищо предния и по-зле беше, тоя му диктува Корни по микрофона, а предния си твореше тъпотии и без чужда помощ.Плевнелуиев, беше единствения човек който успя да направи пирует пред строена армия пред очите на молдовския посланик.И единствения който откри просветлението на пророка на (агент) Буда-ла Бойко.
69
9
 
6
 
! Отговори
Говоритела преди 5 години
На Корни говоритела казал , че ще прави нещо като му разреши и го напътства самата Корни. Тоя е независим само от себе си.
68
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо ли *** срещу правителството на Собственика на ГЕРБ са от всички цветове и са близо 7 000 000 000 ???!!!!!!!А Тиквата управлява и краде с патерици като Бареков и Кунева преди и Обеднели предатели сега !!!!
67
15
 
6
 
! Отговори
Ицо преди 5 години
И аз съм горд с нашия президент Радев! Той показва как не се правят нещата, прави всичко грешно, за да знаят другите къде да внимават! Той като направи партия, може да закривате държавата! Просто господин Никой!
66
7
 
9
 
! Отговори
До троловете преди 5 години
Време е за метлата за президента без пагони!Айде ше метем!Казах!
65
10
 
15
 
! Отговори
PILOT преди 5 години
Горд съм с нашият Президент !!!Нашият , защото си го избрахме с мнозинство, но мисля че е време да застане начело на нова партия , за да изметем тези разбойници ! Хора не останаха в БГ !!!!!
64
4
 
1
 
! Отговори
Ne zabravqm преди 5 години
До ГражданинKakav glupaff GRAJDANIN samo!
63
1
 
15
 
! Отговори
гого преди 5 години
бреййй Роско какъв об единител беше на нацията...., той дали знаеше че е бг президент, той си мислеше че е борец срещу Путин и хибридите в главата му(Роскова).Румен добре ви ръчка душиците.....свиквайте и не си мислете че всички зад президеннта са червени
62
5
 
4
 
! Отговори
Ne zabravqm преди 5 години
До АнонименTi mai ne mojesh da spish,a?Kakvo mu e na Generala?Po-dobar e ot pojarnikarq!
61
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нашата демокрация боледува от такива като вас,господинчо!Вие с корнела сте като вируси за държавата!Подкрепям идеята да се разкараш,паткан с паткана ти!Никой не ти е виновен,че сам не можеш да се понасяш!Ставай и се махай,не забравяй да вземеш нинова с теб!Рапорт даден-рапорт приет!
60
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българите са мъдър народ , никога повече няма да бъдат излъгани от СОБСТВЕНИКА НА ГЕРБ !!!!!
59
15
 
14
 
! Отговори
Янко преди 5 години
Подкрепям идеята за президента - импийчмънт и да бъде избран друг човек!
58
17
 
12
 
! Отговори
Гражданин преди 5 години
Много правилно, г-н Радев, закона да се спазва на най-високо ниво! Като разединител на ти не може да се справиш с това! Всяко изказване ти е като една малка мишчица и цвърка от някой ъгъл! Напускай, чорба!
57
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За кой закон бе господин Стабиляга?Видяхме какъв обединител сте-жалко за вас!Дано това ви е първи и последен мандат като президент с малка буква!Благодарете на Нинова-Орешарска че ви набута за президент на България!
56
9
 
1
 
! Отговори
Бай Шиле преди 5 години
До 51 .Щом не можеш да направиш разлика между двете -разбирам с какви доводи симпатизираш за партия извършвала убийства и терор.актове
55
0
 
1
 
! Отговори
мун преди 5 години
До Анонимен 55Висок,ама на ширина.
54
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да, но нивото на високия Борисов е все по-ниско! Как да спазва нещо, което не е чел?
53
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей, сладурчета, Цветанов каза, че от МС са забавили документите за съгласуване. И на него ли не вярвате? Забавили са ги ОНИЯ чиновници, дето ще им вдигат заплатите с 10%!!!
52
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
.... Е ДА ДЕ.....И ДА СЕ СПАЗВА...И ОТ НАЙ ВИСОКО НИВО.............БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЯ...